Kurulum Öncesi Bitki Seçimi


RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 19:26
İyi Günler Arkadaşlar,
 
70 30(e) 40(y) ebatlarında bulunan akvaryumumda bitki yetiştirmek istiyorum. Hoşuma giden ve seçmiş olduğum bazı bitki türleri var bunlar;
 
1-Subulata
2-Microsorum Pteropus
3-Hygrophila Corymbosa
4-Rotala
5-Vallisneria nana
6-Parvula
7-Utricularia Graminifolia
8-Heteranthera Zosterifolia
9-Maisilea Hirsuta  dır.
 
Bu 9 çeşit bitki tercihlerim olacak bunlar arasında hangilerini birbirleri ile uyumlu olacak şekilde akvaryuma dekore edebilir ve bakabilirim? Kum olarakta Hagen siyah kumu tercih edeceğim.
 
0 dan başlayacağım için sağlıklı bir kuruluma ve sizlerin desteğinize ihtiyacım var. Taban malzemesi olarak bir çok yazı okudum ama bu seçtiğim bitkiler için nasıl birşey hazırlayabilirim hiçbir fikrim yok.
 
Aklımda böyle birşey var; 
Isıtıcı vs. malzemeyi kapatacak türde yelpaze çalılar var onlara sarılacak yada onlarla bir gibi olacak bir bitkili arka fonu düşünüyorum. Bir köşede sade bir görüntü olacak, diğer köşede ise kaya vb. malzeme ile onu kapatacak-gizleyecek bir yoğunluk düşünüyorum. merkez bölgede ise ufak bir kütük koyabilir etrafında çim görüntüsü sağlayabilirim. kalan diğer bölgelerde ise taban bitkisi düşünüyorum. Canlı olarakta Cüce vatoz, Melek, Neon, Kiraz Karides düşünüyorum.
 
Bu projeyi hayata geçirmeden önce sağlam adımlar atarak hareket etmek isterim, bunları forumdan okuduklarımla ve sizlerin yardımı ile yapacağımı düşünüyorum. Öncelikle işe aklımdaki düşünceye göre bitki seçiminden başlamak istiyorum. Yine sizlerin de yardımı ile bu seçilen bitkilere göre taban hazırlayıp akvaryumu oluşturmaya daha sonra geçebilirim.
 
Saygılarımla Raif ADALI...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir