MAVİ ZEBRA ÜRETİMİ


kanasÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4
kanasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2006 16:31

Arkadaşlar akvaryumumda bulunan 4 mavi zebra adında malavi gölü cichlidi balığım var ve bu türün nasıl yumarta yaptıklarını,yavrularını nasıl büyüttüklerini görmek ve incelemek istedim ancak balıklarda tık yok.

Erkek olduğuna kesin kanaat getirdiğim yaklaşık 12 cm uzunluğunda cok hırcın bir erkek mavi zebram ve yine yaklaşık aynı boyda olan ve erkekmi dişimi olduğuna kesinlik getiremediğim biraz soluk renkte ama kanat altındaki sarı noktaları erkek olan balığıma göre daha az olan büyük dişi ve iki tane yaklaşık 7 cm olan (onlardada aynı durum gecerli ama renkler cok koyu) 2 dişi daha var  akvaryum ebatları 95 x 55 x 45 şelale tipi askı filitre 3335 dış filitre ve hava desekli iç sünger filitre ile  bakımını yapıyorum yem olarak bilinen t.. a marka yem kullanıyorum akvaryum içi dekorasyonu kayalık olarak ve mağralarla destekledim.

sorun ne olabilir ve acaba diyorum balıklarımın hepsi erkekmi cinsiyet ayrımında bilmediğim bir püf noktasımı var veya akvaryum suyunun kimyasındamı bir yanlışlık var (buna pek ihtimal vermiyorum daha önce beslediğim yunuslardan iki defa yavru aldım)  bu konuda bana yardımcı olacak arkadaslara şimdiden teşekkürederim.

herkeze sağlıklı balıklar diliyorum.

n.savaş YEŞİLBAŞ        &nbs p;   istanbul / ümraniye

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 3391
egemixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2006 16:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir