Kabızlık


ordusporÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 145
ordusporÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 22:45
Kaynatmadan verebileceğimiz sebze veya meyve yok mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaintedÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2008
İl: Diyarbakir
Mesaj: 477
SaintedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 22:47
[QUOTE=orduspor]Kaynatmadan verebileceğimiz sebze veya meyve yok mu?[/QUOTE]

Kaynatmadan vermeniz bir işe yaramıyacaktır. Kaynatmanız uzun bir sürenizi almaz 5-6 dk bile fazla hemen haşlanacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ordusporÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 145
ordusporÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 22:59
Aykut Bey çok haklısınızda valla bu işten çok tırsıyorum. Ispanağın nersini ya da bezelyenin tanesini mi kaynatcam? Sıcak mı vercem? Bu konularda çok cahilim lütfen biraz detaylı anlatabilecek olan var mı? Eğer yakın bir zamanda bu işi yapacak olan varsa fotosunu çekip ekleyebilir mi? Hem ben hem de daha bilmeyen arkadaşlar varsa öğrenir. Burada bana öğreteceğiniz bilgiler 3 gün içinde sınıftaki arkadaşlarımın japonlarına da uygalanacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaintedÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2008
İl: Diyarbakir
Mesaj: 477
SaintedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 23:04
[QUOTE=orduspor]Aykut Bey çok haklısınızda valla bu işten çok tırsıyorum. Ispanağın nersini ya da bezelyenin tanesini mi kaynatcam? Sıcak mı vercem? Bu konularda çok cahilim lütfen biraz detaylı anlatabilecek olan var mı? Eğer yakın bir zamanda bu işi yapacak olan varsa fotosunu çekip ekleyebilir mi? Hem ben hem de daha bilmeyen arkadaşlar varsa öğrenir. Burada bana öğreteceğiniz bilgiler 3 gün içinde sınıftaki arkadaşlarımın japonlarına da uygalanacaktır.[/QUOTE]


Biraz bahsedeyim size bir cezveye bildiğimiz bezelye tanalerini koyunuz 5-6 dakika kaynatınız zaten anlıyacaksınız kaynadığını yumuşayacaktır. Sonra bunları cezveden çıkartın ve kabuklarını yosun ufak parçalara bölün o sırada soğuyacaktır sonra gönül rahatlığı ile balıklarınıza verebilirsiniz. 

Ispanağı ise gene cezveye koyunu 4-5 dakika kaynadıktan sonra çıkartın ve ıspanağın içindeki damarları ayırınız , damarları balıklara vermiyoruz. Damarları çıkartıktan sonra ufak ufak bölünüz biraz soğuktan sonra balıklara atıyoruz.

Tabi kaynatmış olduğumuz sebzeleri balıklarınızın yiyebileceği kadar atıyoruz biraz atın bakın yiyorsa devam ediniz. Bu olayı 2-3 günde bir tekrarlayın balıklarınız düzeldikten sonra haftada 1 yaparsanız  kabızlık sorunu çekeceğinizi sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 23:05

Ispanak yaprağından iki parmağınız büyüklüğünde koparın sanırım 4 japona yeter bu.Kaynamış suda 5 dakika bekletin.Damarlarını çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün.Balıklara verirken filtreyi kapatın.Hepsini yiyeceklerdir.Bir gün sonra yem vermeyin.Bunu her hafta tekrarlayın.Sera flora gibi bitkisel pum yemleride arada verirseniz sıkıntı yaşamazsınız.Ben bunu çok uzun süre denedim ve hiç balık kaybetmedim.Japonların çatlamaya kadar gidecek bir oburluğu var yem verirken doyacakları kadar vermeye dikkat edin.

 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaintedÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2008
İl: Diyarbakir
Mesaj: 477
SaintedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 23:06
[QUOTE=enginkoc34]

Ispanak yaprağından iki parmağınız büyüklüğünde koparın sanırım 4 japona yeter bu.Kaynamış suda 5 dakika bekletin.Damarlarını çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün.Balıklara verirken filtreyi kapatın.Hepsini yiyeceklerdir.Bir gün sonra yem vermeyin.Bunu her hafta tekrarlayın.Sera flora gibi bitkisel pum yemleride arada verirseniz sıkıntı yaşamazsınız.Ben bunu çok uzun süre denedim ve hiç balık kaybetmedim.Japonların çatlamaya kadar gidecek bir oburluğu var yem verirken doyacakları kadar vermeye dikkat edin.

 
Saygılar
[/QUOTE]


Engin Bey Sera flora cichlidler için bir yem japonlara verildiğini okumadım ve duymadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ordusporÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 145
ordusporÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 23:51
Aykut Bey son olarakbir soru daha peki bu işlevi yaptıktan sonra o gün hariç ertesi gün yem vermeye başlıyabilir miyim? Yoksa 1-2 gün daha yem vermesem olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaintedÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2008
İl: Diyarbakir
Mesaj: 477
SaintedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 23:53
[QUOTE=orduspor]Aykut Bey son olarakbir soru daha peki bu işlevi yaptıktan sonra o gün hariç ertesi gün yem vermeye başlıyabilir miyim? Yoksa 1-2 gün daha yem vermesem olur mu?[/QUOTE]

Şöyle yapalım balıklarınız bugünlerde çok şişmişse sabah veya öğlen  kaynatmış olduğumuz sebzeleri verelim yem vermeyelim 2-3 gün günde 1 kez kaynatmış olduğumuz sebzeleri verin sonra düzelirse yavaş yavaş yem vermeye başlayabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ordusporÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 145
ordusporÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2008 00:03
Çok teşekkür ederim Aykut Bey soracağım soru olursa sizi öm den sorarsam rahatsız olur musunuz acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaintedÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2008
İl: Diyarbakir
Mesaj: 477
SaintedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2008 00:04
[QUOTE=orduspor]Çok teşekkür ederim Aykut Bey soracağım soru olursa sizi öm den sorarsam rahatsız olur musunuz acaba?[/QUOTE]

Buradan sorarsanız çok daha iyi olur diğer üyelerimizde faydalanabilir. Ama özel mesajdan da sorabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2008 00:34
[QUOTE=Sainted] [QUOTE=enginkoc34]

Ispanak yaprağından iki parmağınız büyüklüğünde koparın sanırım 4 japona yeter bu.Kaynamış suda 5 dakika bekletin.Damarlarını çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün.Balıklara verirken filtreyi kapatın.Hepsini yiyeceklerdir.Bir gün sonra yem vermeyin.Bunu her hafta tekrarlayın.Sera flora gibi bitkisel pum yemleride arada verirseniz sıkıntı yaşamazsınız.Ben bunu çok uzun süre denedim ve hiç balık kaybetmedim.Japonların çatlamaya kadar gidecek bir oburluğu var yem verirken doyacakları kadar vermeye dikkat edin.

 
Saygılar
[/QUOTE]


Engin Bey Sera flora cichlidler için bir yem japonlara verildiğini okumadım ve duymadım.
[/QUOTE] Sera flora ve spirulina gibi yemler bitkisel ve yosunlardan oluşan yemlerdir.Japonlarda dahil bir çok türdede kullanılabilir.Çikletler için diye bir şey diyemeyiz çünkü ağırlıklı olarak canlı doğuranlara verilir.Bende kullanıyorum bu arada.Ama spiruline çok küçük parçalara ayrıldığı için japonlar bunu yemekten çok parçalayıp suya dağıtacaktır.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AKIN BAYERÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1004
AKIN BAYERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 00:38
Merhabalar,

Ispanak,mısır,marul,brokoli,salatalık,kırmızı biber,havuç,bezelye bunlar balıkların sindirim sistemlerini destemekle birlikte mükemmel renklere kavuşmalarınıda sağlayacaktır.Bu saymış olduğum sebzeleri az bir suda haşlayarak,bir mikserden geçirip öğünlük olarak folyalar halinde paketleyerek buzluğa atabilirisiniz.Hafta 1 - 2 kere kullanarak yararını görebilirsiniz.


Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

topalhalilÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 18
topalhalilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 13:12
Benim lepistesim kabızdı. Evdeki maydonozlardan birini aldım. İyice yıkadım. Önce suya birkaç yaprak attım. Balık tadınca bir tane maydonozu akvaryuma diktim. Şimdi balık arada maydonozu didikliyor. Umarım işe yarar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir