Lepistes Yavruları ve Bakımı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2014 14:48
Arkadaşlar dün lepistesim doğurdu yaklaşık 60 -70 arası yavru buldum akvaryumda hepsini tek tek yakalayıp bir yavru akvaryumu oluşturdum 7litrelik içerisine 75 watt ısıtıcı ve bir pippo filtre koydum dibe de biraz lav kırığı attım.Yem olarak da akvaryumcudan 2 tl lik yavru yemi tavsiye etti ve aldım gayet iştahlı şekilde yiyorlar. Sizlerden bakım hakkında bilgi ve yavrularımı daha çeşitli nasıl besleyebilirim ? Filtreyi 24 saat açık mı bırakmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2014 15:05
Yavrulara protein ağırlıklı yem vermen çok iyi olur mesela ben bildiğimiz sera kaz ciğeri yemini ayrı proteinli bir yemi falan karıştırıyorum onları un kıvamında ezip sürekli veriyorum az az gayet iyi büyüyorlar ayrıca lepistes yavruları yüzecek geniş olanları olduğu zaman yüzgeçleri çok çabuk büyüyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2014 17:21
Ben de zamanında aynı şeyi sormuştum ve oldukça doyurucu bir cevap almıştım. G@nd@lf nickli Hasan Katık beyin cevabı şu şekildeydi:
Saussure 2014-03-07 17:22:40
"Bneim okduğum birkaç universitenin doktara tezi için yapılmış çalışmalarında alabalık, sazan ve lepistes yavrularında en uygun sıcaklık değerinin 25-26 olduğu, en uygun yemin %40 hayvansal ve %60 bitkisel( özelikle spiruluna) olduğu, en uygun tuzluluk oranının binde 8-10 aralığı olduğu şeklinde sonuçlar vardı. Sizde bir araştırın derim özellikle su urunleri fakultelerince yapılmış araştırmaları ve doktora tezlerini.
NoT:Uzun uzun okumanıza gerek yok sonuç bölumu bizim için yeterli oluyor genelde."Yemi çeşitlendirmek için:
Bunların dışında eğer canlı artemia çıkartma şansınız yoksa Rotifish Kabuksuz artemia (hayvansal), şiddetle önerdiğim spirulina tablet (bitkisel), elinizle iyice ezeceğiniz Tetra Pro algae (bitkisel), Kurutulmuş su piresi/kan kurdu. Bu saydığım yemlerden kendinize göre bir karma yapabilirsiniz, yem çeşidiniz ne kadar çok olursa o kadar iyi olur. Ben 5 kere yemliyorum, 3 bitkisel 2 hayvansal içerikli.
Filtre sürekli açık olsun, eğer yavrular filtre yüzünden yem yemede sıkıntı çekiyorsa yemlerken kapatabilirsiniz. Ben hava motorunun sesinde çok rahatsız olduğum için küçük şelale fitrenin motorunu akvaryum silikonuyla pipo filtreye taktım, bu sayede yavru çekmeyen, en ufak sesi olmayan ve yüzeyi çok iyi dalgalandırıp hava veren bir filtrem oldu. Yapımı da çok basit.
7 litrelik bir tankta bir süre gelişirler, daha sonra biraz yavaşlar. Biraz paraya kıyabiliyorsanız 25-30 litrelik bir tank çok iyi olur, bu tankta sadece filtre, ısıtıcı ve derece yeterlidir. 2 günde bir az biraz su değişimi büyümelerini tetikler. Ayrıca bu tankta elma salyangozu koyarsanız ölüleri ve yenmeyen yemleri yer, sağlıklı yavrulara dokunmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir