ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KayseriHobim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2011 00:40
Son Ziyaret:
22 Mayıs 2021 12:32
Toplam Mesaj:
191 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Furkan ÖzCan
Doğum Tarihi:
23 Nisan 1988
Yaş:
36
İl:
Kayseri
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

balığım niye öldü
Sıcaklık, su şartları, filtre durumu vs vs bir çok sebep olabilir.Daha net bir yorum almanız için fotoğraf ve kaç litrede hangi balığı besliyorsunuz bilgilerini vermeniz daha yararlı olur.
Tanka Yeni Balık Koymak Sakıncalımı?(Hastalık)
Merhaba.Güvenilir bir akvaryumdan geldiyse sıkıntı yaşamazsınız.Ama bir pet shop yada hasta balığın bulunduğu bir akvaryumdan geldiyse bir risk var tabi.
sera hariç artemia tavsiyesi
[QUOTE=oğuz] [QUOTE=KayseriHobim] Merhaba Ersin Bey.Salt Lake marka deneyin bir de ben onu kullanıyorum.Yalnız Sera marka da olsa, az veya çok mutlaka artemia çıkması gerekirdi.Yönteminizde hata olabilir.
[/QUOTE]
İsi 27 derece artemia cikarma seti içerisinde havayi normal şekilde veriyorum isik derseniz az da olsa var ama çoğu insan karanlıkta bile cikariyormus daha eksik ne olabilir ki?[/QUOTE]
Ben de sadece gün ışığı ile çıkartıyorum.Hava miktarınız çok fazla ise onu azaltmayı deneyin.Onun dışında bir eksik görünmüyor.
sera hariç artemia tavsiyesi
Merhaba Ersin Bey.Salt Lake marka deneyin bir de ben onu kullanıyorum.Yalnız Sera marka da olsa, az veya çok mutlaka artemia çıkması gerekirdi.Yönteminizde hata olabilir.
MERHABA TROPHEUS -F1 BULOMBORA
Balıklarınız hayırlı olsun Halil Bey.Sağlıklı yavrular dilerim.Yalnız Youtube'dan video ayarlarına girip videonuza halka açık yapın.Videoyu göremedim.
Balıklarım öldü :(
Merhaba Mustafa Bey. Balıklarınız suyun tamamını değiştirdiğiniz için ölmüş. Bu durumlarda balıkları akvaryumdan aldığınız suda bekletin.Akvaryumdaki suyun en fazla yarısını değiştirip bu yeni su karışımını yavaş yavaş balıkların üstüne ekleyip bu suya alıştırın. Siz seyahatteyken daha az yem verilmesini isteyin, yosun fazla yem ve güneşle o kadar kısa sürede oluşabilir.Üçüncü olarak da elinizdeki balık sayısı çok fazla ve uyumsuzmuş ölmeden önce.Türlerden birini seçip ona uygun bir tür ekleyin.  KayseriHobim2014-06-30 19:15:30
Kılıbık mücevher.
Merhaba Enes Bey.  Ben de aynı durumu Jack Dempsey'lerimde yaşamıştım.Anormal bir tavırla kendinden 2 kat büyük erkeği kovalıyordu.Sonunda yumurtalarını korumak için yaptığını farkettim ve yavru verdiler.Büyük ihtimalle dişinin sürekli durduğu oyukta yumurta dizilidir diye düşünüyorum. 
Köşede bekleyen brichardi
[QUOTE=tetrazona]5 adet brichardi (hilal kuyruklu olan)  balığım var.1 tanesi sürekli yüzeye yakın,köşede bekliyor. Ordan ayrıldığı anda hemen saldırıya uğruyor, yine oraya sıvışıyor. 2 erkeğin mücadelesi olabilir mi sizce yoksa akvaryuma mı alışamamıştır? [/QUOTE]
Merhaba.Brichardilerde çok yaygın bir durum 'dışlama' durumu.Bazen hasta balığı, bazen baskınlık mücadelesinde yenik düşen balığı dışlıyorlar.Kesinlikle dibe indirmezler bu balıkları.Ve bir süre sonra da balığı kaybedebilirsiniz.Ayırma durumunuz varsa balığı ayırmalısınız.
Riskli akvaryum dekoru değişimi!
Merhaba.Akvaryumun çapraz iki köşesine yada dört köşesine içine taş doldurduğunuz yarımşar litrelik pet şişeler koyup taşları alabilirsiniz diye düşünüyorum.
yunusum küçük yunusu yuttu boğulurmu
Balığı ağızdan çekmeye çalışırsanız yaralayabilirsiniz.Boğulacağını sanmıyorum ama almaya çalışmak daha sıkıntılı olur.Beklemekten başka yapacak bir şey yok.Lütfen birbirine yakın boyda balıklar besleyin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.