küresel ısınmaya karşı tedbirler...
Arkadaşlar küresel ısınmayla ilgili olarak benim kadar araştırma yapan biri fazla yoktur yani geç kalın0mış birşey yok.Bu olay 10-20 senede olacak birşey değil yüzyıllara yayılan bir olay tabi ne kadar erken davranırsak o kadar iyi olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Küresel ısınma konusunda birey olarak kendi aldığım önlemleri belirteyim;
Tuvalet sifonunun su seviyesini mümkün olduğunca aza indirdim. Bunu eğer sifon ayarları konusunda tecrübeniz yoksa tesisatçıya yaptırmanızı tavsiye ederim. Sifonun harcadığı su miktarını 4 litre oranında azalttım. Eğer tesisatçı çağırma imkanınız yoksa sifonun içine içi suyla dolu 1.5 litrelik pet şişe koyarak da su sarfiyatını azaltabilirsiniz.
Akvaryumlara nitrat oranı artmadıkça artık su değişimi yapmıyorum.
Su kullanımını mümkün olduğunca minimuma indirdim. 1 saniye bile gereksiz su harcaması yapmıyorum artık. Örneğin önceden diş fırçalarken musluk açık olurdu. Artık sadece diş fırçalarken gerektiği anlarda musluğu açıyorum. Örnekler çoğaltılabilir.
[QUOTE="redfox55"]Bu arada ben antalyada yaşıyorum ciddi bir su sorunumuz yok.İstanbul ve ankaradak son durum nedir oralı arkadaşlar yorum yazarsa mutlu olurum[/QUOTE]
İstanbul'da şu anda planlı ancak habersiz elektrik kesintileri yapılıyor. Yani en azından ben böyle düşünüyorum. Habersiz olması konusunda da kimseyi suçlamıyorum çünkü musluktan su akmayınca yaşanacakları düşününce hak veriyorum ama yine de kesintiden önce haber verilse insanlar buna hazırlıklı olurlar. Başta biri Florya, diğeri ise Kartal Kadıköy arası bir noktaya inşa edilmesi planlanan 2 adet tuzlu su arıtma tesisi projesi vardı ama Melen Çayı projesi şimdilik idare ediyor bu yüzden bunlarla ilgili bir adım atılmıyor. Umarım Melen Çayı yeterli olur...
Ağaçlandırma konusunda maddi olarak okulun da yardımıyla şu anda 100'ün üzerinde meşe ağacım mevcut, baharda hepsi birleşerek bir hatıra ormanı oluşturacaklar.
Ampul olarak ışık rengini beğenmediğimden tasarruflu ampul kullanmıyorum ama normal ampul olarak evin tüm ışıklarını iyice aydınlatacak kadar değil de yetecek kadar olmak üzere değiştirdim. Örneğin odamı 60W ampul istediğim şekilde aydınlatıyordu ama 40W ampul yeteri kadar aydınlatıyordu bunun üzerine 40W ampul taktım. Bunun yanında içinde bulunmadığım odada kesinlikle ışık açmıyorum. Kendi odamda ise monitör yeteri kadar aydınlattığından genellikle ışık açmıyorum.
Cihazların kullanılmadığı zaman fişlerinin çekimesi konusunun hatırı sayılır bir fayda getireceğine katılmıyorum çünkü cihazlar stand-by modunda çok çok az miktarda elektrik tüketiyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Emeğinize sağlık.
Bakınız küresel ısınma sonucu bir Pufer nasıl Gelibolu'ya kadar gelebilmiş.
http://www.ntvmsnbc.com/news/424036.asp
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Emeğinize sağlık.
Bakınız küresel ısınma sonucu bir Pufer nasıl Gelibolu'ya kadar gelebilmiş.
http://www.ntvmsnbc.com/news/424036.asp
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Günümüzde artan küresel ısınma tehlikesi ile kaynakların etkin kullanımının ve geridönüşümün önemi daha da artmıştır. Kağıdı Yaşatalım projemizin temel felsefesi, Olmuksa’nın ürettiği ”oluklu mukavva kutu”nun hammaddesini oluşturan kağıdın geridönüşümlü olması prensibi ile kuruldu. Böylece ”Kağıdı Yaşatalım” projesi, hedef kitle olarak belirlenen ve geleceğimizi temsil eden İlköğretim Okullarının 4.,5. ve 6.sınıf öğrencilerine, çevre ve geridönüşüm bilincini, doğru tüketim alışkanlıkları kazanmalarını ve tasarruf bilinçlerini geliştirmeye yönelik 3 ders saatlik bir eğitim modülü olacak şekilde geliştirildi.
Projenin hazırlıklarına 2007 yılı Ocak ayında başlandı ve Mayıs ayında projenin pilot uygulaması 12 Olmuksa gönüllüsünün katılımı ile İstanbul-Levent’teki YaşarDoğu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Başarılı bir Pilot uygulama ardından tüm çalışanlarımıza “gönüllülük bilinci ve proje eğitim modülünün” eğitimleri verildi. 2007 yılından bu yana sürdürülen “Kağıdı Yaşatalım Projesi” ile 550 Olmuksa gönüllüsünün katılımıyla fabrikalarımızın bulunduğu, Edirne, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Adana, Manisa ve Antalya olmak üzere 8 ilde, 33 İlköğretim Okulu’nda, 10.000 ilköğretim öğrencisine ulaşıldı.
Geleceğin büyüklerine, doğru tüketim alışkanlıkları kazandırmak ve geri dönüşümün önemini anlatarak onlara çevre bilinci aşılamak amacıyla yola çıkılan bu proje ayrıca Özel Sektör Gönüllüler Derneği tarafından verilen Gönülden Ödüller 2008’de “En Başarılı Proje” ödülüne layık görülmüştür.
Bizleri değerli katkılarıyle cesaretlendiren ÖSGD ve MEB’na çok teşekkür ederiz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir