Malawi Kurulumu


ArtpopÇevrim Dışı

Kayıt: 24/06/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 34
ArtpopÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2015 17:33
Merhaba arkadaşlar bugün akvaryumum geldi 100×40×50 ölçülerinde 200tl tankım şuan içi boş tuzlu suyla duruladım iyice şimdi yapmak istediğim şeyi size anlatmak istiyorum hatalarım olursa siz düzeltin yada fikirlerinizi söyleyebilirsiniz mini malawi tankı oluşturmak istiyorum ve ilk olarak strofor almak istiyorum çünkü bol Kayalı olucak ve büyük kayalarda içinde kullanıcam Strofor hakkında aklıma takılan sorular var balıklara zarar verirmi suyun dengesini bozarmı kullanım ömrü nekadar sürer acaba 2cm kalınlıkta düşünüyorum ve kaç kg taş kaya koymam gerek akvaryuma markası yağmur kaliteli bi tank bi sıkıntı olurmu sizce Stroforu koyduktan sonramı su koyim ve Çeşme suyu koymicam bizim sitede Çeşme var ordan doldurup koyucam iskiler Çeşme suyundan daha iyi temiz olduğunu demişler bende tadına baktım klor tadı yoktu içme suyu gibi içende var [:)))] yaklaşık 10-13kg arası slis kumum var sarı renkte bukadar Kum yeterli olurmu sizce onları yıkayanakadar zaten bi akvaryum dolusu su harcamışımdır annemden laf işittim [:D] akvaryumu mobilyasıyla birlikte aldım buarada içinde 1e 4-5d sp beslicem uygunmu taşları ve Stroforu koyunca hacım daralıcak biraz bu balığın büyümesinde sıkıntı olurmu çünkü çok iyi besleyip bu boy Akvaryumda yetişkin boya ulaştırmak istiyorum bu mümkünmü 10 20 balık atmicam sonuçta içine 6 balık yetişkin boya ulaşırmı şuan dış filtrem yok motor ve ısıtıcı var 100w 1ay gibi sürede anca dış filtre alabilirim öğrenci olduğum için [:)] ve hangi modelinden almalıyım arka fonu koyu mavi düşünüyorum ve ışıklandırmada mavimi beyazmı renkmi daha güzel durur akvaryumu malawi gölünün derinliklerinde olduğu gibi koyu bi mavi istiyorum sizce uygunmu bide sp bitkisel ağırlıklı beslersem renkleri dahamı canlı olur çünkü ben turuncu koyu istemiyorum sapsarı limon sarısı gibi siyah çizgileri rekesiz sp istiyorum bu konuda çok takıntılıyım ve unutmadan 200 lt akvaryuma kaç ölçekte tuz ilave etmeliyim balıklar tuzdan etkilenmezler dimi ölmesinler sonra yorumlar için şimdiden teşekkürler bütün sorularımı cevaplarsanız sevinirim [:)][:)][EDIT]Artpop,2015-07-11 17:41:22[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhansaracÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 409
emirhansaracÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2015 18:35
[QUOTE=Artpop]Merhaba arkadaşlar bugün akvaryumum geldi 100×40×50 ölçülerinde 200tl tankım şuan içi boş tuzlu suyla duruladım iyice şimdi yapmak istediğim şeyi size anlatmak istiyorum hatalarım olursa siz düzeltin yada fikirlerinizi söyleyebilirsiniz mini malawi tankı oluşturmak istiyorum ve ilk olarak strofor almak istiyorum çünkü bol Kayalı olucak ve büyük kayalarda içinde kullanıcam Strofor hakkında aklıma takılan sorular var balıklara zarar verirmi suyun dengesini bozarmı kullanım ömrü nekadar sürer acaba 2cm kalınlıkta düşünüyorum ve kaç kg taş kaya koymam gerek akvaryuma markası yağmur kaliteli bi tank bi sıkıntı olurmu sizce Stroforu koyduktan sonramı su koyim ve Çeşme suyu koymicam bizim sitede Çeşme var ordan doldurup koyucam iskiler Çeşme suyundan daha iyi temiz olduğunu demişler bende tadına baktım klor tadı yoktu içme suyu gibi içende var [:)))] yaklaşık 10-13kg arası slis kumum var sarı renkte bukadar Kum yeterli olurmu sizce onları yıkayanakadar zaten bi akvaryum dolusu su harcamışımdır annemden laf işittim [:D] akvaryumu mobilyasıyla birlikte aldım buarada içinde 1e 4-5d sp beslicem uygunmu taşları ve Stroforu koyunca hacım daralıcak biraz bu balığın büyümesinde sıkıntı olurmu çünkü çok iyi besleyip bu boy Akvaryumda yetişkin boya ulaştırmak istiyorum bu mümkünmü 10 20 balık atmicam sonuçta içine 6 balık yetişkin boya ulaşırmı şuan dış filtrem yok motor ve ısıtıcı var 100w 1ay gibi sürede anca dış filtre alabilirim öğrenci olduğum için [:)] ve hangi modelinden almalıyım arka fonu koyu mavi düşünüyorum ve ışıklandırmada mavimi beyazmı renkmi daha güzel durur akvaryumu malawi gölünün derinliklerinde olduğu gibi koyu bi mavi istiyorum sizce uygunmu bide sp bitkisel ağırlıklı beslersem renkleri dahamı canlı olur çünkü ben turuncu koyu istemiyorum sapsarı limon sarısı gibi siyah çizgileri rekesiz sp istiyorum bu konuda çok takıntılıyım ve unutmadan 200 lt akvaryuma kaç ölçekte tuz ilave etmeliyim balıklar tuzdan etkilenmezler dimi ölmesinler sonra yorumlar için şimdiden teşekkürler bütün sorularımı cevaplarsanız sevinirim [:)][:)][/QUOTE]

1- Strofor hakkında aklıma takılan sorular var balıklara zarar verirmi suyun dengesini bozarmı kullanım ömrü nekadar sürer acaba 2cm kalınlıkta düşünüyorum ve kaç kg taş kaya koymam gerek *** Eğer straforu kayalar cama baskı yapamsın diye koyuyorsanız bence gerek yok. Abartı kayalar kullanmayacaksanız camın uzerine serdiginiz kum bu gorevi gorur. Fakat dikkat etmeniz gereken konu Malawiler kumu cok kazarlar ve kayalarınızın altını açarlar. Ustuste koyarsanız kayaları kayalar devrilip camlarınızı kırabilir. Taban on arka farketmez. Kilosunu siz belirleyin. Ne kadar hosunuza giderse o kadar koyun fakat dikkat edin cok kaya koyarsanız balıklarınızıgoremezsiniz :) Strafor salınım yapabilir. Bunun için Straforu fuga adı verilen bir malzeme ile kaplayabilirsiniz. Antibakteriyel havuz derzi diyede geçer. Koctas vb yapı marketlerden temin edebilirsiniz.
2-Çeşme suyu koymicam bizim sitede Çeşme var ordan doldurup koyucam iskiler Çeşme suyundan daha iyi temiz olduğunu demişler bende tadına baktım klor tadı yoktu içme suyu gibi içende var. *** Eger su klorlanmamıssa içmeyin , içirmeyin. Balıklarınızıda yaşatmayın. Klor ve bazı ilaçlar İSKİ tarafından sulara katılır. Bunun sebebide sudaki mikrobun ve larvaların oldurulmesidir. Klorlanmayan sularda bir cok zararlı bakteri ve kurtcuklar bulunur. Yaz aylarında sular daha cok klorlanır. Klor sudan 1 saat kadar sure içerisinde giderilebilir. Suyun dinlendirilmesinin asıl amacı sudan kloru uzaklaştırmak değil , zararlı tum etkenlerin uzaklastırılmasıdır. Hele birde dinlendirdiğiniz suyu havalandırabilme imkanınız varsa tadından yenmez. Cesmedeki suyun tahlilleri olmadıgından dolayı bu konu hakkında ne soylesek yalan olur.
3-buarada içinde 1e 4-5d sp beslicem uygunmu taşları ve Stroforu koyunca hacım daralıcak biraz bu balığın büyümesinde sıkıntı olurmu çünkü çok iyi besleyip bu boy Akvaryumda yetişkin boya ulaştırmak istiyorum bu mümkünmü *** Mumkundur , 1 Erkek 4 Dişi güzel bir koloni kurabilirsiniz. Balık bası 30 40 litre yeterli olacaktır.
4-filtrem yok motor ve ısıtıcı var 100w 1ay gibi sürede anca dış filtre alabilirim öğrenci olduğum için *** Dış filtre olmazsa olmaz değildir. Ama olursa guzel olur. Dış filtre yerine bir iç motor veya pipo filtrede bakteri oluşumuna destek verir. Tankın içinde kum olacagından dolayı bakteri kulturunu destekler fakat dış filtre ile cok daha saglıklı biyolojik filtre yapabilirsiniz. Mekanik filtreyi ise duzenli dip cekimiyle minimum seviyeye indirebilirsiniz.
5-hangi modelinden almalıyım arka fonu koyu mavi düşünüyorum ve ışıklandırmada mavimi beyazmı renkmi daha güzel durur akvaryumu malawi gölünün derinliklerinde olduğu gibi koyu bi mavi istiyorum sizce uygunmu***Arka fon koyu mavi guzel olabilir. Hatta arka camı yağlı boya ile boyayabilirsinizde. Işıklandırma ise renkle alakalı değildir. Gorsel olarak mavi hosunuza gidiyor olabilir fakat albino balıklar hariç mavi floresan canlılarınızıa strese sokacaktır. Balıklarınız için en uygun renk gun ışıgına en yakın renk olan kırmızıdır. Slyvania Frolux idealdir. Marka cokta onemli değil. Kırmızı renkveren herhangi bir floresanı kullanabilirsiniz. Yada Metal halide lamba kullanabilirsiniz fakat hem enerji tuketimi fazladır hemde suyu aşırı ısıtır. Eger suya cok yakın takarsanız balıklarınız gunes yanıgı gibi yanarak ölebilirlerde. Ufak tanklarda halide zararlı olabilir.
6-bide sp bitkisel ağırlıklı beslersem renkleri dahamı canlı olur çünkü ben turuncu koyu istemiyorum sapsarı limon sarısı gibi siyah çizgileri rekesiz sp istiyorum*** Sarı Prensesler genelde bitkisel beslenir ve protein destekleriyle desteklenir diye bilinir ama bu canlılar hem etçil hem otçuldur. Surekli otcul beslendiginde boat hastalıgına yakalanma riski cok fazladır. Canlılarınızı eğer Otcul Etcil ara sıra taze sebze ve canlı yem ile beslerseniz balıklarınız mukemmel renklerini gostereceklerdir. Uak durmanız gereken yemlerin basında Tetra Discus olmadıdır. Bu yem hem canlınızı hem avaryum suyunuzu boyayacak kadar renklendirici içermektedir. Sera Flora Tetra Proalgae NLS Formula Tropikal Spirulina vb yemler güzel yemlerdir.
7-200 lt akvaryuma kaç ölçekte tuz ilave etmeliyim balıklar tuzdan etkilenmezler***Su değişimlerini %20 civarında yapacaksanız eger 40 LT yapar. 40 lt suyada 1 yemek kasıgı kaya tuzu yeterli gelecektir. Dezenfektan olarak kullanacaksanız eger 1 bucuk kasıgada cıkartabilirsiniz fakat tuz cok riskli bir maddedir. Fazla kullanımı sonucu canlılarınızda yanıklar oluşabilir. Eger amacınız suyu minarel olarak zenginleştirmekse bence gerek yoktur. Turkiye suları zaten minarel yonundn oldukca zengin ve ozellikle malawiler için cok uygun değerler taşımakta

Saygılar Sevgiler

Beğenenler: [T]175339,Artpop[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArtpopÇevrim Dışı

Kayıt: 24/06/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 34
ArtpopÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2015 20:28
Çok teşekkür ederim abi çok yardımcı oldunuz dediklerinizi uygulamaya başlıyorum :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir