Mayalı Co2 Hakkında
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 00:10
merhaba arkadaşlar.
biliyorum ki bu başlık adı altında bir çok konu açıldı ve belki sizde sıkıldınız hep sorulan sorulardan.
benim aklımda bir kaç soru işareti var ve bunu sizlere sormak istedim hem bilmeyenlerede yol göstermiş oluruz hemde mayalı sistem hakkında genel bir konu olur diye düşündüm.
1. sorum) elimde 2.5 litrelik bir kola şişesi var ve buna ne kadar şeker su maya ve bazı okuduğum yerlerde süt karbonat limon tarzı şeylerde kullanılıyormuş. en yararlı ve uzun ömürlü karışım nasıl olur.ölçüleri bardak ve kaşık olarak verirseniz daha iyi olur.
2. sorum) gördüğüm bazı mayalı co2 sistemlerinde genelde 2 tane pet şişe kullanılıyor 2. si genelde daha küçük oluyor ve içinde sadece su bulunuyor bunun amacı her hangi bir taşma sırasında akvaryumu korumak mı yada bilmediğimiz başka bir özelliğimi var bunun tam olarak önemi nedir ve içindeki su normal çeşme suyu olsa bir problem olurmu?
3.sorum)ben kurmak istediğim mayalı sistemde 2 şişe arasındaki hortuma bir vana eklemeyi düşünüyorum geceleri direk mayalı tanktan gaz çıkışını kesmek için. bu valfı sizce akvaryum ile 2.şişe arasınamı koymalıyım yoksa 1. ve 2. şişe arasında olsamı daha iyi olur.
4.sorum) geceleri bitkiler fotosentez yapamadığı için sistemin kapalı olması gerekiyor peki gündüzleri ne kadar bu sistemin açık kalıp tanka co2 salınımı yapmak gerekir. en uygun zaman ne kadardır.
5. sorum)bu 2.5 litrelik kola şişeleri maksimum kaç bar basınca kadar dayanır ve bizim mayalı sistemimizin bu kola şişesini patlatma ihtimali varmıdır.
6.sorum) aksi bir durumda mayalı co2 sistemimizin gece açık kalması durumunda akvaryumdaki canlılara balık olsun bitki olsun her hangi bir olumsuz etkisi olurmu.
aklıma takılan sorular şimdilik bu kadar. cevaplarınızı en kısa zamanda bekliyorum.2 gün içerisinde mayalı sitemimi kurup aktif hale getirmek istiyorum.
teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 03:18
1. http://www.akvaryum.com/forum/mayali_co2_tum_sistemin_detayli_yapim_asamasi_[_fotografli_]_k658108.asp
2. Damla sayacı olarak kullanılıyor.
3. 1 ve 2. şişe arasına koyup saniyede kaç damla olacağını da ayarlarsınız.
4. 6. Tankınızdaki balık ve bitki yoğunluğuna göre 4 saat 6 saat ya da sürekli açık bırakabilirsiniz. Yoğun nüfus varsa az co2 vermek gereklidir tabi.
5. Kaç bara dayanır bilmiyorum ama çıkışı tamamen kapatmadıkça patlamaz. Ben defalarca yaptım bir sıkıntı olmadı. Ama çıkışı tamamen kapatmamak gerek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir