Kurutulmuş karides
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2008 20:20
Arkadaşlar bugün kurutulmuş karides aldım balıklarıma,verdim ama işin tersi aldıktan sonra aklıma geldi ve bu yemin markası yok acaba bir sorun olurmu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2008 20:26
Ben geçenlerde boyları çokta büyük olmayan cichlidlerime çiğ kalamar verdim bir şey olucak diye çok korktum çünkü uzun süre kovaladılar onu ama hiç bir şey olmadı...Tabi tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir ama bence birşey olmaz yinede siz içiniz rahat etmediyse vermiyebilirsiniz...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2008 20:31
Genellikle kışın bulunduğu için karides eti veririm. Kurutulmuş karidesi balıklarım pek yemiyor. Karides kalsiyum bakımından zengin bir besindir. Balıklarda ise bilhassa dişiler ve yavrular için çok besleyicidir ( Uygun türler ).
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2008 23:17
Ben karidesi buzluğa koyuyorum yeterli miktarda buzlaşmış kalıbı kesip kesip veriyorum hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Bugün biraz değişik yöntem uyguladım buzlu eti kesmek yerine alüminyum folyaya serdim etleri ve şuanda dolapda buz taneleri gibi vericem.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2008 15:34
Hiç bişey olmaz uygun türlere verdiyseniz özellikle afiyetle yiyeceklerdir ;)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2008 14:16
Kurutulmuş yemlerin protein açısından zengin olduğunu düşünmuyorum. Onun yerine dana yüreği yada et karidesi verebilirsiniz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2008 14:19
Karidesi kurutulmuş yerine,balıkçılardan yada dondurulmuş olarak marketlerden alıp kullanmak daha mantıklı. Zaten nasıl iştahla yediklerini görünce farkı siz de anlayacaksınız. Haftada bir kez vererek keyifle yemelerini sağlamış olursunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2009 13:05
Balıkçıdan taze 250 gr kadar alıp deepfrez de muhafaza etsek onüç adet damızlık imzamdaki balıklara mesela haftada ne ölçüde vermeliyim?Otçul balıklara sindirim açısından zararı olur mu?Ebat ve miktar olarak nasıl olmalı?Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.Saygılar..
ayberk85 2009-02-22 20:41:01
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2009 13:29
Büyük bir şırınganın içine kurutulmuş karidesleri atın. 5'de 1 kadar su doldurun, sonra şırıngayı iterek şırınganın içinde tamamen su ve suyun içindeki karidesleri bırakın, hava kalmasın. Sonra şırınganın ağzını parmağınızla kapatarak şırıngayı çekip vakumlayın, karideslerin içindeki hava boşalsın. Artık hem etli butlu hem de batan karidesleriniz var.
Saygılar,
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir