japon balığımın solungacı soyuldu
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 17:09
Pipo filtre var demiştin sen pipo filtreyi hava motoru çalıştırır. Onunu için ben dedim pipoyu çıkar hava taşı tak diye.
mesutok 2015-03-17 17:11:15
Hava motoru bu:
bundan varmı? bu üstteki resimdeki hava motorudur pipo filtreyi çalıştıran. Bu motor odada olur zaten, pipo filtreni bu çalıştırıyorsa pipo filtreyi çıkartıp yerine hava taşını takacasın hava hortumunu hava taşının arkasına sokacaksın.
Yoksa boşver masrafı iç filtrenin süngerini çıkar ana tanka uygula 3 gün kadar açık sarı tonda yapıp mikofish'i. İç filtreni süngersiz kullanırsan olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 17:17
Tamam hocam sağol ben hiç uğraşmayım ana tanka uygulayayım yoksa beceremeyeceğim hava motorunun süngerini çıkarıp suyu %50 değiştiriyorum ilacı döküp terramicyn sürüyorum 3 gün bu şekilde kalıyor sonra ne yapmam gerektiğini o zaman sorarım şimdi yeteri kadar rahatsız ettim sizi :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 17:26
Ana tankta kullandığınız hava motoru değil, iç filtre demek istediniz herhalede, hava motoru başkadır, iç filtre başkadır, iç filtreden sünger çıkartılabilir süngeri vardır :). 3 gün sonra yaralar kapanmaya azalmaya başlarsa iyiye gitmiştir herşey. 3 gün kısa bir süre ama kanlanmada azalma varsa iyiye gidiyor demektir. Sünger kullanmayacağınız için suda biraz tortular yüzecektir 2. filtreyi 5 dakika durdurup dipe çöken tortuları çekebilirsiniz dip sifonunuz varsa. Sonra yerine taze su eklersiniz, biri iki damla mikofsih damlatırsınız. Önceki arkadaşın konuda bunlar çok işlendi. Konuşuruz yine. Önemli olan şu balık kendini onarabilmesi için sudaki olumsuzlukların oraya saldırmaması sonra kapandımı yaralar balık zaten hızla iyileşir. Biz yarayı korumaya çalışıyoruz bu tedavi yöntemiyle.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 17:42
Aynen iç filtre bende hava motoru yokmuş :) bi iç filtrem bide şelale filtrem varmış hava motoru ve pipo yokmuş neyin ne olduğunu bile tam bilmiyorum daha yeniyim bu hobide inşallah öğrenecez. iç filtrenin ve şelale filtrenin süngerlerini çıkardım ilaç döktüm trramicyn sürmek çok zor oldu az da olsa sürdüm sanırım balıklar çok çırpınıyordu şimdilik dediklerinizi yaptım 2. gün dip sifonum var dip çekimi yaparım dinlenmiş su eklerim biraz daha illaç eklerim 3. gün iyileşme olur inşallah olur olursa ilacı kesiyorum sanırım olmazsa tedaviye devam edicem
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 18:00
İki tane filtre kullanmaya gerek yok 60 litrelik akvaryumda iç filtre yeterli baloncukta üflüyorsa akvaryuma, şelaleyi sökün gerek yok kullanmaya aynı anda iki akıntıya maruz kalan balık rahat etmez akvaryumda hele akvaryum sizinkisi gibi ufakta, iç filrenin debisi Qmax: 250-300 L/H arası birşeyse bu motor kısmındaki etikette yazar Onu aşağıdaki resimdeki gibi sol arka cama yapıştırın akıntısı ön cama vurup dağılır balıklarıda rahatsız etmez.
mesutok 2015-03-17 18:11:34
Suyu mikofish'le önceki konuda eklediğim gibi açık sarı tonda yapın sonra daha 3 gün dokunmayın suya
Suyun mikofsihle yapılacak renk tonu:
Yemlemeyi az tutun 3 gün, çok tortu birikim olursa süngersiz kullandığınız için iç filtreyi filreyi 5 dakika durdurun tortular dibe çöker onları dip sifonuyla 2 yada 3 gün sonu alırsınız yerine taze su eklersizi örneğni 1/4 çektiniz diyelim okadar su eklersiniz. birkaç damla daha mikofish damlatır tonu korursunuz tamamdır. Kuru yemlerinede toplu iğne başı kadar terramycin melhem sürebilirsiniz günde birkez.Konunuza bir arkadaşın linkini eklemiştim o konuyu okuyabilirsiniz.
Yarası baya ciddi elinde bir kesik oluyor etkisi haftayı geçiyor böyle bir yarayı tedavi etmen biraz uzun olabilir ama balıklar kendini hızla onarıyorlar sen ölmesini bekleme elinden geleni yapta gerisi Allah büyük ona emanet. Belki 3. günden sonra bir parti daha uygulaman gerekez su değişimi birkaç damla ilaç su değişimi birkaç damla ilaç derken bu işi halledersin inşaallah 1/3 su değşiimi yapabilirsin 3. günler sonunda.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 18:16
iç filtrede max 1000L/h yazıyor ozaman şelaleyi söküyorum iç filtrede sol camda tüm akvaryuma üflüyordu onuda arkaya alıyorum abi eyvallah bilgiler için renk tonu aynı gibi 3 gün devam edecem trramicyn de yenlere sürerim toplu iğne ucu kadar 2 3 günün sonu dip çekimi yaparım 3.günün sonu yine yardımcı olursun inşallah
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 18:18
Abovvvvvv 1000 L/H ölüm demek 60 litre akvaryuma, 300 L/H bile fazla sayılır onu resimdeki gibi yan kullanırız, senin balıkarı bu hale sokan o filtre olabilir. O iç filtreyi 200-250 litre akvaryumda kullanabilirsin. Senin en fazla 60 litrede 300 debilik bir iç filtre kullanman iyi olur. Şelale filtre çok iyi oksijen üretmesede bilmiyorum dene debisi düşükse onu kullan o daha az akıntı yapar diye düşünüyorum. Bolonuk üfleyen iç filtreler iyi oluyor oksijen üretmede.
mesutok 2015-03-17 18:24:01
Eminmisin iç filrenin üzerinde 1000 L/H yazdığına ilk sayfadaki resimde bir filtre altı görüyorum o iç filtre değlimi. orada ufakmış gibi gözüküyor iç filtren ama.
Bu 60 litre akvaryumsa şu sağdaki iç filtre ise bu küçük bir iç filtre gibi gözükyor bunun ben 1000 L/H debide olacağını sanmıyorum ? Qmax:1000 L/H mi yazıyor üzerinde uzaktan bütün akvaruymun resmini çekip ekleme imkanın varmı? görelim iç filtre akvaryum içinde ne kadar yeri kaplıyor anlarız az çok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2015 18:32
abi akvaryumun şuan ki hali bu filtreyi arkaya aldım fakat sen büyük diyorsun çok mu oksijenden oldu acaba hastalık
rengi normalde sarı ama fotolarda çıkmamış anlamadım
yok abi o fotodaki şelale filtreydi
onu çıkardım işte
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 09:42
O iç filtreyi biraz daha sola çek yana bir balık rahat girip çıkacak kadar sola çek akıntıyı balıklardan uzaklaştırmış olacaksın iç filtrenin altındaki süs eşyasını çıkar ortadaki plastik bitkiyede gerek yok onuda çıkaribilrisin bunla rkalitesizse suyu zehirler gerek yok balıklar içni kum yeterli. ısıtıcını iç filtreni nolduğu yerdeki yan cama yapıştır böylece ısıtıcın akıntılı yerde daha iyi çalışır.yahut arka camın ortasına koy iç filtreni nakıntısının olduğu yere, ama akvrayumun ufak sağlıklı çalışıyorsa ayarladığın ısıyı veriyorsa sorun oyk ben sana ısıtıcı işleyici halinde bilgi vermekte istedim görmüşken. Büyük akvaruyumlarda örneğin 300-500 litre ısıtcı akıntılı yerden çok uzakta kalır oraya akıntı ulaşmıyorsa o ısıtıcı sağlıklı çalışmaz suyu ısıtmadan durur. Oksijenin zararı olmaz iç filtren çalışsın böyle, şimdi sen tedaviye devam et 3 gün oyuncakları süs eşyalarını çıkar akvaryumdan.
mesutok 2015-03-18 09:53:46
Bak bu konunun sonuna doğru oku, kalitesiz süs eşyaları akvaryuma eriyordu suyu zehirliyordu balıklar ölüyordu:
İç filtrende 1000 L/H debi yazıyorsa bile , bana 1000 L/H güçte çalışıyormuş gibi gelmedi yaptığın akıntının bir süre kullan bakalım balıklar diğer tarafta rahat geziniyor kumları eşeliyor keyfi yerindeyse sorun yok. ikinci şeale filtreyi çıkardığın iyi olmuş gereksizdi. Belki balıklarının biraz daha rahatladığını hissetmişsindir. Oyuncaklarıda çıkar süs bitkisini öteki köşedeki şeyi.
Suya mikofish damlattınmı ben suda bir sarılık göremiyorum resimde biraz sarı varsa sorun yok müdaale etme.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 14:34
Abim ısıtıcıyı dediğin yere aldım filtreyi de biraz daha sola aldım filtre aslında daha çok çalışıyor fakat çok ses yaptığı için dışarı da ki hortumunun ucunu tıkladım ses olmasın diye süsleri de çıkarıyorum akvaryum çok boş kaldı ama bu arada ısıtıcı 22 derecede ayarlı su ısısı 23 24 derece gösteriyor suyun rengi fotoğraflarda çıkmamış ama dediğin gibi sarı balıklar gayet neşeli şükür rahatça yüzüyorlar kumlarla oynuyorlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 14:47
Sen istediğin kadar 22 derece yap evin ısısı neyse gündüz akvaryum suyu kendini o ısıya doğru çeker, demekki odalarınızdaki ısı 23-24 derece sorun yok iyi bir ısı bu bizim evde beslediğimiz yapay seleksüyon bu japonlar zaten 24-26 arası mutlu oluyorlar. 3 gün sonra bak bakalım solungaç nasıl olacak. Zeminde kum olması yeterli senin zevkin değil balıkların rahatlığı zevki önemli onlarda zeminde sadece ağızlarına alıp tükürecekleri ince bir kum tabakası seviyorlar başka şey istemiyorlar. mesutok 2015-03-18 14:53:57
Bitki istiyorsan ilerde 10 Tl verersin anubias bitki alırsın bir taşa gödesiniden misinayla bağlarsın ortaya koyarsın doğal bitki olur.
Kalın yapraklı bitkidir bunu kolay kolay yiyemez japonlar ince yapraklı bitkileri ise rahatlıkla yiyebiliyorlar, buradanda japonları bitkisel beslemenin önemini anlamış oluyoruz, haşlanmış ıspanak yaprağı, haşlanmış kabuğu soyulmuş bezelze tanesi gibi haşlanmış sebzelerle beslemeliyiz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2015 15:43
Eyvallah abi bilgiler için dediklerini uyguladım 3.gunun sonu bakalım nasıl olacak bitkisel demişsin de haftada bir kez bezelye haşlayıp veriyorum zaten
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 19:15
abi 3 cü günün sonu oldu ben bi gelişme göremedim sanki daha da ilerlemiş gibi öteki japonun da solungacı hala kırmızı devam etmeli miyim bu şekilde
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 20:19
[QUOTE=celal kılıçkaya]abi 3 cü günün sonu oldu ben bi gelişme göremedim sanki daha da ilerlemiş gibi öteki japonun da solungacı hala kırmızı devam etmeli miyim bu şekilde[/QUOTE]
Bakteriyel Solungaç Çürümesi:Çürüme solungaç filamentlerinin hassas mukoza zarı parazitler tarafından zarar gördüğünde ortaya çıkar.Bakteri sudan girer ve dokuyu çürütmeye başlar.Ölü solungaç filamentleri beyazımsı-gri renge sahip olur.Solungaç kapağı kaldırıldığında veye çürüme yayılıp büyümeye başladığında net olarak görünür.Bu sıkıntıya karşı SERA BAKTOPUR etkilidir.Hızlı şekilde patojenler ile mücadele etmeye başlar ve doku bozukluğınun iyileşmesini sağlar.Ancak zarar gören solungaç filamentleri tekrar büyümez.Solungaçlar kan ile beslendiği için bakteri kan dolaşımına karışarak iç organları etkileyebilir.Bu yüzden aynı anda SERA BAKTOPUR DİRECT'de kullanılmalıdır.Böylece kana karışan bakteri balığın vücuduna yayılmaz.
Ayrıca balılarda iyot eksikliği nedeni ile Solungaç bölgsinde tümörler gelişebilir ve bu durumdada bu tür yaralar ortaya çıkabilir.İyot içerikli yemler kullanarak bu sıkıntı erken zamanda önlenebilir.İlerlemiş vakalarda cerrahi müdahale gerektiren durumlar oluşur.İyot eksikliği devam ederse cerrahi müdahele sonrasında tekrar sıkıntı başgösterebilir..Sera Granümarin,sera gvg-mixmarin ve sera fd krill iyot içerikli yemlerdir..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir