Japon Vatoz Ve Komando Çöpcü İçin Yem Yapımı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2015 17:50
İyi akşamlar arkadaşlar. Balıklarım için kendim yem yapacağım. Elimde havuç, kırmızı biber, dondurulmuş karides, mısır unu,buğday unu,mısır nişastası, maydanoz var. Bir problem olur mu bunları blenderdan geçirip kurutarak versem
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2015 20:11
Ev yapımı yemler de suda çabuk çözülüp suyu bulandırma dışında bir sıkıntı olmuyor sanırım..
Teşekkür Edenler: [T]177509,Shewolf[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2015 20:42
Mısır ununu nişastasını çıkarın listeden mısır unuyla ilgili araştırma yapınız pek iyi birşey değil mısır iyi birşey değildir zaten. Yem yapımı ile ilgili pek çok konu mevcut forumda araştırmaya devam ediniz.
Teşekkür Edenler: [T]177509,Shewolf[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2015 14:51
Merhaba
Mısır unu konusunda Murat beye bende katılıyorum. Mısır unu sindirim sıkıntılarına yol açabilir.
Mısır ununu sanırım yeme kıvam vermesi için düşündüğünüzü var sayarak farklı bir yöntem önerebilirim.
Ben Brokoli sapı, bir diş sarımsak, kereviz sapı ve yaprakları, turp kabuğu, havuç, kabak, kırmızı biber ve agar agar (agar agar yeme kıvam vererek suda dağılmasını yavaşlatır ) az miktar su ile kapaklı bir tencerede haşlıyorum. Havuç ve kabakları 5 dakika önce kaynatmaya başlayarak yumuşatıyorum. Suyu fazla ise tencere kapağını açarak çektirme yapabilirsiniz. Sonrasında tümünü mikserden geçirerek hamur haline getiriyorum. Yem hamurunuz hala sulu ise yağlı kağıdın üzerine yayarak 50 derecede 30-45 dakika fırınlayabilirsiniz. Yem ele yapışmayacak kıvama geldiğinde 60 cc'lik şırıngaya koyarak (iğnesini takmadan) yağlı kağıt üzerine şerit halinde seriyorum.
Kuruduğunda marka yemler gibi oluyor ve vatozlarım severek yiyorlar.
iyi günler.
Mısır unu konusunda Murat beye bende katılıyorum. Mısır unu sindirim sıkıntılarına yol açabilir.
Mısır ununu sanırım yeme kıvam vermesi için düşündüğünüzü var sayarak farklı bir yöntem önerebilirim.
Ben Brokoli sapı, bir diş sarımsak, kereviz sapı ve yaprakları, turp kabuğu, havuç, kabak, kırmızı biber ve agar agar (agar agar yeme kıvam vererek suda dağılmasını yavaşlatır ) az miktar su ile kapaklı bir tencerede haşlıyorum. Havuç ve kabakları 5 dakika önce kaynatmaya başlayarak yumuşatıyorum. Suyu fazla ise tencere kapağını açarak çektirme yapabilirsiniz. Sonrasında tümünü mikserden geçirerek hamur haline getiriyorum. Yem hamurunuz hala sulu ise yağlı kağıdın üzerine yayarak 50 derecede 30-45 dakika fırınlayabilirsiniz. Yem ele yapışmayacak kıvama geldiğinde 60 cc'lik şırıngaya koyarak (iğnesini takmadan) yağlı kağıt üzerine şerit halinde seriyorum.
Kuruduğunda marka yemler gibi oluyor ve vatozlarım severek yiyorlar.
iyi günler.
Beğenenler: [T]177509,Shewolf[/T]
Teşekkür Edenler: [T]177509,Shewolf[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir