İlk ev yemi tecrübem...


savoyMANÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 47
savoyMANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2007 23:39
Yunuslarımın daha sağlıklı beslenmesi için kendi yemimi yapmaya karar verdim.

Malzemeler:150 gr karides(Superfresh aldım,taze alırsanız daha iyi olacaktır.)
6 diş sarımsak
1 adet havuç
100 gr ıspanak
1 adet kabak
100 gr ayıklanmış bezelye
1 yemek kaşığı soya unu
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
1-Sebzeri kaynamaya yakın haşlayın.
2-Karideslerin buzlarınıda aynı tencerede çözdürün(Taze alındıysa ayıklayın)
3-Haşlanan ve buzu çözülen malzemelerimizi bıçak ve kaşık yardımıyla ince ince doğrayın,ezin.
4-Doğrama,ezme esnasında unu ve tuzu azar azar katın.
5-Doğrama ve ezme işlemi bittikten sonra bardaklara doldurun ve bu şekilde suda kaynatın.
6-Kaynayan yemimiz biraz daha koyu bir kıvama gelicektir.
7-Daha sonra yemimizi poşet veya herhengi bir plastik kaba koyarak dondurucuya koyun ve yem vakitleri istediğiniz ölçülerde verebilirsiniz.

Daha profoyenelce verilmiş tarifler olsada bu yaptığım yemi yunuslarım seve seve yiyorler.Bence gerekli vitamin ve proteini hazır yemlere oranla çok daha fazla alıyorlar.

Fotoğraf ekleme imkanım yok, kusura bakmayın,
Saygılar...



savoyMAN2007-08-31 23:39:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgakırcalıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 392
tolgakırcalıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2007 11:54
Elinize sağlık paylaşım için teşekkür ederiz .
 
Önemli bir nokta var tuz koymamanız gerekirdi .!!!!!
 
(yukarıda sabit konu) Ulvi beyin tarifine bakabilirsiniz.İyi günler.........
tolgakırcalı2007-09-02 14:57:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpinÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2007
İl: Adana
Mesaj: 31
alpinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2007 00:16
[QUOTE=tolgakırcalı]Elinize sağlık paylaşım için teşekkür ederiz .
 
Önemli bir nokta var tuz koymamanız gerekirdi .!!!!!
 
(yukarıda sabit konu) Ulvi beyin tarifine bakabilirsiniz.İyi günler.........
[/QUOTE]

Tuzun bakterilerin önünü kesmesinden ve salamura özelliğinden dolayı az da olsa konulmasında fayda var, Ama iyotsuz kaya tuzu olmalı ve miktarı az olmalı.
alpin2007-09-10 00:20:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir