Mavi prenses hakkında


alpiiimÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 33
alpiiimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 15:13
Arkadaşlar merhaba. 1 yıla yakın zamandır malawi ciklet (sp, mp) besliyorum. Forumda gerekli bilgilerin çoğunu okumaya çalışıyorum ve verdiğiniz bilgileri için teşekkürler. Ama biraz fazla bilgi var olduğu için bazen en kolay şeyleri bile bulmak zor oluyor. 

Benim sorunum, mavi prensesim ilk defa agzına yumurta aldı. 4 gün kadar oldu. ilk doğumu olduğu için kusturtma diyen var, 20. gün veya 15-16 gün kustur diyen var hangisi doğru?

ikinci olarak ben yine siteden öğrendiğim kadarı ile 10 litrelik pet şişeye delikler açıp, yavruluk yaptım. Bunu mu kullanmalıyım yoksa küçük bir tank alıp anneyi oraya mı koymalıyım? anneyi başka bir akvaryuma alırsam strese girer mi yoksa en sağlıklısı bu mudur? 

3. olarak, yavrular doğduktan sonra anneyi onlarla bir tutmalımıyım yoksa ayırıp ana tanka atmalımıyım??

ve son olarak benim daha önce yaşadığım acı tecrübe nedeni ile (15 auratus yavrusunu bakamadım) doğan yavruları nasıl yemlemeliyim... 

bu konuları kapsayan bir link veya cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Saner KarakusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 434
Saner KarakusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 15:22
[QUOTE=alpiiim]
Benim sorunum, mavi prensesim ilk defa agzına yumurta aldı. 4 gün kadar oldu. ilk doğumu olduğu için kusturtma diyen var, 20. gün veya 15-16 gün kustur diyen var hangisi doğru? Şimdilik kusturma, baktın balığı çok rahatsız ediyorlar, dişi balıklar veya erkekler, ve yüzgeç erimesi falan oluyor, odurumda yine biraz sabret ve baktın balık halsizleşiyor gibi gördün  o zaman kustur.

ikinci olarak ben yine siteden öğrendiğim kadarı ile 10 litrelik pet şişeye delikler açıp, yavruluk yaptım. Bunu mu kullanmalıyım yoksa küçük bir tank alıp anneyi oraya mı koymalıyım? anneyi başka bir akvaryuma alırsam strese girer mi yoksa en sağlıklısı bu mudur? 10 litrelik pet şişe olabilir, tek sıkıntı görüntü güzel olmaz. ama yavruluk alırsan büyük balıklar yavruluktan balıkları çekip zarar verebiliyorlar, öldüredebiliyorlar. Başka tanka ben bi kaç kere dişi balık koydum 2-3 tanesine birşey olmadı ama bitanesi öldü stresten balıktan balığa değişir.

3. olarak, yavrular doğduktan sonra anneyi onlarla bir tutmalımıyım yoksa ayırıp ana tanka atmalımıyım?? Tank kaç litre kaç balık var?

ve son olarak benim daha önce yaşadığım acı tecrübe nedeni ile (15 auratus yavrusunu bakamadım) doğan yavruları nasıl yemlemeliyim... Hangi yemleri kullanıyorsun? Benim takdiğim yemleri karıştırıp kaşıkla ezip günde 4 öğün azar azar vermek oluyor.

bu konuları kapsayan bir link veya cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir