Kabızlık
Kaynatmadan vermeniz bir işe yaramıyacaktır. Kaynatmanız uzun bir sürenizi almaz 5-6 dk bile fazla hemen haşlanacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Biraz bahsedeyim size bir cezveye bildiğimiz bezelye tanalerini koyunuz 5-6 dakika kaynatınız zaten anlıyacaksınız kaynadığını yumuşayacaktır. Sonra bunları cezveden çıkartın ve kabuklarını yosun ufak parçalara bölün o sırada soğuyacaktır sonra gönül rahatlığı ile balıklarınıza verebilirsiniz.
Ispanağı ise gene cezveye koyunu 4-5 dakika kaynadıktan sonra çıkartın ve ıspanağın içindeki damarları ayırınız , damarları balıklara vermiyoruz. Damarları çıkartıktan sonra ufak ufak bölünüz biraz soğuktan sonra balıklara atıyoruz.
Tabi kaynatmış olduğumuz sebzeleri balıklarınızın yiyebileceği kadar atıyoruz biraz atın bakın yiyorsa devam ediniz. Bu olayı 2-3 günde bir tekrarlayın balıklarınız düzeldikten sonra haftada 1 yaparsanız kabızlık sorunu çekeceğinizi sanmıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ispanak yaprağından iki parmağınız büyüklüğünde koparın sanırım 4 japona yeter bu.Kaynamış suda 5 dakika bekletin.Damarlarını çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün.Balıklara verirken filtreyi kapatın.Hepsini yiyeceklerdir.Bir gün sonra yem vermeyin.Bunu her hafta tekrarlayın.Sera flora gibi bitkisel pum yemleride arada verirseniz sıkıntı yaşamazsınız.Ben bunu çok uzun süre denedim ve hiç balık kaybetmedim.Japonların çatlamaya kadar gidecek bir oburluğu var yem verirken doyacakları kadar vermeye dikkat edin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ispanak yaprağından iki parmağınız büyüklüğünde koparın sanırım 4 japona yeter bu.Kaynamış suda 5 dakika bekletin.Damarlarını çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün.Balıklara verirken filtreyi kapatın.Hepsini yiyeceklerdir.Bir gün sonra yem vermeyin.Bunu her hafta tekrarlayın.Sera flora gibi bitkisel pum yemleride arada verirseniz sıkıntı yaşamazsınız.Ben bunu çok uzun süre denedim ve hiç balık kaybetmedim.Japonların çatlamaya kadar gidecek bir oburluğu var yem verirken doyacakları kadar vermeye dikkat edin.
Engin Bey Sera flora cichlidler için bir yem japonlara verildiğini okumadım ve duymadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Şöyle yapalım balıklarınız bugünlerde çok şişmişse sabah veya öğlen kaynatmış olduğumuz sebzeleri verelim yem vermeyelim 2-3 gün günde 1 kez kaynatmış olduğumuz sebzeleri verin sonra düzelirse yavaş yavaş yem vermeye başlayabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Buradan sorarsanız çok daha iyi olur diğer üyelerimizde faydalanabilir. Ama özel mesajdan da sorabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ispanak yaprağından iki parmağınız büyüklüğünde koparın sanırım 4 japona yeter bu.Kaynamış suda 5 dakika bekletin.Damarlarını çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün.Balıklara verirken filtreyi kapatın.Hepsini yiyeceklerdir.Bir gün sonra yem vermeyin.Bunu her hafta tekrarlayın.Sera flora gibi bitkisel pum yemleride arada verirseniz sıkıntı yaşamazsınız.Ben bunu çok uzun süre denedim ve hiç balık kaybetmedim.Japonların çatlamaya kadar gidecek bir oburluğu var yem verirken doyacakları kadar vermeye dikkat edin.
Engin Bey Sera flora cichlidler için bir yem japonlara verildiğini okumadım ve duymadım.
[/QUOTE] Sera flora ve spirulina gibi yemler bitkisel ve yosunlardan oluşan yemlerdir.Japonlarda dahil bir çok türdede kullanılabilir.Çikletler için diye bir şey diyemeyiz çünkü ağırlıklı olarak canlı doğuranlara verilir.Bende kullanıyorum bu arada.Ama spiruline çok küçük parçalara ayrıldığı için japonlar bunu yemekten çok parçalayıp suya dağıtacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ispanak,mısır,marul,brokoli,salatalık,kırmızı biber,havuç,bezelye bunlar balıkların sindirim sistemlerini destemekle birlikte mükemmel renklere kavuşmalarınıda sağlayacaktır.Bu saymış olduğum sebzeleri az bir suda haşlayarak,bir mikserden geçirip öğünlük olarak folyalar halinde paketleyerek buzluğa atabilirisiniz.Hafta 1 - 2 kere kullanarak yararını görebilirsiniz.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir