Kabuk Sorunu


KirkeÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2010
Mesaj: 18
KirkeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2010 16:29
Merhaba dostlar;
 
Geçtiginiz günlerde arkadaşımın kaplumbağasında kabuk yumuşaması başlamış benim elime geçene kadarda epeyi ilerlemiş şimdi benim sorum.
 
Evde benim baktıgım kapluşlarda herhangi bir sorun yok gayet sağlıklılar sağlıklı kapluşların akvaryumuna arkadasımın kabuk yumusaması yasayan kaplusunu koyarsam herhangi bir sorun ile karsılaşırmıyım. Şuan elimde uvb bulunmamakta onun yerine akvaryum çok rahat güneş alabilen bi yerde.
 
 
Elimde bulunan Tüm fonksiyonları olan akvaryum
Sanyu yem
Kuru Karides
Tortvit
Doğal güneş :)
 
Dahası için neler önerirsiniz kaç günde/haftada toparlanır benim kapluşlara zarar verirmi
 
Şimdiden teşekkürler.
 
 
Ek olarak Haşlanmış yumurta kabugunu suda bekletip suyu akvaryuma boşalt gibi bi öneri geldi doğrulugu %kaç 
Kirke2010-06-07 16:50:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shadowangel88Çevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2008
İl: Tokat
Mesaj: 268
shadowangel88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2010 19:30
Merhaba Ayberk Bey.
Eczaneden Devit-3 alıp haftada 1 kere yemine 2 damla damlatarak verirseniz düzelme ihtimali yükselir.Haşlanmış yumurtaların kabuğunu suda bekletmeye gerek yok direk haşladığınız suyu içine koyabilirsiniz faydası olur.birazda yumurtanın pişmiş akından yedirirseniz kalsiyum alır.Kabuk yumuşaması d3 vitamininin eksikliğinden kaynaklanır genelde.

Ayrıca kaplumbağalar güneş ışığını arada hiç bir cam vb madde olmadan almalılar diğerleri faydasız.Kabuk yumuşaması bulaşıcı değildir ama başka hastalığı olmadığından emin olunca koyun derim.Devit 3 ü sakın suya değdirmeyin.Yemi elinizle verin.Suya karışmayıp yağ gibi su üstünde kaldığından gözlerine zarar verebilir.Daha kaliteli yemlerle beslemenizde fayda var(tetra ya da sera olabilir)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KirkeÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2010
Mesaj: 18
KirkeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2010 16:21
Söylediginiz gibi eczaneden gidip alacağım herhangi bir hastalıgı görünmüyor gibi gayet canlı ve haylaz :) güneş konusunda akvaryum direkt alabiliyor diyarbakırda uvb bulamadıgımız için büyük şehire gidecegim zaman alacak şimdilik güneşimiz var tekrardan teşekkürler yem konusunda daha dikatli olacam Tetra bulunca alacam. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir