ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bymotofotogita
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2012 21:42
Son Ziyaret:
13 Nisan 2017 18:21
Toplam Mesaj:
113 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
BAYRAM KÖLE
Doğum Tarihi:
09 Şubat 1986
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
motokurye-üretici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BAYRAM KÖLE

05442843151

SON 10 MESAJI

Su Pirelerine Musallat Olan Canlı ?
3 sene boyunca ürettiğim su pireleri tankında bu yıl ilk defa karşılaşıyorum bu canlılarla 1 ay öncesine kadarda hiç görmemiştim evimin terasında üretimini gercekleştirdiğim için belli zamanlarda sivrisinek lavrası ve yusufcuk böcekleriyle karşılaştım.Lakin ostracoda  nerden nasıl geldi hiçbir fikrim yok lavradan kanatlılar familyasına geciş yapıyor olsa gerekki yelip yumurta dökmüş olsunlar,enterasan ama sıkıntılı bir durum.Şener abi seninde dediğin bağzı kaplarda bu ostracoda  yok  senin gibi bende diğer su pirelerini heba edip yeni bir düzen kurabalirim.
Su Pirelerine Musallat Olan Canlı ?
Merhabalar Şener abi.SU pirelerine musallat olan canlı dediğin musallat kelimesi oldukça yerinde olan bir terim olmuş.Bu konuda daha tecrübeli Hüseyin abimiz bu canlılara ostracoda canlısı olarak gözlemlemiş benim tahminlerimde aynı doğrultuda.Yaklaşık 3 yıldır üretimini gerçekleştirdiğim su pireleri tanklarında bu sene ilk kez karşılaştığım bu canlı bendede epey üremiş durumda ve su pirelerinin üremelerinin yavaşladığını azaldığını ve hatta bu canlıların su pirelerine saldırıp yediklerini gözlemledim.Yakalamakla kutrulamayacağımızı düşündüğüm bu canlıları su ile ilişkisini kesmekten başka çağremiz yok.Kullanmakta olduğumuz JBL ARTEMİO 4 eleklerininde yarımıyla kurtulacağımıza inanıyorum,damızlık boyuttaki su pirelerinden daha küçük olan bu canlılar eleklerin 1 numaralı geniş gözenekli olanlarında geçiyor tamamını bu elekten geçirip elekte kalan büyük pireleri temiz bir kaba koyarak yeni üretim için kültürümüzü kaybetmemiş oluruz.Eğerki aynı suyu tekrar kullanmak istersek bu seferde 4 numaralı ince elekten gecirerek suyu süzüp tekrar kullanabiliriz bu sayede bu canlılardan kurtulacağımız gibi yavru ve genç boyuttaki su pirelerinide heba etmiş olacağız ama başka çare gözükmüyor.Bu canlıdan kurtulama yöntemi olarak aklıma gelen bunlar başka yöntemler varsa paylaşan arkadaşlardan şimdiden teşekkür ederim.
230 akvaryumluk Malawiizmir showroom kuruluyor...
Değerli dostum Birand çekirdekten beri hobimizin içinde olup eğitimini alıp bu yolda ilerliyor olman şuanda kurulumunu gerçekleştirdiğin dükkanın senin hak ettiğin yerde olduğunun göstergesidir.Dükkanına gelen müşterilere maddiyattan ziyade insan kazanmanın zihniyeti içirisinde olduğuna ve olacağına kişiliğinden,özgüveninden şaşmıyacağına inanıyorum.Umarım daha nice güzel işler başarırsın.Kafamın rahatlamasıyla teknik konularda tavan yaptığım şu günlerde ileri planda senin işlerini kolaylaştıracak fikirlerle en kısa zamanda yanında olacağım sağlıcakla kal. 
Msobo Magunga - Akvaryumum
Şener Abi merhabalar bugün seninle tanıştığıma gerçekten çok memnun oldum,hobimizin yolunda bilinçli adımlar atarak ilerliyorsun.Magungalar çok güzel görünüyorlar sağlıkları renklerine yansımış kayalık alan belirttiğin gibi biraz fazla olmuş sıralar halinde dizer veya bölge bölge öbekler oluşturursan görsellik ön plana daha rahat çıkacak ikimizinde müsait bir zamanında beğeneceğine inandığım birkaç değişiklik yapabiliriz istersen,en kısa zamanda görüşmek üzere sağlıcakla kal Şener Abim... alpino242014-05-25 22:27:09
Mpangam Hamilemi ?
Ersin kardeşim çalıştırmayı denediğin hava motorunun körükleri yıpranmış veya tıkanmış olabilir elimde birkaç hava motoru mevcut eğer temin etmediysen pipo fitreyi çalıştırabilecek durumdakilerden birini hediye olarak verebilirim.
Mpangam Hamilemi ?
Resimlerde net görünmesede  vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda balığınızın ağzı dolu.Üretimini gercekleştirmiş olduğum Mpangalarda 3-3.5cm boyuttayken yumurta tutuklarını gözlemledim.Üreme içgüdüsü en güçlü balık türlerinden biridir.
Yavru alamama
[QUOTE=muhammet41]ilk balıklarımı aldığımda ağızda 14 tane vardı ama içi boş cıktı acemi olduğumdan dolayı herelde 
3 ğün önçe yavru aldım 21 tane kuluçkaya koydum eğer buda boş cıkarsa erkek dölleyemiyo herelde 

[/QUOTE]

BÜYÜK İHTİMAL KULUÇKADA MANTARLAŞMA SEBEBİYLE OLUŞUM TAMAMLANMAMIŞTIR DİŞİ BALIKLARIN YUMURTALARINI HEMEN ALMAYIN BIRAKIN 10 GÜN KADAR AĞIZLARINDA DURSUN AĞIZDA KARAMA BAŞLADIĞINDA BALIKLARINIZI KUSTURMAYA BAŞLAYABİLİRSİNİZ 10 GÜNLÜK SÜREÇTE YUMURTA KESELERİ OLACAKTIR KISMEN OLUŞMUŞ OLSADA YİNEDE KULUÇKAYA KOYMANIZ GEREKEÇEKTİR.
Yenı demosonı
Mercanları kaldırıp bulunduğu alana ortadaki taşları sağa ve sola öbekler oluşturarak koyarsanız hem görsellik hem balıklarınız için faydalı olacaktır sağlıklı hobiler.
Yavru alamama
Akvaryum ölçüleriniz tek tür ve 3 dişi 1 ereklik koloni için sıkıntı çıkarmaz lakin başka türler varsa ve sayı fazlalığı varsa üreme zorlaşır kullanılan yemler su değerleri ve bahsettiğiniz gibi yumurta benegi sayısı bunu etkiler bir benek olması bile üreyemeyecek anlamına gelmez daha önce üreme olayı gerçekleşiyormuydu balıklarınzda?
MALAWİ GÖLÜNÜN SALONA NAKİLİ :) (EMSALSİZ FOTOGRAFLAR SYF 9'DA )
[QUOTE=kenani]Epeydir forum üyesiyim bazen ara verdiğim oldu ama son zamanlarda baya sık giriyorum siteye yalnız hobi hane tanıtım sayfasını yeni fark ettim. :(
1. sayfadan son sayfaya kadar epey zaman geçmiş ve zamanında atılan tohumlar meyve vermeye başlamış. Gerçekten tebrik ederim sizi hayalini kurduğum bir hobi hane örneği görmek beni sevindirdi. Keşke imkan olsaydı da gelip canlı canlı görseydim. Şehir dışı gönderiminiz var mı bilmiyorum ama imkanım olursa yeni bir tank kurunca sizden balık almak isterim.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim Yusuf bey umarım en kısa zamanda sizde hayallerinizi gerçekleştirirsiniz. İzmir'e yolunuz düşerse her zaman beklerim.Balıklarımı sınır komşunuz Gaziantep'e kadar ulaştı size'de ulaştırmak için elimizden geleni yaparım sağlıcakla kalın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.