Ilk yumurtlama deneyimim


djanisfÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 7
djanisfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 08:19
yaklasik 7 aydir diskus bakiyorum. 
akvaryumum 200 litre. 3 diskusum var. Cinslerini alirken Red Melon, Red Marlboro Whiteface diye vermisti aldigim yer. 
3 gun once en ufak boyda olanlarinda surekli titremeler basladi
Parazit mi kur titremesi mi anlamadim ilk baslarda. Cunku en ufaklari kadar olmasa da digerleri de ara sira titremeye baslamislardi. Es olduklarini dusunduklerim ilk akvaryuma koydugumdan beri yanlarina diger baligi hic yaklastirmiyordu. Fakat titremelerin akvaryumda baslamasi ile o korkak balik herkese meydan okumaya baslamisti ve kavgaya tutusuyordu her firsatta.
Neyse dun koniyi temizlemeye basladi disi, fakat tek basina. Aksamustu de yumurta dizmeye basladi. Ama bu durum erkegin hic umrunda degildi. 2 saat boyunca yumurtalari dizdi balik ama erkek yanina bile yaklasmadi. Disi artik yumurtalari da korumuyor, lepistesler larvalari yemeye basladi hatta.
Su degerlerimi hic olcmedim su ana kadar. 10 gunde bir %30 kadar su degistiriyorum. Bitkili bi akvaryumum var.
Birkac sorum var simdi tecrubeleri abilerime
Erkek sandigim balik disi ve tecrubesiz olabilir, ya da yeterince yetiskin olmayabilir. Erkek balik takviyesi yapmalimiyim akvaryuma ?
Bitkileri cikarmayi dusunuyorum bugun cama cam akvaryuma donmek daha uygun olucak sanirim, uretim akvaryumu kurmayi dusunmuyorum zaten az balik var ve akvaryumum 1 metre yani cok buyuk degil.
Su anda akvaryuma karismam ve su degisimi yapmam dogru olur mu ?




[VID]http://www.youtube.com/watch?v=3V9KB7_yyL8[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=4TKSMeffRNo&feature=youtu.be[/VID]
djanisf2014-08-28 09:30:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 15:16
Akvaryumu ortadan ikiye ayirip bir tarafa bir cift diger tarafa bir cift olabilir. Bu sekilde döllenme olsa dahi yavrularin hayatta kalmasi cok zor. Ayrica ben lepistes göremedim ama, discus akvaryumunda lepistesin ne isi var anlamadim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FParadoxÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4
FParadoxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 10:48
[QUOTE=Konyali23]Akvaryumu ortadan ikiye ayirip bir tarafa bir cift diger tarafa bir cift olabilir. Bu sekilde döllenme olsa dahi yavrularin hayatta kalmasi cok zor. Ayrica ben lepistes göremedim ama, discus akvaryumunda lepistesin ne isi var anlamadim.
[/QUOTE]
tam ekran izlememe rağmen bende farkedemedim lepistesleri , bu arada sanırım akvaryum üretim için değil göze hitaben kurulmuş ve bu yüzden de mantıklı olan teklif yani ikiye bölme teklifine pek yanaşmayacaksınız benimde durumum aynı fakat bende bir çift var ve ilk discuslarım, en kısa zamanda yanlarına 4 adet daha alıp 6lı yı kurmayı düşünüyorum forumdan takip edip okuduğum makaleler ve tavsiyeler üzerine hareket ediyorum ve gidişat oldukça iyi gibi fakat yumurtlayabilecekleri koni koymadığım için balıklar dış filtrenin tahliye hortumuna yumurta döktüler ilk kez şahit olduğum birşey olduğu için biraz meraklandım tabi ve yapmamam gereken birşey yaptım balıkları rahatsız ettim sanırım fazla ilgi alaka ile  daha sonra kapıyı kapayıp yarım saat sonra geldiğimde tüm yumurtalar yenmişti aklıma gelen acaba güvende hissetmeyip korkudan mı yediler? Acemi oldukları için mi yediler? yada son aklıma gelen ikiside dişi olduğu için bi durum böyle oldu 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 10:58
Görsellik bozulmadan , ve silikon kullanilmadan ince delikli plexsi camlarla , akvaryum bölünebilir. Aksi takdirde yumurtalari akvaryumda biraktiginiz sürece yiyeceklerdir. Ben su ana kadar aksini görmedim. Ayri bir tank kurup yumurtalari oraya aktarsaniz bile , üzerlerinde ebeveynler tarafindan temizlik ve havalandirma islemi yapilmadigi icin bir cogu mantarlasacaktir. Dedigim gibi en mantiklisi ikiye ayirmak,
Konyali232014-08-29 15:09:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir