Kurutulmuş Sebze
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2016 16:12
Sa arkadaşlar hayırlı günler. İnternette biraz dolaştım ama sorum hakkında net cevaplar bulamadım. İnşallah hep birlikte soruma cevap bulacağız.
Bezelye,kırmızı biber,ıspanak,salatalık,maydanoz,sarımsak vb. Gibi sebzeler nasıl kurutabiliriz ve granül hale getirebiliriz. Her hafta balıklara haşlanmış bezelye ve ıspanak atmaktansa kurutup hazır yem gibi yapıp birkaç çeşit sebzeyi karıştırıp versek daha iyi olur görüşündeyim hem daha fazla çeşit hemde uğraşmışken 1 kere uğraşırsın uzun zaman kullanırsın.
1. Bu sebzeleri haşlayıpmı kurutulacak yoksa taze ikenmi kurutulacak.
2. Nasıl kurutabilirim bizim burası çok nemli dışarıda kurumaz. Fırında kurutulur ise kaç dakika ve derece.
3. Sarı Prenses için limon kabuğu yermi renk kazanması açısından.
4. Kuruttuğumuz sebzeler nasıl muhafaza etmeliyiz.
5. Veya kurutulmuş bezelye ıspanak maydanoz vb. Satan yer nerde bulabilirim(bu son seçenek hiçbirşey olmassa bu yolu denerim çğnkü dışarıdan aldığımızın ne kadar hijyenik olduğunu bilemiyoruz.)
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Konuyu malzemeler ve yemler kısmına açmıştım ama orda cevap gelmeyince buraya açayım dedim kusura bakmayın. Hemde daha çok okuyan olur ve aklında böyle sorunu olanlara yardımcı olur.
Bezelye,kırmızı biber,ıspanak,salatalık,maydanoz,sarımsak vb. Gibi sebzeler nasıl kurutabiliriz ve granül hale getirebiliriz. Her hafta balıklara haşlanmış bezelye ve ıspanak atmaktansa kurutup hazır yem gibi yapıp birkaç çeşit sebzeyi karıştırıp versek daha iyi olur görüşündeyim hem daha fazla çeşit hemde uğraşmışken 1 kere uğraşırsın uzun zaman kullanırsın.
1. Bu sebzeleri haşlayıpmı kurutulacak yoksa taze ikenmi kurutulacak.
2. Nasıl kurutabilirim bizim burası çok nemli dışarıda kurumaz. Fırında kurutulur ise kaç dakika ve derece.
3. Sarı Prenses için limon kabuğu yermi renk kazanması açısından.
4. Kuruttuğumuz sebzeler nasıl muhafaza etmeliyiz.
5. Veya kurutulmuş bezelye ıspanak maydanoz vb. Satan yer nerde bulabilirim(bu son seçenek hiçbirşey olmassa bu yolu denerim çğnkü dışarıdan aldığımızın ne kadar hijyenik olduğunu bilemiyoruz.)
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Konuyu malzemeler ve yemler kısmına açmıştım ama orda cevap gelmeyince buraya açayım dedim kusura bakmayın. Hemde daha çok okuyan olur ve aklında böyle sorunu olanlara yardımcı olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2016 23:53
Katkı maddesi olmadan muhafaza imkansız..en güzeli haşlayıp taze taze vermek..amaçda bu değilmi zaten..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2016 00:56
Haşlayıp buzluğa koymanızı öneririm.
Bezelye, ıspanak, kırmızı biber, havuç için haşlayıp dolaba koymak yeterli.
Portakal, mandalina vs dilimleyip buzluğa koymak yine yeterli.
Salatalık çoğunluğu su olan bir besin kurutunca alın çöpe atın geriye bir şey kalmaz.
Sarımsak yaz kış her yerde mevcut.
Fırında kurumaz pişer.
Eğer bunu yapmak isterseniz tarhana yapar gibi güneşe sereceksiniz başka yolu yok.
Bezelye, ıspanak, kırmızı biber, havuç için haşlayıp dolaba koymak yeterli.
Portakal, mandalina vs dilimleyip buzluğa koymak yine yeterli.
Salatalık çoğunluğu su olan bir besin kurutunca alın çöpe atın geriye bir şey kalmaz.
Sarımsak yaz kış her yerde mevcut.
Fırında kurumaz pişer.
Eğer bunu yapmak isterseniz tarhana yapar gibi güneşe sereceksiniz başka yolu yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2016 01:20
Selamlar Hatay şartlarında denizden uzak yüksek yaylalarda bu işlemin kolaylıkla yapıla bilinmesi lazım.Haşlanarak yapacağınız bu yemlerin protein değerleri baya düşecektir.Yem veya kurutulmuş sebzeleriniz hava almayan kaplarda uzunca süreler koruyup saklaya biliriz.
Bu dediğiniz şekilde yemler yapılıyor ve içerisinede balıkların hastalıklara dirençlerini artıracak bazı vitamin haplarıda uygulanıyor.
Bu dediğiniz şekilde yemler yapılıyor ve içerisinede balıkların hastalıklara dirençlerini artıracak bazı vitamin haplarıda uygulanıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2016 13:17
Hepinize teşekkür ederim. Hatay iskenderunda ev denizin dibinde arada bi anayol var. Ve nem fazla. Kurutma işi zor o zaman. Peki böyle kurutulmuş sebze satan site veya yerler varmı.
Ve limon kabuğu sarı prensesin renklerine katkıda bulunurmu.
Ve limon kabuğu sarı prensesin renklerine katkıda bulunurmu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2016 15:28
Forumda ev yapımı yem örnekleri mevcut. otçul-etçil olmak üzere içine konan şeyler üç aşağı beş yukarı aynı.
Ben, bizzat linkte tarif edilen yemi yaptım. Balıklarımın,vatozlarımın ve elma salyangozlarımın bu kadar beğendiği bir yeme denk gelmedim.
İki şekilde yaptım. Bir kısmını yağlı kağıda yaydırarak kuruttum. (pul yem gibi) Bir kısmını da Buzlukta küp kalıp şeklinde dondurdum. Her iksinizde afiyetle yiyiyorlar. https://www.akvaryum.com/Forum/vatozlar_icin_ev_yapimi_yem_tarifim_k804503.asp
Ben, bizzat linkte tarif edilen yemi yaptım. Balıklarımın,vatozlarımın ve elma salyangozlarımın bu kadar beğendiği bir yeme denk gelmedim.
İki şekilde yaptım. Bir kısmını yağlı kağıda yaydırarak kuruttum. (pul yem gibi) Bir kısmını da Buzlukta küp kalıp şeklinde dondurdum. Her iksinizde afiyetle yiyiyorlar. https://www.akvaryum.com/Forum/vatozlar_icin_ev_yapimi_yem_tarifim_k804503.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir