Mavigoz tül erkek & Kırmızıgöz tül dişi çiftleşmes


flightÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 101
flightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2014 01:37
Merhaba arkadaşlar. Elimde fazla akvaryum vardı ona vatoz koydum. Şimdilik o tankta bir sıkıntı yok. Sormak istediğim belki tecrübe edenler vardır diye soruyor.

L144 mavigöz tülkuyruk erkek ile Kırmızıgöz tülkuyruk dişi çiftleşmesinde sonuç olarak nasıl balıklar çıkar?

Kırmızıgöz olan dişi sanırım kırma gibi tam kırmızı değil gözü tüllerinde olması gereken puanlar yani noktalarda çok belirgin değil. çok sarı olması gerekirken L144 gibi açık sarı rengi. Sanırım kırma kırmızıgöz tül dişim.

Özellikle tecrübe eden, yada edene şahit olan varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2014 08:58
Kırmızı göz olayını yanlışbiliyorsunuz. Bir balık sadece Albino'ysa kırmızı gözlü olur, "az kırmızı göz"diye bir şey yoktur, yani yarım albinoluk falan diye bir şey yoktur. Balık ya' albinodur, ya da değildir. Sizin kırmızı göz dediğiniz vatoz aslında Siyah vatozun birebir aynısıdır. Sadece albino olduğu için rengi açıktır. L144 ise doğal rengi sarıdır. Siz bu çiftleştirmeyle aslında L144 ile siyah vatoz çiftleştirmiş olacaksınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2014 10:51
Bu  konu defalarca konuşuldu  L144  blu  eye  denilen balık  ayrı  bir tür dür  balığın gözü  mavi  değil siyahtır ışık çakışmasından kmavi  görünür  bırakın kırmızı  çsiyah göz  bunların çiftleşmesini diğer tüm l serisileride bunların tümüyle çifleşir(leopar  hariç )nedeni ise  fizksel bir  çifleşme yoktur dölleme vardır  yani istediğiniz  cüce  vatoz sersini  aynı  tanka  koyun  yada  1  erkek  bakcı  ve çeşitli  dişi  serilerini koyun farketmez üretim  baskın  gen neyse o çıkar  çıktıkdan sonra  belli olur ne olduğu  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir