Kuru Yemlerin Japona Uygun Olmadıgını Düşünüyorum
Gönderim Zamanı: 9 Saat 60 Dakika önce
Japonlarda denge, takla atma,Uçan Balon gibi olma sorunu. Japon balığının genetik olarak hastalıklı olması.Tümor,ur,sarkomlu yapı; Şişirilen balığın iç organlara baskı yapması asimetrik(fiziksel kusurlar) gibi..Japonların genelde ölmesi,takla atması,şamandıra gibi olması sorunları.Beslenme,gıda; balıkta Hava+Filtre+Su Degişimi demektir.Yeşil Su veya Yeşil Yosunlu ortam.Canlı yemler+ev yapımı yem(kek kıvamında yem)+jel yem+bezelye,yeşilik, su mercimeği,,muz,mısır,dut,incir,yulaf,patates,kavun,karpuz vb.leri.. Midye, toprak solucanı, un kurdu, karides, su piresi, salyangoz, balık havyarı gibi canlı yemleri acayip severler. Bunlar balıklarda yüzme problemini de azaltabilir. Kuru yemi ne kadar ıslatsan da balıkların uzun vadede dengesini bozuyor. Kuru yemin suya hemen batması gerekiyor, hafif yemler, önce yüzen şişerek batan yemler bu balıkları uçan balona çeviriyor... Bitkisel yemin yada bezelye brokoli gibi şeylerin bunu düzelttiği de tartışmalıdır ama balıklar onları da severek yer. En iyisi gün aşırı canli yem vermek, ertesi gün dibe batan kuru yem vermek. Canlı yemi de peş peşe vermemeli, bağırsaklarından tamamen çıkması icin kuru yem takip etmeli. Siyah dip yemi, alabalık vb. çiftlik yemleri de tavsiye edenler var ama akvaryumcudan aldığımız kuru yemler; paketli, markalı kuru yemlerin bu balıklara uygun olmadığı düşünüyorum. Uzun yıllar çeşitli akvaryumlarda Japonlar ve yemler üzerine çalışma, deneme, araştırmalar yapan var mı?[EDIT]gelgel1900,2025-06-23 17:37:10[/EDIT]
Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 8 Saat 29 Dakika önce
Merhaba , ilginç çıkarsamalarınız var, katıldığım yönleri de oldu.
[QUOTE=gelgel1900] Uzun yıllar çeşitli akvaryumlarda Japonlar ve yemler üzerine çalışma, deneme, araştırmalar yapan var mı?[/QUOTE]
Bu kadar kapsamlı bir yaklaşım sunduğunuza göre sizin bizzat çalışma ve araştırmalarınız olsa gerek. Bunların ayrıntılarını paylaşmanızdan mutluluk duyarım.[:)]
Anatomik olarak bakarsak, bu balıkların gırtlaklarında diş benzeri oluşumlar vardır ve ramshorn salyangoz gibi oldukça sert cisimleri bile parçalayabilirler.
Sindirim sistemleri kısadır ve oldukça hızlı çalışır. Buna rağmen oburluklarından dolayı kabız olabilirler. Fakat bu da beslenme tarzına bağlı istisnai bir durumdur.
Kuru yem-yaş yem bence farketmez. Elbette canlı yemlere aşırı istek gösterirler. Esas önemli olan yemin içeriğidir ki Bütün kaliteli yem firmaları 1-1-1 yani %33 protein, %33 karbonhidrat ve %33 yağ oranını korumaya dikkat ederler. Ve seçtikleri malzemeler çeşitli olmakla birlikte en kaliteli bileşenlerdir.
Alabalık yemi bu türü pazara hızlıca hazırlamak için tasarlanmış yüksek proteinli bir yemdir ve sazanlara uygun değildir. Uzun süreli kullanımda hastalıklara yol açar.
"[B].........ev yapımı yem(kek kıvamında yem)+jel yem+bezelye,yeşilik, su mercimeği,,muz,mısır,dut,incir,yulaf,patates,kavun,karpuz vb.leri..[/B]" Seçeceğiniz unsurların suda dağılıp kirlenmeye yol açmayacak şekilde olması gerekir. Ve bir süre sonra bunların yenmeyen artıklarının kolayca toplanabilir olması gerekir.
Kaliteli hazır kuru yem kullanmanın bence bir sakıncası yoktur. Birçok kişi yüzen yemlerde hava kesesi problemi oluştuğu düşüncesinde. Ben aksini düşünüyorum. Gözlemlerime göre böyle bir durum söz konusu değil. Balığın alması açısından ve fazlasını toplamak açısından daha avantajlı hatta. Yukarda bahsettiğiniz zararlı etkiler çoğunlukla fazla yemleme, kötü su kalitesi, su değişimi ve dip çekiminin ihmal edilmesi gibi şeylerle ilgilidir.
[QUOTE=gelgel1900] Uzun yıllar çeşitli akvaryumlarda Japonlar ve yemler üzerine çalışma, deneme, araştırmalar yapan var mı?[/QUOTE]
Bu kadar kapsamlı bir yaklaşım sunduğunuza göre sizin bizzat çalışma ve araştırmalarınız olsa gerek. Bunların ayrıntılarını paylaşmanızdan mutluluk duyarım.[:)]
Anatomik olarak bakarsak, bu balıkların gırtlaklarında diş benzeri oluşumlar vardır ve ramshorn salyangoz gibi oldukça sert cisimleri bile parçalayabilirler.
Sindirim sistemleri kısadır ve oldukça hızlı çalışır. Buna rağmen oburluklarından dolayı kabız olabilirler. Fakat bu da beslenme tarzına bağlı istisnai bir durumdur.
Kuru yem-yaş yem bence farketmez. Elbette canlı yemlere aşırı istek gösterirler. Esas önemli olan yemin içeriğidir ki Bütün kaliteli yem firmaları 1-1-1 yani %33 protein, %33 karbonhidrat ve %33 yağ oranını korumaya dikkat ederler. Ve seçtikleri malzemeler çeşitli olmakla birlikte en kaliteli bileşenlerdir.
Alabalık yemi bu türü pazara hızlıca hazırlamak için tasarlanmış yüksek proteinli bir yemdir ve sazanlara uygun değildir. Uzun süreli kullanımda hastalıklara yol açar.
"[B].........ev yapımı yem(kek kıvamında yem)+jel yem+bezelye,yeşilik, su mercimeği,,muz,mısır,dut,incir,yulaf,patates,kavun,karpuz vb.leri..[/B]" Seçeceğiniz unsurların suda dağılıp kirlenmeye yol açmayacak şekilde olması gerekir. Ve bir süre sonra bunların yenmeyen artıklarının kolayca toplanabilir olması gerekir.
Kaliteli hazır kuru yem kullanmanın bence bir sakıncası yoktur. Birçok kişi yüzen yemlerde hava kesesi problemi oluştuğu düşüncesinde. Ben aksini düşünüyorum. Gözlemlerime göre böyle bir durum söz konusu değil. Balığın alması açısından ve fazlasını toplamak açısından daha avantajlı hatta. Yukarda bahsettiğiniz zararlı etkiler çoğunlukla fazla yemleme, kötü su kalitesi, su değişimi ve dip çekiminin ihmal edilmesi gibi şeylerle ilgilidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir