Mangrow Kökü Kaynatma Sorunu.
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2019 22:27
Arkadaşlar ben akvaryumcuda mangrow kökü gördüm ama su içindeydi. Onu kaynatmasam bi diş firçasıyla temizlesem olmazmı. Yani kaynatmam imkansız yardım edermisiniz. Herkes kaynatılması gerek diyo. Kaynatmam gerekiyosa almıcam gerekmiyosa alıcam.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2019 22:57
Kaynatmanin amaci salinip yapip yapmayacagindan emin olunmayan dalin temizlenmesi icindir.
Akvaryumcuya bir daha gittiginizde kokun oldugu tankin suyuna bakin, sarilik gorecek misiniz diye. Bir de akvaryumcuya ne kadar zamandir suda oldugunu sorun. Buyuk ihtimalle kaynatma yapmaniz gerekmeyecek.
Akvaryumcuya bir daha gittiginizde kokun oldugu tankin suyuna bakin, sarilik gorecek misiniz diye. Bir de akvaryumcuya ne kadar zamandir suda oldugunu sorun. Buyuk ihtimalle kaynatma yapmaniz gerekmeyecek.
Beğenenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Teşekkür Edenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2019 23:14
Kaynatmayacaksanız almanızı önermem. Geldiği akvaryumda eğer varsa parazitleri, mikropları, ilaçları sizin akvaryumunuza taşıyacaktır. Riske girmeyin derim
Beğenenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Teşekkür Edenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2019 23:37
[QUOTE=Alcynone]Kaynatmanin amaci salinip yapip yapmayacagindan emin olunmayan dalin temizlenmesi icindir.
Akvaryumcuya bir daha gittiginizde kokun oldugu tankin suyuna bakin, sarilik gorecek misiniz diye. Bir de akvaryumcuya ne kadar zamandir suda oldugunu sorun. Buyuk ihtimalle kaynatma yapmaniz gerekmeyecek. [/QUOTE]
Salinip yapip yapmamasi degil, mikroorganizmalarin olmesi icindir. Suya saldigi sari-kahverengi tonda olan tannik asit baliklarin mukozasi icin yararlidir.
Akvaryumcuya bir daha gittiginizde kokun oldugu tankin suyuna bakin, sarilik gorecek misiniz diye. Bir de akvaryumcuya ne kadar zamandir suda oldugunu sorun. Buyuk ihtimalle kaynatma yapmaniz gerekmeyecek. [/QUOTE]
Salinip yapip yapmamasi degil, mikroorganizmalarin olmesi icindir. Suya saldigi sari-kahverengi tonda olan tannik asit baliklarin mukozasi icin yararlidir.
Beğenenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Teşekkür Edenler: [T]216597,yunus4161[/T]
+1: [T]210265,UmitYilmaz[/T][T]209475,sobetta[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 00:14
[QUOTE=yunus4161]Şimdi konuyu netleştirelim mangrow kökünü alıp diş fırçasıyla temizliyipmi koyim yoksa kaynatıpmı koyim. Hiç bişey anlamadımda.[/QUOTE]
Kaynat dostum.🙂
Kaynat dostum.🙂
Beğenenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Teşekkür Edenler: [T]216597,yunus4161[/T]
+1: [T]209475,sobetta[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 00:26
Mesela mangrow almasam çeşme suyunu dinlendirip koysam haftada bir neon tetrave cüce vatoz bakabilirmiyim. Çünkü akvaryumcuda baktım. Neon tetralar bitkisiz kumsu duruyolar. Cüce vatozdada yoktu bakabilirmiyim mangrowsuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 04:11
[QUOTE=yunus4161]Arkadaşlar ben akvaryumcuda mangrow kökü gördüm ama su içindeydi. Onu kaynatmasam bi diş firçasıyla temizlesem olmazmı. Yani kaynatmam imkansız yardım edermisiniz. Herkes kaynatılması gerek diyo. Kaynatmam gerekiyosa almıcam gerekmiyosa alıcam.[/QUOTE]
Mango kökünde bulunan delikleri akan su altında bir fırça ile çok zorlamadan bolca temizledikten sonra 45 dakika kadar kaynatmanız gereklidir. Bunu yapmanız hem zararlı bakterileri öldürecek hemde öz suyunu salmasını sağlayacaktır.
İçine sığdırabileceğiniz bir tencereniz varsa tek seferde kolaylıkla kaynatabilirsiniz, yoksa önce bir kısmını sonra diğer kısmını kaynatın gayet basit bir işlemdir. Kaynattıktan sonra tekrar fırçalayın yine içiniz rahat etmezse bir kovaya mango kökünü içine alacak kadar su doldurun 1 veya 1.5 yemek kaşığı tuz koyup bir gün bekletin bu da ne olur ne olmaz kalan bakteri pislik varsa yok olmasını sağlar.[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-07-24 04:17:30[/EDIT]
Mango kökünde bulunan delikleri akan su altında bir fırça ile çok zorlamadan bolca temizledikten sonra 45 dakika kadar kaynatmanız gereklidir. Bunu yapmanız hem zararlı bakterileri öldürecek hemde öz suyunu salmasını sağlayacaktır.
İçine sığdırabileceğiniz bir tencereniz varsa tek seferde kolaylıkla kaynatabilirsiniz, yoksa önce bir kısmını sonra diğer kısmını kaynatın gayet basit bir işlemdir. Kaynattıktan sonra tekrar fırçalayın yine içiniz rahat etmezse bir kovaya mango kökünü içine alacak kadar su doldurun 1 veya 1.5 yemek kaşığı tuz koyup bir gün bekletin bu da ne olur ne olmaz kalan bakteri pislik varsa yok olmasını sağlar.[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-07-24 04:17:30[/EDIT]
Beğenenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Teşekkür Edenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 07:11
Tesekkur ederim, ogrenmis oldum [:$]
[QUOTE=Splendor]
Salinip yapip yapmamasi degil, mikroorganizmalarin olmesi icindir. Suya saldigi sari-kahverengi tonda olan tannik asit baliklarin mukozasi icin yararlidir.[/QUOTE]
[QUOTE=Splendor]
Salinip yapip yapmamasi degil, mikroorganizmalarin olmesi icindir. Suya saldigi sari-kahverengi tonda olan tannik asit baliklarin mukozasi icin yararlidir.[/QUOTE]
Teşekkür Edenler: [T]112295,Splendor[/T][T]216597,yunus4161[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 08:15
[QUOTE=yunus4161]Şimdi konuyu netleştirelim mangrow kökünü alıp diş fırçasıyla temizliyipmi koyim yoksa kaynatıpmı koyim. Hiç bişey anlamadımda.[/QUOTE]
Neden kaynatma ihtimalin yok büyük bi tencereye koy çevirerek her yerini kaynat. Ben de kaynattim. Tencerenin dibi kapkara oldu.
Neden kaynatma ihtimalin yok büyük bi tencereye koy çevirerek her yerini kaynat. Ben de kaynattim. Tencerenin dibi kapkara oldu.
Beğenenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Teşekkür Edenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 08:30
Bir kovanın içine koyun ve kaynar su ile doldurun. 2-3 dakika içinde kaldıktan sonra alır tanka koyarsınız. 15 dakika boyunca makarna yapar gibi suda kaynatmanıza gerek yok.
Beğenenler: [T]216597,yunus4161[/T][T]204774,Cem Altay[/T]
Teşekkür Edenler: [T]216597,yunus4161[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 09:42
Kaynattıktan sonra tencere rengi değişcek diye kaynatamıyom.[QUOTE=Splendor]Bir kovanın içine koyun ve kaynar su ile doldurun. 2-3 dakika içinde kaldıktan sonra alır tanka koyarsınız. 15 dakika boyunca makarna yapar gibi suda kaynatmanıza gerek yok.[/QUOTE] bende böyle yaparım tavsiyeleriniz için sağ olun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir