Ispanak Nasıl Verilir?


cCcCancCcÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2006
İl: Izmir
Mesaj: 31
cCcCancCcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2006 17:22
--[EDIT]cCcCancCc,2016-01-23 22:51:53[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

geronimoÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 496
geronimoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2006 17:29

Mehmecan bey,

Kaynatmayyn, bütün vitamin de?erini kaybediyor... yykayyn, bütün olarak derin bir kaba koyun, çaydanlyk ya da ketylda su kaynatyn, kaynar suyu üstlerine dökün, 2-3 dakika dursun yeter... sonra ince ince do?rayyn ve verin. Yanlyz dikkat edin, çok atmayyn... azar azar yedikçe atyn, suda kalynca suyu bozar...

Sa?lykly balyklar dile?iyle...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cCcCancCcÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2006
İl: Izmir
Mesaj: 31
cCcCancCcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2006 17:31
--[EDIT]cCcCancCc,2016-01-23 22:52:02[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

a.cemÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 513
a.cemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2006 11:41
[QUOTE=geronimo]

Mehmecan bey,

Kaynatmayyn, bütün vitamin de?erini kaybediyor... yykayyn, bütün olarak derin bir kaba koyun, çaydanlyk ya da ketylda su kaynatyn, kaynar suyu üstlerine dökün, 2-3 dakika dursun yeter... sonra ince ince do?rayyn ve verin. Yanlyz dikkat edin, çok atmayyn... azar azar yedikçe atyn, suda kalynca suyu bozar...

Sa?lykly balyklar dile?iyle...

[/QUOTE]

Ben yspana?yn fazla kaynatyldy?ynda vitamin kayby oldu?unu duymu?tum ama sizin ha?lama takti?i ilginç,bende deniyicem.

Kolay gelsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2006 01:44
+1

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcihan35Çevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2006
İl: Izmir
Mesaj: 237
mcihan35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2006 00:43
Kerem bey bir?ey kafama takyldy da sormak istedim acaba yspana?y suyun içinde 2-3 dakika kaynatty?ymyz zaman yspana?yn vitamin de?eri kayboluyorsa acaba üstüne kaynamy? su döktü?ümüzde ne gibi bir farka oluyorda yspana?yn vitamin de?eri kaybolmuyor veya daha az kayboluyor.
Kendi fikrimi söylüyecek olursam hiç bir fark yok gibi geldi ikisi arasynda sonuçta ikiside kaynamy? suyla temas ediyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

geronimoÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 496
geronimoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2006 13:12

Mustafa bey,

"Ispana?y kaynatmak" la kastedilen, evinizin mutfa?yndaki küçük bir tencereye, oda sycakly?yndaki suyu koyup, içine bir kaç yaprak yspanak atyp, oca?yn altyny açyp, kaynamasyny beklemek (bu uzunca bir süre) ve sonra da bir süre kaynatmaktyr. Bu i?lemdeki toplam süre, kaynamy? suyu yspana?yn üzerine döküp iki dakika sonra, yspanaklary çykarmaktan çok daha uzundur. Ykinci yöntemde vitamin kayby olmaz demedim. Sadece oransal olarak birinci yönteme göre daha az vitamin kayby olur demek istedim.

Burada vurgulamak istedi?im, yspana?y yemek pi?irir gibi kaynatyp tüm vitamin de?erini kaybetmesine neden olunmamasy idi. Yoksa, ha yspana?y kaynar suya atmy?synyz, ha kaynar suyu yspana?yn üzerine dökmü?sünüz. Arada tabii ki bir fark yok...

Sa?lykly balylar dile?iyle...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2006 16:52

Benim fikrim kaynatmak yerine (yukarydaki yöntemler dy?ynda) ha?lamak.. Bizde bi alet var, tencerenin içine koyuyorsunuz, yaprak gibi açylmy? bir tabak dü?ünün, üzerinde delikler var, taba?yn altynda da sehpa aya?y gibi ayaklar.. Böylece suyla temas etmiyor ha?layaca?ynyz ?eyler. Bu yöntemle sanyrym vitamin kayby olmadan ha?lanabilir. Suyla temas etmemesine dikkat edin tabi.

checudia2006-3-24 17:2:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir