kolay Kabuksuz Artemia Hazırlanışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 00:54
Yaş mayayla sadece belli kısmı yaşıyor,büyüme olmuyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 09:16
[QUOTE=sevenapo]Salih bey açıkçası dediklerinizden pek bişey anlamadım. Ama sanırım ben sorunumu yanlış anlatmışım. Ben artemiaları çıkartamadığımı söylüyorum. Yarın saat 13:30 larda 24 saatleri tamamlanmış olacak. Artemialarımda yine gelişme göremezsem akvaryumcuma başvuracağım. İlginizden dolayı teşekkürler. [/QUOTE]
Merhaba,
Ben yazdıklarımı sizin için yazmamıştım zaten. Dekapsülasyon konusunda genel bilgilerdi.
Sizin sorununuz konusunda ise benim tavsiyem mix yerine artemia yumurtası temin etmeniz. Tuzlu suyu hazırlayıp içine artemia yumurtalarını atıp, hava, sıcaklık, ışık ihtiyaçlarını sağlayıp bekleyiniz. Gerekli koşulları sağladıktan sonra eminim yumurtalarından çıkacaklardır.
Bir de burada bir detayı belirtmek isterim, artemia yumurtalarının +4 derecede saklanması gerekmektedir. Sıcakta beklediklerinde zamanla açılım oranlarında düşme olmaktadır. Amerika'dan gelirken soğutulmuş konteynır ile gelmektedirler ve geldikten sonra da soğuk hava odalarında depolanmaktadırlar. Evinizde de buzdolabında saklamanızı öneririm, ama kesinlikle buzlukta değil.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 12:38
[QUOTE=Akgün Cem][QUOTE=Epaqomesus]Öncelikle bütün forumu okumadım daha önce yazıldıysa affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum..
Artemia üretiminde Yaş Mayanında gerektiğini duydum doğrumudur ? Açıklama yaparsanız sevinirim..
İyi Çalışmalar..
[/QUOTE]
Yaş maya kullanımı artemia üretiminde kullanılmamaktadır, su piresinin (Daphnia) beslenmesinde kullanılır.
[/QUOTE]
Teşekkürler.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 17:17
Peki salih bey. Ama size bir sorum olacak. Hani artemiaları tuzsuz olarak aldığımda düzeneğe tuz da eklemem gerekiyor ya bu tuz nasıl tuzdur?(deniz tuzu mu, salamura tuzu mu, iyotsuz tuz mu, yoksa sofra tuzu mu vs. Vs. ).
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 17:25
[QUOTE=sevenapo]
Peki salih bey. Ama size bir sorum olacak. Hani artemiaları tuzsuz olarak aldığımda düzeneğe tuz da eklemem gerekiyor ya bu tuz nasıl tuzdur?(deniz tuzu mu, salamura tuzu mu, iyotsuz tuz mu, yoksa sofra tuzu mu vs. Vs. ).
[/QUOTE]
Kaya tuzu en iyisi diye biliyorum..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 17:40
Salih bey de cevap verecektir ama erken cevap alabilmeniz adına sorunuzu ben cevaplıyayım.
Akgün Cem 2010-02-05 17:42:23
Tuz olarak (market ve bakkallardada kolaylıkla bulabileceğiniz) kaya tuzu kullanmalısınız diğer bir adıda salamura tuzu veya turşuluk tuz diyede ifade edilmektedir.
Oranı ise; 1 litre suya (damacana suyu çok daha iyi sonuç verecektir) 22-30 gram kaya tuzudur. (Bu oranda yaklaşık bir film kutusunun alacağı tuz kadardır. Kabaca gözünüzde canlandırabilesiniz diye yazdım).
Kendi yaptığım artemia açma düzeneğime; önce tuzu ilave edilip eritilmiş suyumu koyuyorum, daha sonra 2 gram (yaklaşık olarak 2 çay kaşığıdır) artemia yumurtalarını ekliyorum ve 20-25 dakika suyunu çekmesini bekliyorum. Bu dinlendirme işleminde yumurtaların daha çok açıldığını ve kabın etrafına yumurtaların yapışmadığını tecrübe ettim. Dinlendirme işleminden sonra hava taşı ile bolca havalandırmaya bırakıyorum. Üzerinde mutlaka ışık bulundurun, eğer düzeneğinizi akvaryumun içinde yapıyorsanız akvaryumun ışığının açık olmasını sağlayın. Işığı açmadığım zamanlarda artemia yumurtasının açılmasında ciddi anlamda azalma olduğunu gözlemledim.
Benim kullandığım (ve sattığım) artemiaların 20-24 saat içerisinde açıldığını söyleyebilirim ama normalde artemialar ortalama 22-26 saat içerisinde açılmaktadır.
Süzme işleminide yağ süzgeci ile yapmaktayım. Daha önceleri yağ süzgecini bulamadığım için kadın çorabından kendi yaptığım, bir aparatla süzüyordum. Açıkçası yağ süzgeci çok daha kullanışlı, tavsiye ederim...
Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 17:40
Ya işte kaya tuzunun başka ismi falan var mı? ben tuzcuya istedim kocaman taş benzeri tuz gösterdi herhalde hayvanlara veriliyomuş. Açıklarsanız ve resim eklerseniz sevinirim bide miktarı ne kadar???.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 17:44
[QUOTE=sevenapo]Ya işte kaya tuzunun başka ismi falan var mı? ben tuzcuya istedim kocaman taş benzeri tuz gösterdi herhalde hayvanlara veriliyomuş. Açıklarsanız ve resim eklerseniz sevinirim bide miktarı ne kadar???. [/QUOTE]
Bu mesajınızdan önce yazdıklarımı okursanız, sanırım kafanızdaki soruların birçoğu sonuç bulacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 15:53
Arkadaşlar ben yaptım gerçekten balıklar büyük bir iştahla yediler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2010 22:40
İlk kez artemia çıkartmayı denedim ve başarılı olamadım!24 saat boyunca o hava sesini duymak hele ki uyumaya çalışırken hiç iç açıcı olmadı tahmin edersiniz ki...
Hemen yarın bunu deneyeceğim. Teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2010 00:01
Denedim ve olmuyo maalesef ki :(( Artemialar 1 saati aşkındır çamaşırsuyunun içinde rengi değil pembeleşmek gittikçe sararıyor :( Ben bu işi beceremeyeceğim sanırım:(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2010 00:10
1 saat çok fazla bir süre. Ben 5 dakka tutuyorum,bu bile yetiyor. Önce pet şişede artemiaları su içinde 30-45 dakka bekletin,yumurtalar suyu emsin. Daha sonra yarı yarıya çamaşır suyu ekleyin. 5 dakka sonra iyice yıkayıp kullanabilirsiniz. Ben bunları normal şekilde açılmaya bırakıyorum. Ertesi gün çıkan larvaları da açılmayan yumurtaları da veriyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir