ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
srknkdgn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
128
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mart 2012 16:08
Son Ziyaret:
18 Haziran 2021 07:58
Toplam Mesaj:
254 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan AKDOĞAN
Doğum Tarihi:
05 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan AKDOĞAN

SON 10 MESAJI

Suyum Simsiyah Oldu
Hagen kumu yıkamadan mı koydunuz acaba?Çok normal değil çünkü.
Çeşme Suyu
Bende onu izah etmeye calistim.Dinlenmemis sebeke suyundaki tek sıkıntı klor. Bu maddede dogada degil insan eliyle tahmini dozlaniyor.4lt suda bulunmasi gereken miktarin uzerinde dozlanmissa 200lt ekleyecegin suda etkiside buyuk olabilir.Bunun yerine bir damacana su tutsan kenarda ayda 1 damacana su kullanirsin.Sözün özü klorun sebeke suyundaki miktari gün içinde dahi değişkenlik gösteriyor şahsi fikrim küçük miktarlar için dahi olsa alinabilir risk degil.
Çeşme Suyu
Ülke genelinde suyun ph değerleri yüksek şahsi fikrim bu afrika cikletleri için güzel fakat daha asidik su isteyen amerikan türleri için dezavtaj.Şebeke suyunda bulunan çoğu madde göz ardı edilebilir (arkadaşımızın bahsettiği olağan dışı koşullar istisna olacak şekilde). Sudaki klor ise aşındırıcı etkisi yüksek bir element.Düşünün ki bilinen yararlı/zararlı tüm bakteriler için 0,5mg/lt bazında kullanmak dahi yeterli.Belediyeler arıtma havuzlarında ve şebeke bakımları/tadilatları/su kesintileri sonrası bu miktarı daha yüksek tutabilmekte.Bilimsellik içerse dahi istatistik bilimine dayandırarak son kullanıcı yani bizim evimizdeki çeşmeye ulaşacağı son andaki miktarının 0,5mg/lt olacağı bir hesapla fazla dozlama yapmaktalar.Balıklarda solunumun solungaçlarda bulunan kılcal damarlar yolu ile oksijenin vücüda alınması olarak biliyorum.Aşındırıcı etkisi bu denli yüksek bir maddenin solungaçlara zarar vermesi solunumun ilk halkasının sekteye uğraması demek.Ayrıca bizim dahi bu oranlarda klor içerien suyu tüketmemiz böbrekler ve iç organlarımızda zamanla hasara yol açacaktır.250lt akvaryuma 0,5ppm içeren 50lt su ekleyip %20 su değişimi yaptığımızda 0.1ppm eklemiş oluyoruz okadarda seyreltilmiş değil aslında.Bizim için uzun vadede zararlı olan bir maddeyi 5x seyreltik fakat bir balık ve insan dayanıklılığını karşılaştırdığımızda oran 5x değerinden ciddi uzakta hadi bizi uzun vadede zarara uğrattığını da katalım bence yine yaklaşamaz.Çok uzattım kusura bakmayın ama ben dinlendirmeden eklemek yerine damacana su siparişi veriyorum elzem durumlarda.
Bitkili Akvaryum , 1 Metrelik Ozel, Ufak Akvaryuml
Bu hobide edindiğim ve forumda gördüğüm kadarı ile hobici arkadaşlarım bende dahil yumurta kapıya dayanmadan çoğu ekipmanı almıyoruz.Yani tek seferde 4000-5000 tl ile tüm eksikleri tamamlamak yerine bitki ışıklandırmayı halledip gelişim yavaş gelince gübre yine kesmez ise mayalı düzen tutmayınca tüplü co2 şeklinde eksikliğini hissettikçe yatırım yapıyoruz.Emin olun parça parça ya da toplu şekilde iki alternatife de açık satış yapmanız .Ayrıca arkadaşların dediği gibi eldeki canlılardan başlayıp sonra yer kaplayan akvaryum ve sehpa türleri ile devam etmeniz daha makul olacaktır.
Dis Filtre Ve Bloat
Gövde kismi koyu kisimları daha soluk. Muhtemel olarak yeni mekana alişma sürecinden.Ciddi bir şey değil.Belki de fotoğraf kalitesindendir.Hafif silik zaten baliğin yüz kısmıda hareket halinde çekildiği için ya da kamera titretildiği için.
Dis Filtre Ve Bloat
Yemden kesilmemiş.Kondisyon farkı da olabilir. Sadece karnının yuvarlakliği bloat teshisi için yeterli değil. Ozaman yumurta dökmeden önce kondisyon kaanmiş yağlanmiş her dişiye de ayni muamele yapılır.Karın kısmı sadece şiş mi yoksa pullarda bir parçalanma da var mı? Resimde sadece yuvarlak bir karın bölgesi mevcut.Halsizlik yemden kesilme yok.Deride pullarda parçalanma kabarma yok. Tün belirtiler yok elimzide doktor degiliz test yapmiyoruz ama sadece bir gösterge ile bloat diyemeyiz. Kabizlik da olabilir örnegin.
Dis Filtre Ve Bloat
O sizin kararınız tabi ki. Pullarda bir kabariklik yok gibi. Strese bağli olabileceğini düşündüğüm renkte farklılık gördüm.Akvaryumda o baliğa tepeden bakma şansınız varsa birde oyle bakın eğer kabarma varsa pullarda tepeden daha net görülecektir.
Dis Filtre Ve Bloat
Filtre ile ilgilide elyaf ve süngerleri akvaryum suyunda kaba pisliğinden arındırarak temizlik yapabilirsiniz.Biyolojik filtre malzemelerine pek müdehale etmeyin bakteri kültürüne zarar vermemek adına. Debi düşmesi görmediğiniz sürece 1-2 ayda bir temizlik uygundur. Filtreye ilk giriş kısmındaki elyaf ya da süngerler daha kisa sürede olabilir.
Dis Filtre Ve Bloat
Bir sıkıntı yok gibi karin bölgesinde.Ama renk konusunda düşündürüyor benden önceki arkadaşlarda farketmiş. Yeni ortama alışma sürecinde stres olmuş olabilir.Çok fazla akvaryuma müdahaşede bulunmadan bir süre daha gözlemlemeniz gerektiğini düşünüyorum.
Tavsiyelerinize İhtiyacım Var
Vatozlarla çok sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum hiç denemedim tabi ki .Genelde cama ya da dekorlara yapışık hareket etmeleri sebebiyle dikkat çekmiyorlar.Tek tür bakmanız daha doğru ama cüce vatoz ya da boynuzlu cüce vatoz denenebilir.Tabi eklendikten sonra gözlemlemek agrasiflikler görülürse ayırmak en doğrusu olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.