japonlarım brokoliyi iştahla yiyorlar


hakanviolaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2007
İl: Sivas
Mesaj: 14
hakanviolaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2007 01:19
arkadaşlar ıspanak ,kabak, havuç ,bezelye ,kırmızı tatlı biber  yanı sıra brokoli haşlanmış olarak verilebilir mi?Denedim bişey olmadı ama...Haşlanmış tavuk ciğeri ve kurutulmuş karidesi yemiyorlar ısrarla devam edeyim mi ?Yakında üreyeceklerini tahmin ediyorum.Ayrıca şu anda kuru yem olarak sera goldy, sera vipan, sera goldy royal(granül) ve sera goldy color karışımı veriyorum sizce abartılı mı?Henüz canlı yem vermedim çünkü bulamıyorum çok fark eder mi yumurtlama zamanında?Toprak solucanı toplayıp vermek doğru mu , solucanı küçük parçalara ayırıp mı vericem mikrobik bir hastalık bana yada akvaryuma bulaşabilir mi?Dişiler erkeklerin yüzgeçlerinde benek oluşmadan yumurtlayabilir mi yani erkekler hazır olmadığın da...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2007 10:13

Hakan bey verdiğiniz haşlanmış sebzeler içerisinde Ispanak,bezelye,kırmızı tatlı biber,kabak uygundur.Ayrıca haşlanmış mısırda verebilirsiniz.Kurutulmuş karides oldukça yararlıdır ama yemiyorlarsa zorlamaya gerek yok.Tavuk ciğeri hiç vermedim aşırı protein içeren yemlerin japon balıklarında iç parazite neden olduğunu okumuştum az vermekte yarar vardır.

Sera yem kombinasyonunuz gayet yeterli zaten o yemlerin içerisinde karides kurusu ve diğer bitkisel kökenli besinlerde bulunmaktadır.

Kesinlikle canlı yem vermeyin.bunun yerine kurutulmuş canlı vermenizi öneririm. ( Kurutulmuş tubifex,kurutulmuş artemia,kurutulmuş karides vb. ) Bu ürünlerin sera,tetra ve otto vb kaliteli markaları tercih edin.Son kullanma tarihlerine bakın.

Kesinlikle solucan vermeyin.İyi dezenfekte edemezseniz balıklarınız ölebilir.Ayrıca baştada belirttiğim gibi japon balıkalrı bitkisel sindirim yapısına sahiptirler.Bitkisel besin ana besinleri olup et türü protein katkılı besinleri ek olarak vermeniz gerekir.Eğer kaliteli firmaların japonlar için üretmiş olduğu yemlere bakarsanız proteinin sadece %38-40 civarı olduğunu göreceksiniz.Buradanda bitkisel kökenli beslenmeleri gerektiğini anlayabilirsiniz.

Şuan içinde bulunduğumuz aylar japon balıkları için üreme aylarıdır.Eğer yemleme dışında bir balığınız belirgin bir biçimde başka bir balık tarafından kovalanıyor ve başıyla karnına vuruluyorsa çiftleşme sürecinin başlamış olduğunu anlayabilirsiniz.

Umarım açıklamalarım sorularınıza ışık tutabilmiştir.

Saygılar.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir