Lepistes ve Neon Bitkili Tank


EvrnBytmr06Çevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 64
EvrnBytmr06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 20:06
Öncelikle merhaba. 23 yaşındayım ve aranıza ankaradan katılıyorum.. 50 cm lik bitkili akvaryum kurdum burdan edindiğim bilgiler doğrultusunda..
Buda akvaryumumun sondan 1-2 adım önceki hali :) 
Not: resimdeki japon balığını çıkardım sağlıklı bi şekilde pet shopta. 2 e 3 dişi lepistes(dişi sayısı doğumlarda azaldı) sağ altta kiras karidesler ve camda 2 adet elma salyangozu ve vatoz (vatozu koymam ne derece doğru bilmiyorum ) son olarakta 6 adet neon ekledim bugün ve neonların sayısını 20 ye çıkartmayı düşünüyorum gerçekten çok güzeller.. neonlardan yavru almam mümkünmü ? 

iç filtre-hava motoru-15 watt flo.-mangrow kökü-yaklaşık 5-6 cm kalınlığında siyah hagen kum ve çeşitli bitkiler.. ilgilenir ve yorumlarla bilgilendirirseniz teşekkür ederim. iyi forumlar.. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pcmanyakÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2011
İl: Izmir
Mesaj: 303
pcmanyakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 20:59
Neonların sayısını 20ye çıkarmak filtrenize fazladan bir yük getirecektir ve nitratı arttıracağı kesin zaten yavru almaya başlayınca göreceksiniz. Vatozu koymanızda bir mahsur yok belki ama akvaryumdaki yosunları salyangozlarla paylaşmak zorunda -tam emin olmamakla birlikte- belki vatozunuza ek besin gerekebilir bunu daha tecrübeli biri yorumlarsa daha iyi olacaktır. lepistes dişi erkek oranınız uygun değil bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvrnBytmr06Çevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 64
EvrnBytmr06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 21:09
[QUOTE=pcmanyak]Neonların sayısını 20ye çıkarmak filtrenize fazladan bir yük getirecektir ve nitratı arttıracağı kesin zaten yavru almaya başlayınca göreceksiniz. Vatozu koymanızda bir mahsur yok belki ama akvaryumdaki yosunları salyangozlarla paylaşmak zorunda -tam emin olmamakla birlikte- belki vatozunuza ek besin gerekebilir bunu daha tecrübeli biri yorumlarsa daha iyi olacaktır. lepistes dişi erkek oranınız uygun değil bence.[/QUOTE]

teşekkür ederim yorumunuz için. bitkili olduğu için nitratı etkilemez diye düşümüştüm ancak 20 tane fazla gelirmi onu biraz daha araştırayım en iyisi. vatozuda gözlemleyip diğer akvaryuma alırım sanırım..salyangoz ve karidesler farklı bi hava katıyor :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir