Karideslerimde Scutariella Japonica Boy Gösterdi


ZberkayÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2024
İl: Eskisehir
Mesaj: 6
ZberkayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2024 01:20
Karideslerime scutariella japonica paraziti bulaşmış bir miktar tuzlu su hazırlayıp tek tek karidesleri 10 15 saniye kadar banyo yaptırıp tanka geri koydum suan iyi gözüküyorlar. Sizce bu işlem karideslerime zarar verirmi? Bir kac gün durumlarını izleyip işlemi tekrarlamayi düşünüyorum.[:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iamselimÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 11
iamselimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2024 16:45
Merhaba, sizlere vorticella parazitinden nasıl kolayca kurutuluruz ondan bahsedeceğim, farklı sitelerde tuz banyosu vb. yöntemler kullanıldığı yazılmış. Evet bunlar işe yarıyor olabilir fakat ben kendim nasıl kurtuldum ondan bahsedeceğim. Vorticella parazitinden bahsedelim öncelikle, karidesin göz ve ağız çevresinde oluşan beyaz pamukçuktur ve bu bulaşıcı bir parazittir neden olduğu hakkında bilgiler var fakat ben doğruluğuna şüpheliyim ve neden olduğuna anlam veremedim, çok nadir olan bir olay sadece bir tankımda bir kez başıma geldi. Bu parazitin ileri seviye olmadıkça ölümcül bir tarafı yok korkmayın karidesleriniz yaşacayacak. Eğer çok ileri seviye ise karideslerin ağız çevresini komple kaplıyor ve karides beslenemiyor karides aslında parazitten değil açlıktan ölüyor, bu evrede değilseniz şanlısınız, tedaviye başlayalım.
Cyrtalpro spotex marka beyaz benek ilacı adı altında satılan ilacı satın alıyoruz neden bu ilaçı kullandım konusuna gelecek olursak. Normalde bu tarz ilaçlar anatanka kullanılmaz. Bakteri kültürünü bozar, bitkileri çürütür, omurgasızları öldürür, salyangozları öldürür. Fakat bu ilaçın bahsettiğim hiçbir yan etkiyi yapmadı ve yapmıyorda. Bu ilacı ilk geçmiş dönemde ramirezi beslediğim tankta kullanmıştım balıklarda beyaz benek hastalığı vardı bol bitkili, salyangozlu bir tanktı kullandım ve sıfır kayıp ile çok kolay kurtulmuştum. Karideslerde voricella paraziti gördüğümde bende sizler gibi araştırma yaptım genede herkes ayrı tanka uygulama yaptı ve uğraştırıcıydı ben ana tankıma uyguladım. Sıra geldi uygulamaya. Bu yazdıklarım tamamen kendim deneyimlerim sonucu yazdıklarımdır.

40LT TANK İÇİN
Tedavinin 1. Günü tam ışıkların kapandığı zaman tank karanlık iken 15 damla spotex damlattım
Tadavinin 2. Günü boş geçtim yemlemeye devam ettim
Tedavinin 3. Günü 7 damla spotex damlattım.
Tadavinin 7. Gününe kadar yemlemeye devam ettim normal süreçleri yürttüm, bu güne kadar parazitten kurtulmuş olmanız gerekli. Ben 5. Günü parazitten tamamen sıfır canlı kayıbı ile kurtuldum. Sizde uygulayabilirsiniz. 7. Gün %20 su değişimi yapıp işimi garantiye aldım.
Voricella parazitinden kurtulduk. Umarım sizde benim uyguladığım bu yöntem ile kurtulursunuz. Ama ben %100 sonuç aldığımı belitrmek isterim.

Beğenenler: [T]240932,Ehtiyar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4723
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2024 18:10
[QUOTE=Zberkay]Karideslerime scutariella japonica paraziti bulaşmış bir miktar tuzlu su hazırlayıp tek tek karidesleri 10 15 saniye kadar banyo yaptırıp tanka geri koydum suan iyi gözüküyorlar. ..........[/QUOTE]

[B]"scutariella japonica yaklaşık 2mm boyutlarında ve beyazımsı renkte bir yassı solucan türüdür."
[/B]
[QUOTE=iamselim]Merhaba, sizlere vorticella parazitinden nasıl kolayca kurutuluruz ondan bahsedeceğim, ............
[/QUOTE]

[B]"Vorticella, Vorticellidae familyasına bağlı bir protozoa cinsidir. "[/B]

Söylediklerinizden ben mantıklı bir sonuç çıkaramadım. Ortada 2 farklı parazit canlı var. Sorulan canlı farklı, açıkladığınız farklı. Biri neredeyse gözle görülebilecek bir solucan, ötekisi anca mikroskopla görebileceğiniz bir tek hücreli. Uyguladığınız tedavi ona da iyi geliyor, buna da iyi geliyor demek mi istediniz. Netleştirir misiniz...

Beğenenler: [T]231847,MasterChiefHakan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MasterChiefÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 3155
MasterChiefÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2024 20:44
[U]Scutariella Japonica Tedavisi[/U]
İlk etapta paraziti kapmış olan karidesi ayrı bir karantina tankına alın. Ayırdığınız tanka Sera Tremazol kullanın. Prospektüste belirtildiği gibi 15 litre su için 1ml tremazol kullanılır. Tedavi tankında aktif karbon kullanılmamalıdır ve hava taşı ile havalandırılmalıdır. Kalan yumurtaların da ölmesi için 7 gün sonra tedavi tekrarlanmalıdır.

Flubenol ve Panacur da bu parazitlerde etkilidir fakat bu ilaçlar salyangozları öldürecektir.



Alıntıdır. Yardımcı olabileceğini düşündüm.

Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]125030,GhostKoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZberkayÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2024
İl: Eskisehir
Mesaj: 6
ZberkayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2024 20:50
Karideslerime vorticella değil, scuderia japonica bulaştı. Çözüm olarak sadece tuzlu su banyosu buldum tüm dünyada da bu şekilde yapılıyor baska bir çözüm bulamadım.

Hocam salyangozum var zarar verir


Hocam vorticella degil scuderia japonica car karidesler de tek bildiğim çözüm tuzlu su

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir