L144 tankımda bir sorunmu var acaba


flightÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 101
flightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2014 09:37
[QUOTE=LaLuna]Kazım Bey merhaba,

Benzer durum bende de var, erkek genelde saklanıyor, dişi küpte. Pek yem yerken de görünmüyorlar. Biraz sabır lazım sanırım.

Bu arada akvaryumunuz kaç litre ? Resimden büyüklüğünü kestirmek çok mümkün olmuyor ancak tahminen uzunluğu 50-60cm sanırım. Balıkların büyüklüğünü oranlamak için soruyorum bunu.

Zira damızık balıklar resimde, sağ ve sol köşelerde camda olan balıklar ise bana biraz küçükler gibi geldiler. Pek damızlık boy gibi görünmüyorlar. (Damızlık için 10-11 cm olmaları lazım)




[/QUOTE]

merhabalar. az önce akvaryumuma yorum yaptınız. dediğiniz gibi akvaryum 60cm tabanı geniş olsun diye değiştirdim akvaryumu. 65-70 lt yapıyor sanırım. balıklar sizinde dediğiniz gibi resimlerde görülenler. damızlık altı kalıyorlar sanırım. ben cam üzerinden ölçtüm 9 cm falan geliolar. aldığım kişi sözde 2 kere yumurta almış ama bu konuda kandırılmışım sanırım. :) siz tecrübelisiniz daha çokmu beklemem gerekiyor acaba? erkeğin bıyıkları var ama küçük olduğundan küp tutmuyor sanırım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LaLunaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 174
LaLunaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2014 14:03
Merhaba,

Bu konuda ben de çok tecrübeli sayılmam, henüz vatozlardan hiç yavru alamadım mesela ancak uğraşıyorum ve zamanım elverdikçe hobi seviyesinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte.

"Kandırılmışsınız" diyemem, gerçekten bu balıklardan tam olarak hangi aydan ve hangi boydan sonra yavru alınabiliyor konusu biraz değişken anladığım kadarıyla. 8 aylık balıklardan yavru aldığını söyleyen de var, 1 yaşından önce yavru alınmaz diyen de.

Ancak forumda okuduklarım ve araştırırken gördüğüm "yavru veren balık" kategorisindeki balıklar genelde sizinkilerden daha iri boylarda. Özellikle tül kuyruk olanlarda, cinsi de biraz kaliteli ve uzun tüllü ise kuyruk dahil balığın boyu hemen 8-9 cm olabiliyor ve kağıt üzerinde 10cm lik balık olarak satışa konuyor. Halbuki balık genç daha. (Belki 6-7 aylık)

Sizin resimlerden balıkların detayları çok net görünmüyor, sadece akvaryumun boyuna bakarak bir oranlama yapıp balıklar küçük galiba demiştim. Eğer balıkların daha yakından net resimlerini çekebilirseniz bir şeyler daha söylenebilir.

Erkeklerin bıyıkları 5-6 aylıkken çıkmaya başlıyor ve aslında o aralarda küp tutmaya başlayabiliyorlar. Ancak bıyıklarının çıkması hemen hazır oldukları anlamına gelmiyor maalesef.

65-70 litre akvaryum bu balıklar için gayet yeterli bir ölçü bence. Su sıcaklığı 26-27 derecelerde olmalı. Oralarda bir sıkıntınız görünmüyor.

Gerisi zamana kalıyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir