Kaplumbağa Yanına


SuryaniÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 84
SuryaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 01:00
Merhabalar.
Akvaryumda tür değişikliği istiyorum, ölçülerim 60x40x40.
Değişik türler arıyorum, göz zevkine hitap etsin istiyorum, akvaryumumun altına komple beyaz 5-6 mm lik kum serdim. Çok ince bir tabaka oldu, ve yeni serdiğim için para vermek istemiyorum bir daha çokça. Bitkili bir akvaryum düzenlemek istesem aquaclay ı bu kumun üzerine koymam bir sakınca ihtiva eder mi. Aquaclayı serdikten sonra ekim dikim işlerim de bitince tür olarak kaplumbağa ile besleyebileceğim canlı var mı balık türlerinden. Yoksa canlı doğuranların yanına sadece semender mi gider. Kribensisin de akvaryumumda bulunmasını istiyorum :) Çok oldu ama okursunuz inşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmirkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 662
EmirkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 01:31
Kaplumbağa olmaz maalesef, balıkları yer, yemeye çalışır; belki yakalayamaz, sonra peşlerini bırakır, siz alıştılar diye düşünürsünüz ama bir gün mutlaka tenhada sıkıştırır  Semender hakkında hiç tecrübem yok. Canlı doğuranın yanına Meksika cüce kerevit alırdım ben olsam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zaraÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: KKTC
Mesaj: 273
zaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2012 17:19
Kaplumbağanın yanına balık koyma şansınız yok desek yeridir,kaplumbağalar balıklara rahat vermez yerler,birde kaplumbağaların su üstünede çıkmaları gerekir,bu yüzden akvaryumu ona göre ayarlamanız gerekir,yani yarı su dolu bir akvaryum sizi ne kadar  mutlu eder bilemiyorum,çok hoş bir görüntü olmuyor.Canlı doğuran tankı olabilir ama semender eklemek yerine,salyangoz türleri tercih etmeniz daha iyi olur hem kribensis de ekleyebilirsiniz,ramirezi de olur,aslında karıştırmamak kendine has türleri beslemek en doğruusu ama bu türlerde birbirlerine sorun çıkarmazlar ve çok bağdaşmayacak türlerde değildir zaten,semenderi de çok iyi araştırın forumdan, bitkilide tanka dahil ediliyor ama ne derece sağlıklı ve doğrudur bilemiyorum. king rap2012-04-12 17:20:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir