İnfüsaria


sami34Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2007
Mesaj: 277
sami34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 12:47
Forumda ve internette biraz dolaştım. Akvaryum hobisine başladığımdan beri devamlı duyduğum ama hiç denemediğim bir yavru yemi. Hazırlanışında genelde hep aynı şeyler yazıyor kurutulmuş küp şalgam, kuru muz kabuğu, kurutulmuş marul yaprağı. ...Benim öğrenmek istediğim infüsaria üretip balıklarına veren varsa bunların pratik bilgi ve teçrübeleri. Bu yolla üretenlerin cöğü kötü koku veya cesaret edemedikleri için vermediklerini yazmışlar. Bende yıllar önce üretmiş ama içinde ne olduğunu tam bilemediğim o hafif bulanık suyu akvaryuma ekleyemeyenlerdenim. 
 
 
 
 
 
(İmla düzenleyicisi ile kontrol edilmiştir.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

an1lÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2011
İl: Mugla
Mesaj: 359
an1lÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 13:04
Enfüzuar kültürü bulanık olmamalı; bulanıksa tam oturmamış demektir. Enfüzuar denilen mikroorganizmalar sudaki bakteri kolonileriyle beslenen (sudaki bulut ya da bulanıklık o bakteri kültürleri aslında) yani suyu süzen canlılardır; dolayısıyla enfüzuarın çoğaldığı bir ortamda su billur gibi olur. Onları görmek için mikroskoba ihtiyacınız yok; çok küçük olsalar da çıplak gözle görülebiliyorlar.
Artemia alamayan yavrular için kullanıyorum ama sirke kurdu edindiğimden bu yana çok da başvurduğum bir yem değil.

Enfüzuar yapmak için yukarda yazdıklarınız kullanılabilir. Su önce bulanıklaşır ve pis kokmaya başlar; sudaki bakteri çoğalmasından kaynaklanır bu. Daha sonra cam gibi berrak olur, işte o zaman baktığınızda enfüzuar nüfusu çoğalmış demektir. Bu süreç bazen 2 haftayı bulabiliyor; sanırım birçok arkadaşın enfüzuar kültürü yaptım derken aslında bakterileri görmesinin sebebi yeterince beklememeleri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir