ilangi ile red rainbow ve ikola bir arada olurmu.
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 18:24
Tropeus tankları çok hoşuma gidiyor bende kurucam ama bu balığa yabancıyım daha önce hiç bakmadım.
bu konuda tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorun olucak,
1- ilangi ve redrainbow ve ikola çok hoşuma gidiyor. bunlar bir arada koloni olurmu?
2- bir araya koyarsak sorun oluşurmu?
3- oluşursa ne gibi sorunlar oluşur ?
4- siz hangisini tavsiye edersiniz ilangimi? redrainbow mu? yoksa ikolamı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 18:41
Yaşar neden yaşamasın ama yavruların kırma olma riskini göze alırsanız hiç bi sorun olmaz. Ama tek tür hangisi daha çok hoşunuza gidiyorsa onu alın derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 18:44
Serdar bey, tropheus türlerinin tektür olarak bakılması tavsiye ediliyor en büyük nedenlerinden biriside çaprazlanma olayı buda beslemek istediğiniz türlerin birbirleriyle eşleşmesi ve türlerin kırılması anlamına geliyor ayrıca akvaryumunuzun en azından 130 cm uzunluğunda en ve genişlikte 50 cm olması gerekiyor tabi daha uzun ve geniş akvaryum olursa dahada iyi olacaktır benim size tavsiyem tropheusu tektür bakmanız yönünde olacaktır bakacağınız tür tabiki size kalmış ama siz daha önce tropheus beslememişsiniz size naçizane tavsiyem duboisi ile başlayın diğer türlere nazaran daha kolaydır bakımı sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 20:56
Herzaman tektür bakmak en iyisidir.İllede 2 tur bakıcam dersenız bu saydıgınız türlerin birinin yanına Dubaisi Masva ekleyebilirsiniz tek çaprazlanmayan tür dubaisilerdir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 00:49
ilangimi? redrainbow mu? yoksa ikolamı?
hangisi birbirine göre daha kolaydır. tankı kurucam ve 3 tür arasında kararsızım açıkcası :(
balık bakımları konusunda sorunum yok senelerdir diskus üretimi yapmış bir mazim var. ve 10seneyi aşkın denizakvaryumu (reef) tecrübeleri var.bakım konusunda sıkıntı yaşıyacağımı zannetmiyorum.
ama bu tür hakkında hiç bilgim yok. bence en önemlisi daha önce bakmış arkadaşların tecrübelerinden yararlanmaktır ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 02:14
Serdar bey,tecrübeli olmanız tabiki avantaj ama tropheuslar cok farklıdır. Arastırmadan girmenizi tavsiye etmem. Sorunuza gelecek olursak kesinlikle tek tür bakın.Yazdığınız 3 tür içerisinde ise bakımı daha kolay olan ikoladır ve cokta güzel bi türdür.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 11:06
Serdar Bey Söyle anlatayım Tropheus balıkları malawi türlerine göre birazdaha bakım gerektiren türlerdir ve Maliyeti daha fazladır.Sizde tropheusa yeni başlayacagınız için tecrübe kazanma açısından bu saydıgınız 3 türden ikoladan başlamanızı tavsiye ederim.Redrainbowlar diğer türlere göre daha agrasif dir.Başlayın kendinizi ölçün biçin tropheuslarla ilgili yazılmış makaleleri okunyun kendinizden emin oldugunuz zaman saydıgınız diğer türlere geçin derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 04:32
Evet Serdar bey,bakım zorluk seviyeleri aynıdır...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 09:34
Tropheuslar her balıkta olduğu gibi temel belli başlı istekleri olan balıklardır mesela en iyi bakım şartları belli başlı şu şekilde sıralanabilir sık sık azar azar yemleme yemlemeyi nekadar az yapıp sıklaştırırsanız tropheuslarınız okadar mutlu olurlar, 8-9 hatta 10 kere bile yemlemeniz uygundur ama dediğim gibi kuralına göre siz yem verip onlar yemi yedikçe yem isteyeceklerdir aldanmayın bir sonraki öğüne kadar beklesinler günde 10 kere yemlemede zaten saat başı ortalama olarak yemleme yapmanızı gerektirir.
Diğer bir husus su değişimi haftalık ortalama olarak %20 civarında su değişimi isterler bu gerçekten çok önemlidir. suyun ph uygun olması gerekmektedir bunuda mercan kırığı kumla çözebilirsiniz geniş tanklar isterler enine özelliklede boyuna büyük tanka ihtiyaç duymalarının bir diğer nedeni ise su şartlarıdır ufak tanklarda su değerlerinde çok çabuk oynama olur ve tropheuslar su değerlerine anında tepki verebilen canlılardır suyunuzun değerlerini aynı tutabilmeniz için hafalık ortalama %20 su değişimi ve büyük tank size yetecektir,
Bir diğer husus tropheuslar dış ortamın çok hareketli olmasından hoşlanmazlar, Sanıyorum birtek kendilerini hareketli sanıyorlar :D
Eğer tropheus akvaryumunuzu sıfırdan kuracaksanız yeni bir su ile başlayacaksanız en az 2 hafta su değişimini yapmanızı önermem çünkü tropheuslar zor oturan balıklardır ilk önce su değerlerinize alışmaları gerekmektedir, ilk 2,3 hafta içinde yapacağınız su değişimleri tam oturmamış suyunuzu ve alışmakta olan balıklarınızı rahatsız edebilir suyunuz oturmadan balıklar o su değerlerine alışamadan su değişimiyle suyunuzdaki oluşmaya çalışan bakterileri biraz olsun uzaklaştırmış olacaksınız buda tropheusları rahatsız edebilir. iki haftadan sonra yavaş yavaş su değişimlerine başlamanızı öneririm. Suyunuzun oturması içinde yaşamsal bakterilerin oluşması çok önemli
Tür konusuna gelince diğer arkadaşlarımızın abilerimizinde dediği gibi kolay olan ülke şartlarımıza daha iyi alışmış türlerle başlamanız uygun olacaktır duboisi,ikola,bemba ama bu demek değildirki bu türlerde diğer türler kadar bakım istemez aksine en az red rainbow ilangi kadar bakım isterler sadece ikolanın duboisinin ve bembanın bana göre tek avatajları ülkemizde daha fazla süre içinde oldukları için şartlarımızı daha iyi kabullenmiş olmalarıdır yoksa tropheus tropheustur hepsinin bakım şartları aynıdır bana göre makaleleri dikkatle okuyun ve üstadlarda yine ellerinden geldiğince size yardımcı olacaklardır.
Bende size kendim besleyerek edindiğim tecrübeleri yazdım. Zaten başlarkende makaleler ve buradaki üstadların başlarını ağrıta ağrıta başladım tropheusa ve hiçte sorun yaşamadım sayılır bir kaç tatsız olay dışında oyunu kuralına göre oynadığınız zaman tropheus size kolay kolay zorluk çıkarmaz ama tropheus hatayıda affetmeyebilir sonuçta hassastırlar ve hata yapmamaya çalışın. Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 10:08
İkola ve Bembanın renk dışında tüm davranışları birbirine benzer. Tropheusun bir kaç türünü baktım ve şunu diyebilirim Duboisi dışındakilerin davranış ve bakım zorluğu aynı sayılır. Ancak sizin discus tecrübeniz sizinde balık bakmada oldukça tecrübeli olduğunuzu gösterir çok zorlanmadan Tropheus bakarsınız. Kuracağınız koloninin 20 üstü (yavru alacaksanız) olmasına ve genelde aynı boylarda olmasına dikkat edin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 11:43
[QUOTE=DuKe]Herzaman tektür bakmak en iyisidir.İllede 2 tur bakıcam dersenız bu saydıgınız türlerin birinin yanına Dubaisi Masva ekleyebilirsiniz tek çaprazlanmayan tür dubaisilerdir. [/QUOTE] Tüm tecrübelerini paylaşan dostları tebrik ediyorum gereken herşeyi yazmışlar.Bolca makale okumadan ve araştırma yapmadan girmeyin bencede.Yukarda kalın olarak işaretlediğim hariç tüm yazılanlara katılıyorum,kesinlikle yanlış bir tespit.Sağlıklı balıklar olsun. GÖKHAN ÖZDEMİR 2011-08-11 11:45:21
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 23:14
Tecrübelerini paylaşan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.. yaptığım araştırmalar ve forumdaki birbirinden değerli arkadaşların tecrübeleri ışığında kuracağım tank İKOLA tankı olucak. karabulut 2011-08-11 23:15:56
*Tank ölçüleri 110x60x65(h) bu tank için kaç balıklık bir koloni oluşturmak en iyisidir....( tank sump dahil yakalaşık olarak 550lt civarında oluyor)
*Şimdiden verilecek cevaplar için çok teşekkürler....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 01:34
15 adet balık en idealidir.Damızlık altı ve damızlıklar için 3e-12d oranı tavsiye ederim.
iyi kurulumlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir