Japon Balıkları Üreme Dönemi Su sıcaklıkları
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 17:34
Japon balıklarının üreme dönemi ve bu dönemde su sıcaklığı hakkında: Ergin
ve Altınköprü (1969) su sıcaklığının 22-23°C olduğu zamanlarda; Altınköprü
(1983, 1984) nisan ayında su sıcaklığının 16-18°C olduğu dönemde; Alpbaz (1984)
Nisan - Haziran ayları arasında ve su sıcaklığının 20-22°C olduğu dönemlerde;
Geldiay (1985) Mart - Haziran veya Mayıs - Eylül ayları arasında su
sıcaklığının 16-18°C olduğu dönemlerde;Axelrod (1988) su sıcaklığının 28°C’ye
çıkartılması ile; Temelli ve diğ., (1991) su sıcaklığının 22°C olduğu dönemlerde
yumurta alınabileceğini belirtmişlerdir. Japon balıklarının melezlenmesi amacıyla
yapılan döl alımı denemelerinde, balıkların 24 Ağustos - 10 Eylül tarihleri
arasında ve su sıcaklığının 22.4-26°C olduğu dönemlerde yumurta bıraktıkları
tespit edilmiştir. Bu konuda araştırma yapan araştırıcıların yumurtaların
olgunlaşması ve yumurta alımında su sıcaklığının 18-28°C arasında olduğu
ortak görüş olarak görülmektedir. Bu çalışmada ise yumurtaların olgunlaşması
ve döl alımı 22.4-26°C arasında gerçekleşmiştir. Bu durum bu konudaki
araştırma yapan araştırıcıların bulgularıyla uyum sağlamaktadır.
ALINTIDIR...
ve Altınköprü (1969) su sıcaklığının 22-23°C olduğu zamanlarda; Altınköprü
(1983, 1984) nisan ayında su sıcaklığının 16-18°C olduğu dönemde; Alpbaz (1984)
Nisan - Haziran ayları arasında ve su sıcaklığının 20-22°C olduğu dönemlerde;
Geldiay (1985) Mart - Haziran veya Mayıs - Eylül ayları arasında su
sıcaklığının 16-18°C olduğu dönemlerde;Axelrod (1988) su sıcaklığının 28°C’ye
çıkartılması ile; Temelli ve diğ., (1991) su sıcaklığının 22°C olduğu dönemlerde
yumurta alınabileceğini belirtmişlerdir. Japon balıklarının melezlenmesi amacıyla
yapılan döl alımı denemelerinde, balıkların 24 Ağustos - 10 Eylül tarihleri
arasında ve su sıcaklığının 22.4-26°C olduğu dönemlerde yumurta bıraktıkları
tespit edilmiştir. Bu konuda araştırma yapan araştırıcıların yumurtaların
olgunlaşması ve yumurta alımında su sıcaklığının 18-28°C arasında olduğu
ortak görüş olarak görülmektedir. Bu çalışmada ise yumurtaların olgunlaşması
ve döl alımı 22.4-26°C arasında gerçekleşmiştir. Bu durum bu konudaki
araştırma yapan araştırıcıların bulgularıyla uyum sağlamaktadır.
ALINTIDIR...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir