Kucuk üretimhanem için tavsiyeler...
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 00:13
Arkadaşlar abiler ablalar kardeşler öncelikle herkese merhabalar ,
Yıllardır amator olarak ugrastığım akvaristliği buyuterek guzel bir hobihane kurma kararı aldım. Yaklasık 2 3 aydır neredeyse her şeyi araştırdım. Daha evvelden hep canlı doguran beslerdim. Ilk defa malawi ile bulustum ve inanın çok buyuk bir zevk aldım. Su an 10 adet akvaryumum var. 6 Tanesi set diger 4 adeti mobilyalı diye tabir ettiğimiz akvaryumlar. Setlerin boyutu 130*60*h45 Diger mobilyalılar ise 130*50*h60 120*50*h60 120*45*50h ve bir adette 100*40*h50 akvaryumum var. Mobilyalılarıda satıp yerlerine set yaptırmayı dusunuyorum. Icerisindede Iceman Sarı kuyruk , Afra Hara Galleria Reef , Neon Spot , Sarı Prenses , Yunus , Saulosilerimi koyacagım. Tabiki kolonilerime ek olarak balıklar ekleyecegim.
Yunus 5 E 30 D
Iceman 5 E 30 D
Sari Prenses 5 E 30 D
Afra Hara 3 E 15 D
Neon Spot 4 E 20 D
Saulosi 5 E 30 D Olarak tamamlamayı dusunuyorum. Her bir turun kendine ait bir tankı olacak. fazladan 4 adet akvaryumum kaliyor. Bu akvaryumlara 2 adet yeni tur ekleyeceğim ve 2 sinide yavruluk olarak kullanacagım.
Oncelikler sorularım ,
***Ekleyeceğim tür sizce ne olmalı ?? Malawi Tanganika Amerikan Canlı doğuran farketmez,
***Elektrik ücretinin cok fazla olacagini biliyorum ve setleri yaptırırken sump deliği deldirmedim. En kolay ısıtma ve filtrasyonu nasıl saglarım.
***Ekleyecegim kolonileri en uygun fiyata nereden bulabilirim. Damızlık balık bu gune kadar hiç almadım ve elimdeki turleri hep yavrudan buyuttum. Damızlık almanın sakıncaları nelerdir.
***Aydınlatmayı ledle yapsam her hangi bir sıkıntı olabilirmi???
Resimleri aşağıda,
Üretim Setleri
120*50*h60
Teşekkür eder Sağlıklı Hobiler dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 00:24
Öncelikle hayırlı olsun.
Filtrasyonu pipo filtre ile sağlayabilirsin. Aynı zamanda hava da vermiş olursun.
Havalar ısındı ısıtıcı sorunun pek olmaz.
Aydınlatmada da silikonlu ledler kullanabilirsin.
Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 00:28
Cevap için teşekkür ederim ama aklıma takılan sorun
*** pipo filtreler bu ölcülerdeki akvaryum için yeterli olurlar mı?
***Isıtici şu an için sorun olmaz ama onumuzdeki aylar kış gelecek ve boyle bir şeye başlarken tamamen herşeyi ayarlamak istiyorum.
Saygılar ve sevgiler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 00:52
Büyük üretim filtreleri sünger filtre pipo gibi. Yetmesi konusunda bende tatmin olmadım ama herkes bende dahil kullanıyor. Bu arada hayırlı olsun üretimhane. Eğer kalorifer sistemi varsa oradan bir ayar yapıp akvaryuma petek benzeri bi sistem yapılabilir ama tam nasıl olur bilemem olursa iyi olur gibi geldi. Başarılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 01:03
Iyi dilekleriniz için gerçekten cok teşekkür ederim. Aslinda dusundum. Dogal gaz kombisi kullanıyoruz. Tıpki onun gibi bir tank yapıp resistans araciligi ile butun suyu devirdaim yapıp sabit derecede tutabilirim gibi geldi. Iyi bir hidrafor sistemi ile yapılmayacak iş değil ama onun için buyuk bir depo tutmam gerekicek :D oyle bir sistem 2 3 bin liraya mal olur diye dusunuyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 01:16
Evet hacimler büyük. Pipoların büyüklerinden akvaryum başına 2şer tane koyarsan sıkıntı olmaz gibi.
En kolayını sorduğun için pipo dedim yoksa daha değişik yöntemler geliştirilebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 01:20
Filtrsayon için akvaryumların içine sump sistemi yapabilirsiniz arka kısımlarında ufak 3 gözlü bölmeler şeklinde orta debili ufak kafa motorları ile böylece pipodan daha verimli olur fakat elektrik tüketimi artar. Isıtma işine gelince iyi bir izalasyon yaptırıp içine sıcak hava üfleyen sobalar var ufak onlardan kullanabilirsiniz ona bir ısı ayarlayıcı bağlayıp direk oda ısısını ayarlayabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 01:24
Emirhan bey hayırlı olsun.
Listenizdeki türlerin dişi sayılarına bakınca seri üretim bir hal görüyorum ama bence akvaryumlarınız yetersiz kalır okadar dişi için.Türleri biraz daha kısıtlayın.30 dişilik bir yunus kolonisi için 10 adet akvaryumunuz bence yetersiz kalır.Neden derseniz 1 dişiden ortalama 100 yavru aldınığınızı düşünürsek aylık yaklaşık 2000-3000 yavru alırsınız.Bunları satış boyuna getirene kadar alttan 4000-6000 yavru daha gelir ki bunları boylandırmak için akvaryumlarınız yetersiz kalır.Bence çeşit yapacaksanız kolonilerinizi 8-10 dişi ile yaparsanız yer sorununuz olmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 02:56
Cevaplar için herkese çok teşekkürler. Yavrular için ufak bir havuz yapacağim. Orada boylandıracağım hepsini ki mobilyalı akvaryumları sattığım zaman otomatik olarak yer açılacak ve yerlerine 3 katlı setler yaptıracağım. Su an için aklıma en çok takılan soru filtrasyon. yani her birine bir kafa motoru koyupta saksıdan filtre yapıp geçirsem elektrik sarfiyatı cok fazla olacak. akvaryumları yaptırırken aceleye getirdim ve sump delikleri açtırmayı unuttum. taşırma yontemi ile yapsam diyorum ama en ufak bir hava kacagında kafa motoru butun suyu basıcak ve en alttaki sette su kalmayacak. her yerde sular altında kalıcak. veya elektrikler gittiginde bu sefer butun 2 set suları akıtıcak. Kafam cok karısık :D seri uretim yapmak gibi bir planım var aslında. Simdilik bu turlerle elektrik su kendi masrafını cıkarmasını istiyorum. Daha sonraları yurt dısından Türkiye'de olmayan türler getirmeyi düşnüyorum. şimdilik 10000 yavru bana yeter.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir