ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
guneyarslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mayıs 2011 08:28
Son Ziyaret:
01 Aralık 2012 20:52
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Güney Arslan
Doğum Tarihi:
22 Şubat 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Güney Arslan - Karma Cichlid Akvaryum

SON 10 MESAJI

Saldırıya uğramış mavi prenses önemli
Abi 2. yıl daha bi problem olmamıştı yarısını verdim balıkların zaten... geçn gün aç kaldılar sonra olmuş..
bu arada zaten ölcek diye düşünüp balığa merhem sürdüm antibiyotiki suda çıkmayan bakalım nolcak..
Saldırıya uğramış mavi prenses önemli
Fotoğraf: Şuan yok.

Canlıdaki Belirtiler: saldırıya uğramış her tarafı kızarmış sanırım kanlanmış. bazı yerlerde pulları sökülmüş.

Akvaryum Kapasitesi (litre):60

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Beyaz Prenses 2 Mavi 1 Portakal

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: İÇ

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Bir süre dersler dolayısıyla yemlemeyi geciktirmeye başlamıştım. Sanırım ondan sonra oldu olay. Mavi Prensesin birine saldırmışlar. Her tarafından kanlar geliyor. Balık ters duruyor. Hareket kabiliyeti çok az dibe yem attım kafası zaten ters olarak dipte dibe yem attım yiyemiyor. Şimdi elimle vermeyi deneyeceğim.. Lütfen bişeyler söyleyin çok kötü gerçekten ölücek büyük ihtimalle ama bişeyler yapabilir miyim?

Cichlid Çiftleştirme
2 mavi prenses, 2 beyaz prenses, 1 portakal. Mavilerin ciftleşmesini istiyorum ama hiç titremiyorar bile birinin erkek birinin dişi olduğundan eminim mavilerden. bir videoda portakalla beyaz prensesin çiftleşmesini gördüm böyle birşey mümkün mü ? Balıkların boyları 10cm kadar. Akvaryum 60lt, su 28-
30 derece arası.
Cichlid Çiftleştirme
Cikletlerin çiftleşmesi için uygun ortamı nasıl hazırlarım bu işlemi nasıl hızlandırırım bilgi verebilir misiniz?
Malavi Çiklitlerine Çöpçü öneri
Güzelmiş de agresif türlerle bir arada bulundurulmamalıdır yazmışlar genel yoruma. Onun dışında aşağıda ki yorumlar güzel? Sizce önce bi tane alıp, duruma göre çoğaltayım mı? Yoksa tek başına olursa döverler 3 4 tane aliyim o zaman bişey olmaz mı? Ne düşünüyorsunuz? Boşa hayvanlar ölsünde istemiyorum benim fikrim ilk önce bi tane alıp denemek.
Malavi Çiklitlerine Çöpçü öneri
Selam arkadaşlar bende malavi akvaryumu var karma. Ben onları beslerken bazen zamanım olmuyor ve yemleri birden atıp gidiyorum. Bu sebeple suyun dibine çok yem çöküyor ve su çok çabuk pisleniyor sadece görüntü kirliliği olsa iyi vaktimde olmadığı için rahat temizleyemiyorum bazen anca su değişimi %40 filan. Geçen gün arkadaşımla konuştum dedi çöpçü al fakat sonra daha önce malavi besleyen bir arkadaşım da ben aldım yanlarına boyuları aynı olmasına rağmen yaşatmadılar filan dedi? Bu çöpçülerin türleri var mı? Malavilerin yanına hangi çöpçüden almam lazım yardım ederseniz sevinirim. Mavi Prenses sanırım akvaryumda ki en saldırgan canlı onun saldırmayacağı var mı bir şeyler?
Mavi Prenses Kuyruğu Aşağıda
Suyu %75-80 civarı değiştirdim. Şimdi bi ilaca bakayım. Bide nerelerde satılır ya bu sadece akvaryumcularda filan mı yoksa eczanelerde filan var mıdır? Bide çok özür dileyerek nasıl kullanılıyor onuda söylersen çok yardımcı olursun kardeşim. Çok teşekkür ederim.

Tekmeno, üzüldüm dostum balıkların için bakalım su değişimi filan yaptım dereceyide biraz yükseltiyim o zaman benim ki de 25 - 26 filan bakalım inş. kurtulur bunlar. Eyvallah.
Mavi Prenses Kuyruğu Aşağıda
Fotoğraf:   http://desmond.imageshack.us/Himg13/scaled.php?server=13&filename=1001812re.jpg&res=medium 

(Resimde biraz büyük görünüyor ama yavru daha 2-3 santim filan en fazla. bide o kadar mavi değil flash patladığı için sanırım o kadar mavi göründü daha soluk mavi)

Canlıdaki Belirtiler: Kuyruğu aşağıda şekilde yüzmek. Kafası yukarı bakarken sabit durmak. Kuyruğunu hiç kullanmaması.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 65

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Malawi Chicledlar

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilinmiyor.

Filitrasyon: İç Filtre yeterli.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2,3 Ay arkadaşımda kalmak zorundaydım o süre içinde annem baktı balıklara yemlerini filan verdi. Fakat suyunu hiç değiştirmedi. Tam ben bu gün suyu değiştircektim baktım bi tane mavi chicled ölmüş sanırım bu hasta olanın babası annesi filan. Sonra farkettim ki yavru balık kuyruğunu hiç kullanamadan yukarı doğru yüzmeye çalışıyor.  Kuyruk kısmı uzaktan baktığımda diğer maviye göre sanki daha beyaz kuyruk kısmı. Ama belkide yavru olduğundandır. ilk kez besliyorum fazla bilgim yok. Lütfen yardımcı olun felç filan mı bu niye kullanmıyor kuyruğunu?

Mavi Prenses hastalığı nedir?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Karın hizzasında sağ ve sol taraflarında hayvanın derisi sanki soyulmuş. Beyazlamış hep orası. Sürekli uyuyor gibi halsiz çok nadir hareket ediyor ve sanki hafif sağa doğru yatıyormuş gibi çok az yatık ama.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 65 Litre ancak daha yavru 3 cm filan. Ama ayırdım başka bir kaba koydum hasta olduğunu düşündüğüm için.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:3 Mavi P. 2 Sarı P. 2 Portakal 2 Yunus çok küçük. 2 Kar Prensesi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 27-28

Filitrasyon: İç Filtre http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=24001753&ProductID=ptar8041

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hayır kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Suyu açıkçası aklıma geldikçe değiştiriyorum. 2 Gün önce değiştirmiştim. Hasta balığı dün farkettim dün ayırdım. 

Cichlid Genel Konuları
Arkadaşım bir kaç tane gerçi zaten 2 tane gördüm de :D Malawi gölü belgeseli seyret çok uzunda seyretmen gerekmiyor sadece yaşadıkları yerleri gör çok basit bir şey yaşadıkları yerlere göre düzenle işte. Akvaryuma kum koy taş değil mesela. Sonra kayalıklar çok önemli kayalık mutlaka olmalı saklancak yerler istiyorlar onlara zarar verecek bir hayvan olmasada evlerinde gibi hissetmeleri onlar için önemlidir. İşte sonra suyunu filan gör akıntıya karşı yüzerler filan işte izle çok iyi fikir sahibi olursun :) PH değeri yüksek olması gerekir mesela bir de bitki koyma hiç sevmezler zaten bitki için günde 6 saat filan galiba en az ışık alması gerekiyor hiç bitkiye gerek yok. Ben tam bunları bilmiyordum aldım cichlid ama şu an harbiden içim yanıyor param olmadığı için düzenleyemiyorum adam gibi kum yerine taş koydum hep kaya filan küçücük içine giremiyorlar yada arkasına saklanamıyorlar akvaryumda fazla büyük değil zaten keşke hiç almasaydım hayvanlara eziyet etmeseydim diyorum :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.