Japonum Su Yüzeyinde Neden ?
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2008 22:33
Benim 70 litre akvaryumumda 3 japon besliyorum. Japonlarımı sera goldly color ve sera goldly royal yemle ve haftada 1 kez de bezelze vererek besliyorum. havalandırma olarak EHIEM 2008 iç filtre havalandırmasından yararlanıyorum. Butün balıklarım sağılklı fakat japonumdan 1 tanesi günün büyük bir kısmını akvaryum üzerinde geçiriyor. Sizce neden ? serdard 2008-04-03 22:36:10
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2008 11:05
Akvaryumun üzerinde geçiriyor derken neyi kasdediyorsunuz? Normal bir şekilde yüzüyor ama daha çok üst kısımlarda mı yoksa dibe inemediği için mi üt kısımlarda yüzüyor?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2008 22:40
Dibe inebiliyor zaman zaman dipte de yüzüyor fakat genellikle akvaryumun üsk kısmında yüzüyor. Dipe inerken izliyorum diğer iki balığım kadar rahat inemiyor. Biraz daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor. Açıkcası dipe inerken zorlanıyor sanırım. Yem yemesinde renginde bir sorun yok sağlıklı gözüküyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2008 22:51
Peki hava kesesi patlaması nasıl bişey oluyor. Hava kesesi patlayan balıklar dibe inemez mi? Ama dediğim gibi benim balığın dibe zaman zaman iniyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2008 22:58
Bence balığınız yem yiyorsa ve arada dibe iniyorsa yüzeyde bulunmaktan hoşlanıyor demektir. Her balık aynı şekilde davranmaz. Eğer yüzüşünde bir anormallik yoksa herhangi bir sorun yoktur. Hava kesesi patlamalarında balık yan yatar veya yemden kesilir tamamen tepetaklakta durabilir. Böyle bir durum görülmüyorsa endişelenmenize gerek yok. Saygılar.
+1: [T]184936,kaizerdar[/T][T]204952,AEAGORKEM[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2008 02:46
Serdar bey, Valla Volkan bey Japonlar hakkında bir şey yazdıkdan sonra o konuda üstüne söylenebilecek pek bir şey kalmıyor. Aynı Volkan Bey'in söylediği gibi hava kesesinin patlamış olma ihtimali çok düşüktür, çünkü hava kesesi patlayan balık, ters döner, yan yatar yada akvaryum camına yaslanıp su üstünde hareketsiz çapraz durur. Tahminimce sizin balığınız biraz falza yem yemiş, aynen benimde balıklarımdan biri çok sağlıklı olmasına rağmen arada bir yemi fazla kaçırıyor ve bana göre fazla şişen midesi hava kesesine baskı yapıyor. Bu nedenle arada yanlıyor, yukarı çıkıyor ve inmede hantallık yaşıyor, fakat hemen 1 yaprak haşlanmış ıspanak atıyorum,yarım saat sonra hiç birşey kalmıyor, tavsiye ederim.
ZıMBıRTı 2008-04-07 23:36:06
Saygılar
[QUOTE=serdard]Peki hava kesesi patlaması nasıl bişey oluyor. Hava kesesi patlayan balıklar dibe inemez mi? Ama dediğim gibi benim balığın dibe zaman zaman iniyor. [/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2008 15:24
Emir bey balıklarıma fazla yem yemiş olabilme ihtimaline karşı 1 gün süre ile yem vermedim dün akşamdan bu yana balığım dipte gezmeye başladı. Yardımlarınız için teşekkürler. Ayrıca bugün de haşlanmış ıspanak yada bezelye vermeyi düşünüyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2008 17:58
Gözünüz aydın serdar bey. Bir gün dinlendirmek ve ertesi gün ıspanak vermekle de çok doğru bir karar vermişsiniz. Ben böyle bir durumda önce ıspanak verip ertesi gün yem vermiyorum böylece balık midesini boşaltmış, ertesi günde dinlendirmiş oluyor. Hemen ertesi günde ise hafif beslemek önemli! En iyisi Balıklar için bir beslenme programı oluşturun ve uygulayın hem sağlıklı olacaklar, hemde hızlı büyüyeceklerdir.
Saygılar sunar, sağlıklı balıklar dilerim.
[QUOTE=serdard]Emir bey balıklarıma fazla yem yemiş olabilme ihtimaline karşı 1 gün süre ile yem vermedim dün akşamdan bu yana balığım dipte gezmeye başladı. Yardımlarınız için teşekkürler. Ayrıca bugün de haşlanmış ıspanak yada bezelye vermeyi düşünüyorum[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2008 23:10
Belirtmekte fayda var hava kesesi 2 bölmeden oluşuyormuş gibi düşünün. küçük kısımla, büyük kısım vardır. Patlayan hava keselerinin yani yırtık yada delik diyelim bölümlere göre farkları olabilir.
Hava kesesi patlamış ise balık illa yan yada ters durmak durumunda değildir. Bu durumun en kötü göstergesidir. Balık su yüzeyindede düz bir şekilde durabilir. Ve hava kesesi sorunlarının en büyük sebebi sudaki amonyum ve amonyak seviyesindeki yükseliştir.
Ve anı su değişimleri, sı farkları balıkta belki ilk etapta bir sorun çıkarmayabilir. Ancak geçen zaman zarfında biranda yıllarca düzgün şekilde baktığınız balığınızın tepe taklak olduğunu görebilirsiniz. Bu sadece bakımla ilgili olan bir sonuçtur ( Yeminden ,akvaryum suyundan , filtre bakımına kadar). Önemli olan bu sonucun oluşmasına imkan vermemek.
Fazla yemden dolayı balığın hava kesesi patlaması çok düşük bir ihtimal olarak kabul görüyor. Fazla yem balığın midesine ve mideden sonra direk olarak bağırsak olduğundan boşaltım sisteminin tıkanmasıyla balıkta tüm organların düzensiz çalışması ve hatta bazı hobicilerin başına gelmiş olabilir balıkta karın altında çatlama olabilir.
Bu şekilde yüzen duran balıktada hava kesesi patlamış olma ihtimali olabilir. Yada hava kesesinde zorlanma olmuşta olabilir. Çünkü bazı balıklarında bağışıklık sistemi diğerlerini göre az yada fazla dayanıklı olabilir.
Hava kesesi patlamış olamaz demek biraz yanlış oluyor. Bu yazdıklarım bu balıkla alakalı olmayabilir ancak bu tip durumlardada yine tedbirli olmak en önemlisidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 13:16
Ahmet bey bu durumda eğer balığımızın hava kesesi hasar almışsa düzeltmek için ne yapabiliriz? Su değerlerini düzeltmek dışında bir tedavisi var mıdır?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 23:13
Bilinen kesin bir tedavisi yok. Tabi bazı üreticiler yada bu konuda ihtisas yapmış insanların kurtardıkları balıklar dışında.
Sadece, hava kesesi sorunu yaratabilecek tüm etkenlerden korunmaya çalışmak yani önlem almak en iyi tedbir ve ön tedavidir diyebilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2008 20:59
Selamlar benim 2 adet japonum var gece dikkatimi çekti, birtanesi yukarıda kalıyor ve bazen tepetaklak oluyor ve karnı yukarıda hareketsiz bir biçimde yatıyor.ben hamle yaptığımda çırpınıp düzeliyor ancak 2-3 dakika sonra yine aynı durum.Gündüz böyle bir durum olmuyor.Yukarıda hava kesesi patlaması diye bir durumu okuynca biraz panik oldum.Sizce benim balığımın rahatsızlığı ne olabilir?
Saygılar!!
Saygılar!!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir