ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serhat klc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2011 03:06
Son Ziyaret:
16 Şubat 2011 12:56
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Kılıcı
Doğum Tarihi:
01 Nisan 1976
Yaş:
48
İl:
Manisa
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serhat Kılıcı

SON 6 MESAJI

bu kafa motorlarını kullanan arkadaşlar?
Teşekkür ederim yanıtınız için. Sanırım bu motorlar arasında yalnızca eheim da ayarlanabilir debi seçeneği sunulmakta.
 Mesajınızı görür görmez arkadaşımı aradım o da %70 cinsiyeti tuttururuz dedi, büyüyüp kesin cinsiyetleri belli olduğunda değiş tokuş yaparak belirttiğim oranları sağlayacağız artık...
bu kafa motorlarını kullanan arkadaşlar?
Bilgiler için teşekkür ederim.

Bir de şöyle bir motor var. Aqubee up 2000/1 (33 watt) debi 2000l/saat.

Acaba bu debiler benim sistemim için fazla mı gelir? Ayarlanabilir debili motorlar mıdır?
bu kafa motorlarını kullanan arkadaşlar?
    Herkese merhabalar, sağlıklı balıklar..

    Daha önce paylaştığım bir mesajımda sump ve akvaryum kurulumu konusunda yardım aramış ancak ne yazık ki yeterli ilgiyi görememiştim. Umarım bu sefer farklı olur, tecrübelerden yararlanırım diyerek başlayayım mesajıma..

     100*40*50h yüksekliğinde akvaryum yaptım, altına da 65*30*30 ölçülerinde 3 bölümlü bir sump yaptım. 50mm çaında temiz su borusu kullanarak sumpa su inişini kule sistemi ile sağladım. Elimde daha önceden markasını bile bilmediğim, çin malı 45 watt gücünde bir kafa motoru vardı, onu kullanarak akvaryuma su dönüşünü gerçekleştirdim. Sistem şu anda çalışıyor. Akvaryuma 1 adet s.prenses koyarak biyolojik dengesini oluşturma aşamasındayım. Arkadaşımdan 2e 8d s.prenses ve 2e 7 d ice man gelecek haftaya.(boyları 3 cm civarı). Sorunlarım;

    Kullandığım motor ara ara takılıyor ve gürültülü. Yenisi ile değişecek. İyi bir motr alacağım (Çin malı olmayan, sessiz, az tüketen). Kafamdaki seçenekler  Eheim compact 2000 ve Aqua medic ocean runner or2500. Bu motorları kullanan var mı? Sizce uygun seçimler mi? Bu motorlarda debi ayarlama seçeneği var mı?

    Sump tan su inişi sırasında borudan ciddi su sesi geliyor, azaltmanın bir yolu var mı? (boru içerisine bioball koyarak biraz azaltabildim ama hala rahatsız edici)

     Şimdiden teşekkürler..





   
Sump ölçüleri ve bölümleri?
[QUOTE=onuratak]Filtre malzemeleri sizin seçimiz tabi. Biobal hiç kullanmadım ama hakkında bilgim var diye yazdım . Camları koyma şeklini daha farklı düşünmüştüm. 

Anlatmaya çalışayım . 

Sumpun yükseklik 40 cm , keseceğiniz camlar diyelim 30 cm yüksekliğinde olacak.. İlk cam tabanda 10 cm yukarıda 2. cam tabana yapışık 3 . cam 10 cm yukarı 4. cam tabana yapışık . Bu şekilde bir sump yapmıştım. Mesela sizin şekilde yerleştirilin sump aralıklarında hep üstteki su değişir , benim dediğim gibi olursa bütün su hareket eder. ( sizi yanllış anlamadıysam .birde bu benim düşüncem tabiki. )

Öteki konu hakkında pek bi bilgim yok.Bilgili kişiler yardımcı olacaktır.Size yardımcı olabildiysem ne mutlu. 
Sağlıklı akvaryumlar...
[/QUOTE]

Teşekkür ederim, anladım. Ben daha ziyade bölmeler arasında yan yana iki cam kullanıp, suyun geliş yönünde olanı yukarıdan, hemen önündekini tabana yapışık yaparak bölümlemeyi düşünüyorumç. Sanırım böylece su dolaşımını sağlıklı yapabilirim.

Ayrıca sitedeki yorumlara bakarak overflow dan vazgeçeceğim galiba. Akvaryumu delerek kule taşırma en sağlıklısı gibi, yorumlara göre.

    Birkaç sorunum var.

    Birincisi Manisa'da akvaryum imalatı yapan yer yok (ya da ben bulamadım). Dolaştığım camcılar camı delme işine pek yanaşmıyorlar. Kendim elmas punc la  uğraşacağım galiba (8mm cam).
  
 Deliği kaçlık delmeliyim? İçinden kaçlık boru geçirmeliyim? Sumpa inecek boru akvaryum tabanına nasıl bir yöntemle sabitlenebilir? Aparatın ismini bilen arkadaş var mı?
  
 Kafa motorundan akvaryuma gidecek yolda hortum yerine daha estetik ve sabit (kıvrılmama, ezilmeme açısından) bir boru kullanılabilir sanırım. Bazı arkadaşların sistemlerini gösteren fotolarda gördüm. Özel mesaj yazarak rahatsızlık vermemek adına buradan soruyorum.Yapan varsa kaçlık boru bu işi görür?

    Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok mutlu olacağım.
   

    Sağlıklı balıklar.
serhat klc2011-01-18 20:14:01
Sump ölçüleri ve bölümleri?
      Onur Bey, ilgilenip görüş belirttiğiniz için teşekkür edrim. Sanırım camları koymakta pek problem yaşamam (Eğer anladığım anlamda söylediyseniz, ilk bölmeden sonrakilere doğru seviyeyi alçaltarak). Birtek 4. bölme, önerdiğiniz bioball ların olacağı bölüm konusunda sanırım biraz daha düşünmem gerekecek. Zira biobalların su içinde olmamasının daha sağlıklı olacağını okumuştum. Oraya biraz daha araştırma yaparak (forumdaki arkadaşların sistemleri kaynak alınarak Göz%20Kirpma ) bir  şelale sistemi tasarlamalıyım, umarım becerebilirim.
     Bir de niyetim overflow la (dıy sistem) taşırma yapmak.Çünkü akvaryumu punc la delebilsem bile kule sitem taşırma yapmayı beceremiyeceğimi düşünüyorum. Bu sistem hakkında fikriniz var mı? (overflow u yaparken 40 lık temiz su boruları kullanmayı düşünüyorum).
    Teşekkürler.
serhat klc2011-01-18 00:22:14
Sump ölçüleri ve bölümleri?
Öncelikle herkese merhabalar, sağlıklı balıklar.
     Uzun süre önce akvaryumumu kaldırmak zorunda kalmıştım (Sağlık problemleri, kent değişikliği vb.) Kızımın ısrarlarıyla yeniden kurmaya karar verdim. Hazır kurulum aşamasındayken eskiden eksikliğini hissettiğim noktaları yeniden ele alıyorum. Bunlardan en önemlisi 'sump'.
Dolapta biraz tadilatla alt bölümde sump için yer açılacak.
     Akvaryum boyutları 100X40X55(h)
Yapacağım sump için planım; 60X25X40(h).  Eniyle oynama şansım pek yok (Dolaptan dolayı) ancak boyu ve yüksekliği konusunda esnek.
     Düşündüğüm sump ölçüleri bunlar. Sizce akvaryum için uygun mu ya da değiştirmem gereken ölçü var mı?
     Bir de kaç bölümlü yapmalıyım? Sump içerisine yavruluk yapılabilir mi?

     Sitede dolaşırken defalarca gördüğüm sump modelleri var. Ölçüler netlik kazandıktan sonra onlardan modelleme yaparak uygulama safhasına geçeceğim.
     Umarım forumda yer alan deneyimli arkadaşlar bu konularda yardımcı olurlar.
     Herkese sevgiler.
serhat klc2011-01-18 01:58:09

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.