Leleupi Için Tavsiyeler


MertErolÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2014
İl: Samsun
Mesaj: 49
MertErolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2015 23:45
Merhaba arkadaslar bir hafta once kurdugum 120litrelik taslarla dekore etmis oldugum tankimda leleupi bakmak istiyorum tek tür olarak sizce kac tane almaliyim,sicaklik nasil olmalı,dip cekimini ne kadar da bir yapmaliyim,hangi yemi onerirsiniz ve eger yavru alirsam bakimini nasil yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim,simdiden tesekkurler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaleydoskopÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2010
İl: Yalova
Mesaj: 796
KaleydoskopÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2015 00:10
Selamlar Mert Bey,

Bende yeni kurulum yapmış birisi olarak uzun süredir bu kerataları araştırıyorum. Hatta bugün balıklarıma kavuştum. Yakın zamanda tanıtım yaparım.

Sorularınıza gelecek olursak şayet ; tek tür olarak bakacaksanız hacime göre hareket etmekte fayda var. Benim tank 200 litre ve 17 adet mevcut. Boyları 4 ila 5 cm arası değişmekte. Şu an için yeterli gibi duruyor. Leleupilerde harem kurma değilde eş tutma olayı olduğu için 1E-1D şeklinde temin etmekte fayda var.
Sıcaklık değeri 25-28 arası uygun.
Dip çekimi mevzuatı tartışmaya açık biliyorsunuz. Bir kesim yapın der bir kesim gerek yok der. Eğer yumurta bırakıyorlarsa leleupiler, zaten otomatikman dip çekimini rafa kaldırmanız gerekiyor. Ama su değişimini haftalık belli bir oranda yapmanız uygun olacaktır.
Yemleme konusu ise ; karnivor yani etçil oldukları için ; tetra discus bits, gemma growth and breeder, NLS There A, NLS Cichlid Formula gibi yemleri tercih edebilirsiniz. Yine ayrı bir tartışma konusu olabilir belki ; otçul yem haftada 1 ya da 3-4 kere verin diyenler var. İyisi mi bağırsaklarının düzeni için otçul destek verebiliriz. Tetra Provegetable, Tetra Phyll, Tropical Super Forte Flake, Tropical Kelp Algae gibi otçul yemlerden herhangi birini ya da birkaçını seçebilirsiniz.
Yavruların daha iyi bir gelişim göstermesi için canlı yem şart. Bende bu konuda Artemia'yı tavsiye ediyorum.

Sağlıklı hobiler.

Beğenenler: [T]87487,ugurcelen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertErolÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2014
İl: Samsun
Mesaj: 49
MertErolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2015 00:25
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim,elinize emeginize saglik verdiginiz bilgiler ışığında yapicaz bir seyler :D 1e 1d düşünüyorum lakin gittigim petshop cinsiyet ayrimi yapamamisti.hayirlisi olsun keyifli,saglikli hobiler diliyorum [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir