ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Arturak
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
181
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Haziran 2011 22:33
Son Ziyaret:
24 Ekim 2022 23:04
Toplam Mesaj:
393 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet ercüment abdüsselam
Doğum Tarihi:
23 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]//i.hizliresim.com/l7vpbQ.png[/img]

SON 10 MESAJI

Oranda Wen Düzeltme Ameliyatı (versiyon 2)
Beyefendi kusura bakmayın ama bilmediğiniz bir alanda yorum yaptığınız için kavramlar karışıyor. Orada bahsi geçen durum ameliyat, anlatılan da ameliyat şartları, benim anlatmak istediğim ile sizin yanlış dediğiniz farklı şeyler. Ameliyat farklı bir şey ve sizin yaptığınız veya sizin yaptığınıza eşdeğer bir şey düşünelim kesik yara dikimi mesela ameliyat değildir ve o alıntı yaptığınız şartlar yerine getirilmez ve getirilmesi gerekmez, kavramlarda hata yapıyorsunuz. Baştan beri yaptığınız işleme ameliyat demenizden kavram sıkıntısı olduğu belli zaten. Bu işlem veya kesik yara dikimi bir çeşit müdaheledir ve ameliyat şartları gerektirmez. 2 dakikalık araştırmada bulduğum linkleri paylaşayım, balıklara daha iyi koşullarda müdahele etmek istiyorsanız bunları alıp kullanabilirsiniz;
[URL]http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/liebermann-ln-6020-steril-pamuklu-ped-10x10cm-276708260?mkwid=squuA3pPk_dc&pcrid=58375867287&pkw=&pmt=&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252407*22324029327*58375867287*pla**pla-79003443087&rfcr=58375867287&gclid=Cj0KEQjwldzHBRCfg_aImKrf7N4BEiQABJTPKLKbwqRsZZI_HP7ChK59XS54gf6GX2CKCjRDB-SDlgoaAtEP8P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0[/URL]
[URL]http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/steril-pamuklu-ped-10-cm-x-10-cm-25-adet-spanc-274131378[/URL]

Pratikte kullandığımız kavramları kullanınca sıkıntı oldu tabi yeşilden kasıt steril giysidir genelde steril giysiler yeşil olduğu için bu şekilde kısaltarak kullanılır.

Çok ilginç yorumlar gelmeye başladı stetoskoba ne gerek var gibisinden benden bu kadar arkadaşlar uyarımı yaptım, teşekkürler.
Oranda Wen Düzeltme Ameliyatı (versiyon 2)
[QUOTE=MaviYesil]

Evet tam da ondan bahsediyorum. Saçın kopup düşmesi. Kopup operasyon masasına düşen saç sterilizasyonu bozmaz mı? Bir tıpçı olarak söyleyin bana. Operatör ve asistanlar bone takmak zorunda değil mi? Dikiş değil, operasyondan bahsediyorum.[/QUOTE]
Öyle bir şey olursa ortam tekrar sterilize edilir ve işlem devam eder gidip yeşil giymek veya bone takmak gerekmez isteyen takar o ayrı. Dediğim gibi baştan beri gidip yeşil giyin demedim size. En azından balığı ve kestiklerinizi koyduğunuz ortam steril olsun, o kadar. Az önce şöyle bir bakayım dedim, kullandığımız steril spançlar satılıyor mu diye, satılıyormuş. En kötü o spançları steril şekilde açın balığı ve kestiklerinizi oraya alın ve kullandığınız eldiven steril olsun. Yüzeyi de steril yapmanız gerekiyor göze zarar vermeden nasıl yaparsınız bilmiyorum, vardır bir yolu. Dediğim gibi olması gereken bu ve gösterdiğim sitede kast ettiğim "tam sterilizasyon" uygulanmış.
Oranda Wen Düzeltme Ameliyatı (versiyon 2)
[QUOTE=MaviYesil]

Hekimin saçları?[/QUOTE]
Hekimin saçları mı? Saçlarla nasıl temas var Allah aşkına? Tam o an saç telinin kopup kesilen yere denk gelmesini falan mı kast ediyorsunuz? Kast ettiğim sterilizasyon bu değil zaten yeşil giyme bone takma gerekmiyor zaten. Ben tıpçıyım dikiş atarken bile yeşil girmiyorduk çünkü gerek yok olması gereken o değil tüm eşyalar ve ortam sterildi ve ben de bunu kast ediyorum baştan beri zaten. Dediğim gibi yazdıklarımı okuyan gerekli uyarıyı almıştır, teşekkürler.
Oranda Wen Düzeltme Ameliyatı (versiyon 2)
Ortam steril(mavi örtü), eldiven steril, parçaların koyulduğu haliyle aletlerin değdiği yer steril. Neresi uygun değil anlamadım?
Oranda Wen Düzeltme Ameliyatı (versiyon 2)
[QUOTE=MaviYesil]Daha önce de söylediğim gibi üniversitede okurken eğitim giderlerimi karşılamak için 2 sene kadar veterinerde asistanlık yaptım. Omurga kırığı operasyonlarına varana kadar yüzlerce operasyona girdim. Sterilizasyonundan, sedasyonuna, anestezisine kadar hepsinin prosedürlerini uyguladım ve biliyorum. Elbette bu beni bir hekim veya operatör yapmaz.

Ancak insan çaresiz kaldığı durumlarda bu deneyimlerinden cesaret alıp bu gibi işlere kalkışmak zorunda kalabiliyor. Ben de balıkları da çok iyi tanımamın verdiği rahatlıkla bu işlemi gerçekleştirdim. Pişman değilim. [:D] Hatta akvaryuma her baktığımda fıldır fıldır dolanan o iki çift gözü gördüğümde iyi ki yapmışım diyorum. [/QUOTE]
İşte ben de her zaman bu şekilde sonuçlanamayabiliyor demek istiyorum. Neyse artık en azından yazıklarımı okuyan gerekli uyarıyı almış olur.
Oranda Wen Düzeltme Ameliyatı (versiyon 2)
İlk mesajımda örnek verdim bir siteyi nasıl yapıldığına dair, düşünce benim düşüncem veya teorilerim falan değil. Evde tam sterilizasyon yapılsın demiyorum zaten. Olması gerekeni yazdım, yapılması gerekeni yazdım, uyarımı yaptım. Riskin düşük olması ihmal edilmesini gerektirmiyor. Dediğim gibi yapılmasın demiyorum, isteyen istediğini yapsın ama riskli olabileceğini bilsin diye yazdım. Yarın bir gün "orandayı ameliyat ederken gözüne zarar verdim veya artık yem yiyemiyor" tarzı başlıklar okumak istemiyorsanız işlemin riskli olduğunu kabul etmeniz ve gerekli uyarıyı yada olması gerekeni yazmanız gerekir.
Edit: yapılan işlemi kötülediğimi falan sananlar oldu heralde, ilk mesajda zaten işlemin faydalı ve güzel olduğunu yazdım ama en azından gerekli uyarı yapılması gerekir.[EDIT]Arturak,2017-04-19 23:26:44[/EDIT]
Oranda Wen Düzeltme Ameliyatı (versiyon 2)
[QUOTE=MaviYesil]

Ahmet Bey, eğer bu operasyonları yapmasaydım her iki balık da düzenli beslenemediği için zaten kısa zamanda ölecekti.

Hiç bir veteriner bu işe uğraşmaz. Sorun para değil. İstediğiniz ücreti teklif edin, hiç bir veteriner daha önce tecrübe etmediği ve balık onusunda uzman olmadığı için bunun altına girmez. Veterinet kliniklerinin sistemini çok iyi bildiğim için bu kadar kesin konuşuyorum.

Balıkların ölmemesi için yaptığım bu operasyonlarda ev ortamında benim elimden geleni bu kadardı. Kendine güvenen başka arkadaşlar varsa steril bir şekilde bu operasyonu gerçekleştirip paylaşsınlar en başta ben alkışlayacağım. [:iyi:][/QUOTE]
Beyefendi ben işlemi yapmayın balıklar ölsün/kör yüzsün demiyorum. Bu işlem risksiz/masum değil ben bunu söylüyorum ve yapılması gerekeni söylüyorum. İmkanı olan "uğraşan" veteriner bulur olmayan bu işlemi yapabilen risklerini alır işlemi yapar balık sizin balığınız veya başkalarının artık her neyse. Dediğim gibi yaptığınız işlem zor değil ama riski var ve sterilizasyon gerektiriyor, ben uyarımı yapıyorum isteyen istediğini yapar.
Oranda Wen Düzeltme Ameliyatı (versiyon 2)
[QUOTE=MaviYesil]

Hangi veteriner? Siz balıkla ilgilenen bir veteriner gördünüz mü? Ben görmedim.

Ben de öğrencilik yıllarımda iki yıl kadar veterinerde asistan olarak çalıştım. Sterilizasyon kurallarını az çok biliyorum. Ev ortamında sterilizasyon olmaz.

Bahsettiğiniz veterinerler bile basit dikiş atma operasyonlarını ayak üstü ameliyathaneye bile almadan yaparlardı. Sizce balık için uğraşırlar mı? Bence kimse uğraşmaz.
[/QUOTE]
Veterinerin o şekilde işlem yapması doğruluğunu göstermiyor.Ev ortamında sterilizasyon olmuyorsa bu işlemin de ev ortamında olmaması gerekir. Ben doğru olanı söylüyorum ve sadece uyarıyorum. Şu haliyle yaptığınız işlem riskli. Sizi görüp de başka insanlar da deneyebilir ve çok kötü sonuçlar olabilir veya siz de sonraki işlemleriniz de sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu bilgilerle bu işlemin tam sterilizasyonla yapılması lazım, yapılması gereken bu. Veteriner uğraşmaz diye yapmak doğru değil bana göre, sorun olmadıkça işler güzel gider ama bir kanama veya enfeksiyon olduğunda işler sarpa sarar kısa sürede balık ölebilir. İşini biraz olsun severek yapan veteriner bulabilirseniz işlemi yapar diye düşünüyorum, işlem zor değil çünkü ama dediğim gibi gerekli şartlar yerine getirilmeli.
Oranda Wen Düzeltme Ameliyatı (versiyon 2)
[QUOTE=MaviYesil]

Kesilen doku yağ dokusu. Yaptığım operasyon açık ameliyat olmadığı için bahsettiğiniz kadar detaylı bir sterilizasyona ihtiyaç duymadım. [/QUOTE]

Sterilizasyon için açık ameliyat olması gerekmiyor. Doku bütünlüğü bozulduğunda müdahele ne olursa olsun enfeksiyon ihtimalini en aza indirgemek için sterilizasyon gerekir, en azından insan için öyle hayvanlarda da aynı şeyin geçerli olduğunu düşünüyorum. Nette şöyle bir şeye rastladım;
[URL]http://thegab.org/Articles/SurgeryWen.html[/URL]
Burada yazdığına göre wen, epitel ve miksamatöz bağ dokusundan oluşuyormuş, kabaca deri ve deri altı tabaka diyebiliriz haliyle yağ dokusu da var. Bu da kanlanmanın olduğunu gösterir. Çok damarlanma olmadığı için kanama görülmedi yazılmış yazıda, buradan da kanama olma ihtimalinin olduğunu düşünebiliriz olmasa bile bu bilgilerle tam sterilizasyon gerekir. Açıkçası şu haliyle bence riskli. Balığın gözlerini kurtaralım derken enfeksiyondan kaybedebiliriz. Evde tam sterilizasyon nasıl sağlanır bilmiyorum. Sağlanamazsa en doğrusu işlemin steril ortamda veteriner tarafından yapılması bence.
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
[QUOTE=omersayar]Haqos 500 askı filitreyi kullanan var mı?[/QUOTE]
Filtre güzel filtre de motorun oluğu bölüme hiç dokunmamanız gerekiyor. Ben kullanırken pislendi diye vidalarını söküp temizlemiştim pervane ve mili sonra ses çıkarmaya başladı düzeltmeye çalışırken de mili kırdım[x(] şuan kullanılamaz halde yedek parça da yok. Yaklaşık 3-4 sene kullanmıştım, tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.