kuyruk kısma ne belirtisi?


sami34Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2007
Mesaj: 277
sami34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 15:13
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:kuyruklarını kısıyorlar

Akvaryum Kapasitesi (litre):240

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:ramirez neon benekli vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Bu akvaryumda daha öncede ramirezlerim vardı ve kuyruklarını kısıyorlardı onları başka akvaryuma aldım ve diğer akvaryumdaki ramirezleri (sayıca fazla oldukları için ) daha büyük olan bu akvaryuma koydum diğer akvaryumda normal olan balıklarım bu akvaryuma geldiklerinde aynı öncekiler gibi kuyruk kısmaya başladılar bu neyin belirtisi.
ph, nitrat, kh,gh ölcümü yaptım hepsi cok iyi. 2/3 RO+1/3 dinlendirilmiş çeşme suyu kullanıyorum, sıcaklık 28 derece

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 15:19
Ucunda pamuğumsu veya koyu renk bir şerit varsa buna yüzgeç erimesi (İngilizce adı fin rot) denir. Yüzgeç erimesi özellikle stresten olur ve önemli bir sebebin sonucu olarak gelişir. Yapılacak ilk iş balığı tedavi etmeden önce yüzgeçlerinin erimesine sebep olacak kadar onu strese sokan sebebi bulmaktır. Sebepler arasında nitrit-nitrat zehirlenmesi, saldırgan bir balık, ciddi bir şekilde hastalanması, veya uzun bir yolculuğa çıkması sayılabilir. Bunları kontrol edin.
Balıkların vücudunu kaplayan koruyucu tabakaları vardır. Onları elinizde tuttuysanız vücutlarının kaygan olduğunu, ve balığı salsanız bile kayganlığın bir süre parmaklarınızdan gitmediğini fark etmişsinizdir. Bu koruyucu tabaka suda doğal olarak var olan birçok mantar veya bakteriyi uzak tutar. Balık strese girdiğinde tabakanın salgılanması sekteye uğrar veya tamamen engellenir. Zaten özellikle bu nedenden dolayı balığınızı stresten uzak tutun denir çok yerde. Balığın doğal kalkanı zayıfladığında veya yok olduğunda hastalıklara karşı savunmasız hale geliyor. En çabuk kaptığı enfeksiyon da yüzgeçlerde gösterir kendini.
Alıntı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sami34Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2007
Mesaj: 277
sami34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 16:20
Merhaba..
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Gökhan bey. Ama benim balıklarımın kuyruklarında gözle görülebilen bir anormallik yok. malum ramirezileri bilirsiniz devamlı birbiriyle didişirler, fakat baskın olanlarda da kuyruk kısılması var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir