Hindistan Cevizi
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2019 23:43
Arkadaşlar marketten Hindistan cevizi Alican bunu akvaryuma koymak için nasıl aşamalardan geçirmem lazım yardımcı olursaniz sevinirm[:iyi:][EDIT]Akvaryum43143,2019-02-25 23:43:34[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2019 23:55
Ben üç çukurun olmadığı uca matkapla 5cm çapında (panç kullanarak) delik açıp tornavida ile içini kazıyorum. Üstünü de eğe ile temizliyorum. Deliğin kenarları sivri kalabilir, eğe ile oraları da törpüleyebilirsiniz. Şekil ve kaba temizlik bittikten sonra 4-5 kere suyunu tamamen değiştirirerek kaynatıp akvaryuma koyuyorum, henüz bir sorun yaşamadım (renk de vermiyor). Tek sıkıntı kaynattıktan sonra yeni suyu soğuk eklerseniz kabuk çatlayabiliyor. Ben 6-7 kabuk yaptım şimdiye kadar hepsinde çatlama oldu ama hiçbiri tamamen ayrılmadı, o nedenle hala aynı şekilde yapıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2019 23:57
Saolasiniz dediklerini yapmaya calisicam
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2019 23:59
Suyunu afiyetle içip , giriş kapısını kerpetenle küçük küçük kırarak açarsın. (Tam yuvarlak olmuyor gerçi) beyaz etli meyve kısmını elini kesmeden sert uzun keskin bir bıçakla yine parça parça kabuktan ayırırsın. Ama elin en çok kesilme riskinin olduğu bölüm bu. Çok dikkat edin. Artık elinde boş kabuk var. Bunuda güzelce kaynatıp kurutup gönlünce kullan. Kabuğun üstündeki lif lif olan kısmı ister zımparala ister zımparalama. Göz zevkine kalmış.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2019 00:04
Bu hindistan cevizinin kabuğunu soyuyoruz onu anladıkta. Neden kaynatılır onu anlamadık
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2019 00:08
[QUOTE=AmazonDream]Bu hindistan cevizinin kabuğunu soyuyoruz onu anladıkta. Neden kaynatılır onu anlamadık[/QUOTE]
Ben kokusundan hiç hoşlanmadığım için kokusu geçsin diye kaynattım. Bir de ne olur ne olmaz kabukta zirai ilaç kalıntısı olabilir diye kendimce önlem almış oldum.
Ben kokusundan hiç hoşlanmadığım için kokusu geçsin diye kaynattım. Bir de ne olur ne olmaz kabukta zirai ilaç kalıntısı olabilir diye kendimce önlem almış oldum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2019 00:36
[QUOTE=ekcinar]
Ben kokusundan hiç hoşlanmadığım için kokusu geçsin diye kaynattım. Bir de ne olur ne olmaz kabukta zirai ilaç kalıntısı olabilir diye kendimce önlem almış oldum.[/QUOTE]
Tam da bu noktaya gelmek istemiştim. Bu tür kabuklu yemişlerde zirai ilaç kullanımı olmuyor. Sebebi ise bozulmaya karşı dayanıklı bir meyve ve gerek duyulmuyor.
İçerisindeki beyaz katmanı sıyırıp afiyetle yedikten sonraeşme suyundan geçirip tanka attım ve hiç birinde de bir sorun yaşamadım. Organik şeylerden korkmayalım sonuçta bu canlıların bulunduğu ortamda bizim pis, sakıncalı olarak nitelendirdiğimiz bir çok börtü böcek ve envai çeşit materyal var. Önemli olan hindistan cevizi kabuğunun kullanım amacı.
Meşe yaprağını kaynattıktan sonra onu tanka atmanın hiç bir faydası olmayacağı gibi bunu ısrarla savunanlara da şunu anlatmak gerekiyor. Yaprak içerisinde bulunan tanen, balıklar için sakinleştirici ve mineral bakımından suda eksik olanları balıklara verebilmemiz olanak sağlar. Hindistan cevizi kabuğunda da bu geçerli. Dediğim şekilde muhakkak deneyin problem yaşamayacaksınız. Hatta benim apistolar kabuk içerisinde oluşan pamuksu dokuya bayılıyorlar. Ve denk geldikçe izliyorum, sürekli didikleyip afiyetle yiyorlar[:)]
Ben kokusundan hiç hoşlanmadığım için kokusu geçsin diye kaynattım. Bir de ne olur ne olmaz kabukta zirai ilaç kalıntısı olabilir diye kendimce önlem almış oldum.[/QUOTE]
Tam da bu noktaya gelmek istemiştim. Bu tür kabuklu yemişlerde zirai ilaç kullanımı olmuyor. Sebebi ise bozulmaya karşı dayanıklı bir meyve ve gerek duyulmuyor.
İçerisindeki beyaz katmanı sıyırıp afiyetle yedikten sonraeşme suyundan geçirip tanka attım ve hiç birinde de bir sorun yaşamadım. Organik şeylerden korkmayalım sonuçta bu canlıların bulunduğu ortamda bizim pis, sakıncalı olarak nitelendirdiğimiz bir çok börtü böcek ve envai çeşit materyal var. Önemli olan hindistan cevizi kabuğunun kullanım amacı.
Meşe yaprağını kaynattıktan sonra onu tanka atmanın hiç bir faydası olmayacağı gibi bunu ısrarla savunanlara da şunu anlatmak gerekiyor. Yaprak içerisinde bulunan tanen, balıklar için sakinleştirici ve mineral bakımından suda eksik olanları balıklara verebilmemiz olanak sağlar. Hindistan cevizi kabuğunda da bu geçerli. Dediğim şekilde muhakkak deneyin problem yaşamayacaksınız. Hatta benim apistolar kabuk içerisinde oluşan pamuksu dokuya bayılıyorlar. Ve denk geldikçe izliyorum, sürekli didikleyip afiyetle yiyorlar[:)]
Beğenenler: [T]121610,ekcinar[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir