keseli sarı prenses yavrusu
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 10:12
Arkadaşlar benim 14. gün kusturduğum sarı prenses yavrularım keseli olarak çıktı.Bu keseli yavruları 30 cm lik başka bir akvaryum koydum.Akvaryum da hava moturu ,ısıtıcısı vs. herşey var.Ama benim öğrenmek istediğm nokta ( forumda konu hakkında çok şey okudum ama) bu keseli yavrular a hava veriyorum ancak hareket ettirme noktasına geldiğimde suya verdiğim hava öyle yavruları sürükleyecek nitelikte bir durum yartmıyor.İki çıkışlı bir dış hava motorum var ve bununda bir ucunu yavru akvaryumunda bir iç filtre ye bağladım.Ama merak etmeyin yavrular için tehlikesi olmayanlardan.Ufaktan ufaktan küçük akvaryumuma havayı veriyorum.Ama bazı arkadaşlar yavruların vermemiz gereken hava ile sürekli hareket halinde olmalarını aksi takdirde keselerinin mantarlaşacağından bahsetmiş,bazı arkadaşlarımız ise bu konuya hiç değinmemiş.Şimdi benim keseli yavrular iç filtre ile ısıtıcının arasında toplu halde sıkışmaya çalışıyorlar.Bazen hareketlenip yüzmeye çalışıyorlar ama çoğu zamanda kımıldamıyorlar bile.Doğalı 24 saat olmadı daha.Suyun sıcaklığı 27 derecede sabit.Ben şimdi ne yapmalıyı.Yavruları sürekli hareket halinde bırakacak bir hava taşımı bağlamalıyım.Yoksa kendi halinde mi bırakmalıyım.Onlar için elimden geleni yapmak istiyorum. Ama neyi yapacağınızı bilmeden eliizden birşey gelmiyor.Lütfen bu konuda çok başınız ağrımışdır ama ben de yardımlarınızı bekliyorum.SAYGILARIMI SUNARIM.
+1: [T]185526,alat[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 10:19
Aynı şey başıma gelmişti sirkülasyon çok olsun diye yoğurt kovasına koyup ana tanka bağlayıp içine hava taşı koymuştum.
4gün sonra zaten keselerini atmışlardı şimdi aralarında ölende yok zaten.
Beğenenler: [T]182740,Favori[/T][T]180817,onrbgs[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 10:23
Yavrularınızı akvaryuma koymanız iyi olmuş ancak Mustafa beyin dediği gibi ana tankınızda yoğurt kovasında bakabilirsiniz. Hava olayına gelecek olursak keseleri kaybolduktan sonra akıntı yaratmanız iyi olacaktır. Şu anda fazla hareket edecekelerini pek sanmıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 10:30
İşte sorun burda başlıyor.Şimdi sence hava sirkülasyonunu balıkları kendiliğinden hareket ettirecek kadar a mı ayarlamalıyım.Bazı arkadaşlar böyle bir durumda da balıkların bu şekilde çok fazla enerji sarfettiğinden ölebileceğini söylüyor.Hava sirkülasyonunu normal bir şekilde yani balıkları sürüklemeycek şekilde versem bu sefer de balıkların az hareket sağlayacağını ve keselerinin mantarlaşabileceğinden bahsediyorlar.Şimdi ben işin içinden çıkamadım.Ama mantık olarak yavrular anne ağzında ne kadar hareket edebilir diyorum ve bu şekilde bırakmak istiyorum.Valla ben ne yapacağımı çözemedim.İlginiz içinde ayrıca teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 10:32
Ben kısık ayarda açmıştım hava motorunu 3 4 saatte bir mantarlaşma olmasın diye hafifçe karıştırmıştım.Yavrular ilk anne ağzından çıkınca fazla hareket edemiyorlar zaten yarın bakarsanız daha çok hareketlenmiş olacaklar.
Beğenenler: [T]182740,Favori[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 10:44
O zaman benim de bu şekilde normal ayar da kalsın.Ara sıra şöyle biraz karıştırıp hareket etmelerini sağlayayım.Çok teşekkür ederim mustafa arkadaşım.Senin yavruların keseleri 4. gün attı demişsin.Bunun bir süresi var mı ortalama yoksa neye göre değişyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 10:54
O zaman normal şartlarda 14.günde kusturduğum balıklarımın daha 6 günü olabilir keselerinin kaybolması için.Peki tecrübelerine dayanaraktan keseleri kaybolduktan hemen sonra artemia ile beslemeyi düşünüyorum.Artemia ları keseler kaybolduktan hemen sonra verebilir miyim.Yoksa artemia dan önce vermem gereken yem var mı?Çok oluyorum ama bir de bu sabah kalktığımda 30 ad yavrumdan ikisi ölmüştü.Bunu normal olarak karşılayabilirmiyim yoksa altında illaki bir sebeb aramalı mıyım?Elimden geleni yapmaya çalışacağım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 10:58
Yavru balılar su değişikliğinden çabuk etkilenebilir bunu normal karşılayın keseler kaybolduktan sonra artemia verseniz çok iyi olur tabi ki de
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2012 09:35
Arkadaşlar 50 cm'lik bi akvaryumum var içinde 4 sarı prenses 1 yunus var boyları 3 cm ile 6 cm arasında değişiyor. 1 balığım ağzına yumurta almıştı ben de tam 10 gün sonra kusturdum (daha ilk yavrularıydı) .Yavrular keseli çıktı ana tankımın içine bi yavruluk aldım ve yavru balıkları onun içine koydum ve 1 gün sonra 1 yavru 2 gün sonraysa tüm yavrular öldü 1 balığım daha ağzına yumurta almıştı dün bugün baktığımda ağzındaki şişkinlik inmiş birden. Acaba bu olanların nedeni nedir ? Şimdiden çok teşekkür ederim. Bide yavrular doğduktan 1 gün sonra sularını değiştirdim ana tankın ama dün yaşıyolardı bu gün yavruları kaybettikkharra 2012-05-06 09:42:43
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2016 17:49
Şimdi benimde bir sorum olacak.Ben anne balıgı yumurtayı agzına aldı gun yavruluga ayırdım. Sonra anne balıgı 16 gunu sagdım yavrular için ayrı bir akvaryumum hazırdı zaten ama balıklar yumurtadan ayrılmış iyice çıkmış durumdalar güzelce yuzuyorlar ama bunları şuan beslemelimiyim[:?][:?][:?]
Lütfen Biri Bana Acilll Cevap Verebilirmi ya[:?][:(]
Lütfen Biri Bana Acilll Cevap Verebilirmi ya[:?][:(]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir