Kasanga, Red Rainbow, İlangi ayırımı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 22:26
Merhabalar, bugün bir petshopda dikkatimi çeken bir olay oldu, hemen tanganyika karması bulunan akvaryuma yöneldim ve akvaryumda ikola duboıse ve türünü çözemediğim bir tropheus çeşiti vardı.. Hemen heyecana kapılıp ilangi olarak değerlendirdim. Fakat petshop sahibine sorduğumda o ''kasanga bana kasanga olarak geldi'' dedi. Anlıyacağınız kendiside bilmiyor..
Balığın boyu 5 cm civarında vardı.. balık kahverengimsi vücut üstünde sarı çizgileri olan bir türdü.Bu tür akla kasangayı getiriyor, fakat balığın ağız kısmındaki koyu mavilik dikkatimi çekti..
Kasangada bu ağızdaki maviliği ben hiç görmedim. Size sormak istediğim ilangi yada red rainbow olabilir mi ?? bu türlerin anaçlarını besleyen ve yavrusunu gören üyeler yorumlarını esirgemez ise çok memnun olacağım,
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 23:14
ilangide yok damızlıktada yok yavrudada yok
balıklarınız ilangi değil
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 23:35
Fatih bey kasanga yavrularında genelde karın altına doğru kırmızılık kafasında çizgiler halinde kırmızılıklar olur . İlangilerin kafa çizgileri sarı ve kesik kesik olur . Bi çok arkadaşımız kasanga ve ilangi yavrularını birbirine cok benzetir . Gerçek anlamdada çizgiler felan aynıdır . Kasangalarda kırmızılık daha agır basar . İlangilerde sarı çizgiler daha baskındır . Şu anda geç bir saat oldugu için bu kadar ama ilerleyen günlerde bula bilirsem bi kaç foto ile daha acıklayıcı şekilde anlatayım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 23:41
Normal kasanga ağız yapısıyla ilangi. Red rainbow kasanga arasında çok fark vardır resimlerine bakarsanız daha iyi anlarsınız yanlız yavru balık alıpta sonra hayal kırıklığı yaşamayınız ne çıkacağı belli olmuyor güvenilir arkadaşlardan alırsanız daha iyi olur işmdi 20 yavru alıpta 15 erkek 5 dişi çıkarsa ne yaparsınız o zaman balık sevdanız biter damızlık boyda alırsanız daha iyi olur ben 1 yıldır yunus baktım işi iyice öğrendikten sonra fo red rainbow kasanga aldım iyi bakılırsa iyi yem çeşidi. İyi su şartları olduktan sonra pek bir şey olacağını sanmıyorum her keze sağlıklı balıklar diliyorum selamlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 23:45
[QUOTE=kazakar]Fatih bey kasanga yavrularında genelde karın altına doğru kırmızılık kafasında çizgiler halinde kırmızılıklar olur . İlangilerin kafa çizgileri sarı ve kesik kesik olur . Bi çok arkadaşımız kasanga ve ilangi yavrularını birbirine cok benzetir . Gerçek anlamdada çizgiler felan aynıdır . Kasangalarda kırmızılık daha agır basar . İlangilerde sarı çizgiler daha baskındır . Şu anda geç bir saat oldugu için bu kadar ama ilerleyen günlerde bula bilirsem bi kaç foto ile daha acıklayıcı şekilde anlatayım.[/QUOTE]
Kazım bey vaktinizi konuma ayırıp beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.
Belirttiğiniz gibi kafasında sarı çizgiler vardı ve vücudundada. Fakat sanki o vücuttaki çizgiler kaybolmaya başlamış gibiydi.(Büyümeye başladığı için olabilir) ve balık 4 5 cm civarında aslında bilen birisinin görünce anlayabileceği boyda.
Benim biran önce bu konudaki öğrenmek amacı isteğim malawi ile takas ederek o balıklara sahip olmak..çünkü yüksek miktarda ücret ödeme durumum yok şuan.Bunu takas ile karşılamak istiyorum.
İlerleyen günlerde 4 5 cm arası fotoğraflarla beni bilgilendirirseniz çok memnun olacağım.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 23:46
Orjinal ilanginin ağız çevresi uçuk mavi olur. (damızlıklarda)
İlangi yavrularında ise dudağın tam üst kısmındaki başlayan ilk çizgi yanlamasına 3 adet noktadan oluşur daha sonra alına doğru çizgi halini alır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 23:50
[QUOTE=yellow1966]Normal kasanga ağız yapısıyla ilangi. Red rainbow kasanga arasında çok fark vardır resimlerine bakarsanız daha iyi anlarsınız yanlız yavru balık alıpta sonra hayal kırıklığı yaşamayınız ne çıkacağı belli olmuyor güvenilir arkadaşlardan alırsanız daha iyi olur işmdi 20 yavru alıpta 15 erkek 5 dişi çıkarsa ne yaparsınız o zaman balık sevdanız biter damızlık boyda alırsanız daha iyi olur ben 1 yıldır yunus baktım işi iyice öğrendikten sonra fo red rainbow kasanga aldım iyi bakılırsa iyi yem çeşidi. İyi su şartları olduktan sonra pek bir şey olacağını sanmıyorum her keze sağlıklı balıklar diliyorum selamlar.[/QUOTE]
[QUOTE=haymeanam]Orjinal ilanginin ağız çevresi uçuk mavi olur. (damızlıklarda)
Ali bey değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Red Rainbow kasanga,İlangi,lunangu yellow,Kasakalawe,Golden Kazumba.
Tropheusda çok ama çok ilgimi çeken türler bunlar.. Forumumuzda kasakalawe 4 5 cm resmi buldum fakat gördüğüm balık kasakalawe değil.Benim ümidim ilangiden yana.
Gönül isterki bende damızlık boya yakın yada bir hobiciden orjinal yavru alabiliyim.Fakat şuan peşin ücret ile alma durumum yok malesef.Benim amacım malawi ile bu balıkları takasa girmek.
İnşallah yüzümün akı ile çıkarım bu işten.
[QUOTE=haymeanam]Orjinal ilanginin ağız çevresi uçuk mavi olur. (damızlıklarda)
İlangi yavrularında ise dudağın tam üst kısmındaki başlayan ilk çizgi yanlamasına 3 adet noktadan oluşur daha sonra alına doğru çizgi halini alır.
[/QUOTE]
Harun bey bu yorumunuzu not alıyorum ve gidip tekrar bakacağım balığa ve öyle değerlendireceğim. Çok teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 00:14
Bende tropheus sevgisi eskiden vardı fakat yunus bakıyordum 14 dişi 3 erkek çok yavru aldım işi öğrendim ondan sora red renbow kasanga bakmaya başladım yanlız malavi kolay tropheus biraz zordur herkez bende bakarımya ne olucak diye atlıyor çok kişiler gördüm 2000tl 3500 tl para harcadılar balıkları öldürdüler paralarına ve o kişilere hiç üzülmedim faket ölen trpoheuslara cok üzüldüm şuan hala 600 adet yunus yavrularım duruyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2010 00:27
[QUOTE=yellow1966]Bende tropheus sevgisi eskiden vardı fakat yunus bakıyordum 14 dişi 3 erkek çok yavru aldım işi öğrendim ondan sora red renbow kasanga bakmaya başladım yanlız malavi kolay tropheus biraz zordur herkez bende bakarımya ne olucak diye atlıyor çok kişiler gördüm 2000tl 3500 tl para harcadılar balıkları öldürdüler paralarına ve o kişilere hiç üzülmedim faket ölen trpoheuslara cok üzüldüm şuan hala 600 adet yunus yavrularım duruyor.[/QUOTE]
Haklısınız ali bey tanganyika malawi den çok farklı bir tür ve biraz nazik.
İnanın 20 yaşımdayım 10 yaşımdan beri malawi içindeyim evimizde şuan 3 akvaryum kurulu.3 akvaryum olmasındaki etken aileninde balık sevgisi tabiki. 10 yıl balık bilgim oldu fakat ben bu yıla kadar tropheus diye birşey duymadım bundaki etken internetimin olmaması ve çevremdeki petshoplarda görememem Bu siteye üye olduktan sonra çeşitli balıklar tanıdım araştırdım gördüm ki tropheus diye bir balık var Kendimi tecrubesiz olarak görmüyorum tabiki malawiye benzemez ama elimdeki balıklara hakkını vererek baktığım kesin. Sevdiğim bir komşumun sayesinde büyük bir tank kurma girşiminde bulunacağım ve bu tanka tropheus'un yakışacağını düşünüyorum. Gerekirse bir iki aylığına part time iş bulup bu balıklara kendim sahip olacağım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir