ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rachadell
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mayıs 2012 21:16
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2015 19:28
Toplam Mesaj:
149 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah SAYAR
Doğum Tarihi:
23 Mart 1985
Yaş:
39
İl:
Adana
Meslek:
Satış asistanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bu hangi tür Tropheus ?
[QUOTE=seyit25]Mori türlerinden red rainbow kantalamba. Bulombara ile aynı akvaryumda olmaması lazım. Kırılabilir. [/QUOTE]

Haklısınız bende dikkat etmedim ilk başlarda balıklar yeni geldi bu karışmış demekki :) Bende araştırmalarım sonucu kantalamba olduğunu düşünüyordum. Teşekkürler.
Bu hangi tür Tropheus ?
Selamlar,

Bir abimden aldığım bolumboralar içinde bir balık var türü nedir acaba araştırma yaptım lakin sonuca ulaşamadım ? kırmızı taşın üzerinde duran balık. Çizgileri ve davranışları itibari ile bulombara olmadığı kesin.


rachadell2014-11-10 19:47:11
Hobi ve Deprem Gerçeği.
[QUOTE=M.Halit][QUOTE=okumus_2]Hazırda su kaynağı. Bir de bu açıdan bakın ;) Su hayattır ...  Zemin etüdü olayına güldüm sadece :D Arkadaşlar yapmayın tonlarca ağırlığındaki beton bloktan bahsediyoruz ki bunun yanında en fazla 1 tonluk akvaryumun esamesi okunmaz. Akvaryum dengeyi bozmaz rahat olun. Elektrik kaçağı olayına gelirsek zaten o boyutta deprem olsa ortada sağlam kablo kalmaz ki aynı zamanda ana trafolarda deprem sensörü var. Risk ise bir pencereden daha az çünkü pencerelerde camın kenarlardan sıkışıp patlaması söz konusu, akvaryumda ise böyle bir risk söz konusu değil bir yere sabit değil ve gerilme oluşumu yok. Sadece üzerinize devrilmesi halinde  sıkıntı yaratır. Herkese selam, Hobiye devam ;)

[/QUOTE]

Bu kadar emin olmayın bence. Binanız 99 depreminden önce yapılmıs bir binaysa yüzde 90 mühendis eli değmemiştir. Mühendislik görmüş binalara gelirsek her kat için ön görülen bir maksimum yük taşıma kapasitesi vardır. Bu kapasite sizin standart ev arac gereçlerinizin agırlının bir bucuk katı olarak hesaplanır. Bu 1.5 olan güvenlik katsayısı farklı yönetmeliklere göre değişir... 
Eğer yasadıgınız kat zaten agırlık bakımından sınıra dayandıysa üzerine birde 1 ton luk akvaryum 100 kN yapar ve deprem esnasında cok güzel momentler oluşturur. 
Zemin kısmında ise bu 1 tonluk akvaryum örneğin adapazarı gibi 0.9 su muktevasına sahip bir zeminde deprem esnasında çok güzel çökmeler yaratabilir. Şöyle düşünebilirsiniz binanızın agırlık merkezi ile akvaryumun bulundugu yer arasında 10 m mesafe olsa 1000 kN.m yani 10 ton.m moment etkisi yaratır ve simetrisinde böyle bir dengeleyici kuvvet yoksa binanızın ciddi hasar görmesine sebep olabilir.  
Uzun lafın kısası 1 ton luk bir akvaryum hiç de küçümsenecek bir agırlık değil. Diger üyelerin söyledikleri ciddi seyler bence bu kadar kulak asmamazlık yapmayın. 
[/QUOTE]

Tekar yazmam gerekirse arkadaşlar evlerimiz binalarımız inşaat süresinde tüm hesaplamalar gözden geçirilerek yapılmaktadır. Öncelikle 120 metrekarelik bir dairenin tavan tabla betonu 80 tonu aşacak bir ağırlıktadır.bu tablayı ayakta tutmak için kolonlar kolonları sabit tutmak içinde kiriş denilen beton bloklar atılmaktadır. Bahsi geçen tüm beton bloklar üzerlerine konulacak extra yüklere dayanabilecek şekilde dökülmektedir. Şimdi 6. katta oturuyorsunuz ve 150x60x60 bir tankınız var. 540lt yaklaşık yarım tonluk bir ağırlık. Bunlardan 2 adet olduğunu varsayalım. 1 tonluk bir ağırlık. Deprem anında bu tankların içindeki suyun salınım etkisiyle camlara çarpması sonucu binaların dengesini bozmak  ya da salınım hızını artırmak tıpkı tankınızdaki asi bir balığın tankı içeriden iterek devirmeye çalışması gibidir. Buda mümkün değildir.

Rezonan denilen yani salınım yapan bir cisme üzerinde bulunan hareketli cismin sismik dalgalarla aynı frekansta salınmasına denilen bir olaydır. Tanklarımız ne kadar sağlam yapılıyor olsada 500 kilo su tanklarımız içinde sabit durmakta olduğundan camlara sadece itme kuvveti uygularlar. Ancak depremde rezonansa giren bir su kütlesi camlara çarpınma yapacağından itme kuvvetinin üzerine birde çarpma etkisi oluşturacağından camlar çok fazla bu basınca dayanamayıp ya kırılır ya da silikonlarından patlayacaklardır. Bu yazdıklarımdan yola çıkarsak depremde akvaryumlarımız tonlarca ağırlıktaki tabla,kolon ve kiriş bloklarının sallanmasını tetikleyemez. Tetiklemek için itme ya da çekme gücü gereklidir. Ancak akvaryumlarımız bu denli salınımlarda sağlam kalamayacağından bu etkiyi oluşturamayacaktır. Dolayısı ile binaların dengesini bozmak gibi komik durumlarda olmayacaktır.

Bİnalarımızda güvenle akvaryum kurabiliriz dostlar. Ancak akvaryumlarımızı yatakların oturma gruplarının ya da sürekli yakınlarında bulunacağımız bölgelere değil devrilmesidurumunda en bizlere zarar vermeyecek alanlara kurmalıyız ya da sabitlemeliyiz. Depremlerde insan olarak panik yaşadığımız için o anda birde patlayan devrilen bir akvaryumdan taşacak 1 tonluk su kütlesi ile düşme kayma ya da elektrik çarpması gibi durumlarla karşılaşmamak için gerek tedbirlerimizi alırsak çok fazla sıkıntı yaşamayız. Deprem gerçeği malum büyük bir depremde zaten insan çaresi kalıyor lakin  ufak artçı sarsıntılarda yukarıda bahsettiğim tedbirler alınmış olursa güvende olacağız.

Sabırla okuyan dostlarıma teşekkürler.
rachadell2014-07-16 02:36:26
Erkek neon Spot ağzında yumurta var
Merhaba dostlar malawi tanıkımda bulunan 1E1D neonspotlarım bu akşam itibari ile çiftleşti izlemek çok zevkliydi. Dişimin ağzı tıka basa yumurta doluydu. Çiftleşme bittikten 2 saat kada rdonra tanka baktığımda erkek neon spotunda ağzında şişlik gördüm sonra dikkatli incelediğimde cidden yumurta vardı ağzında hemde aynen dişi gibi ağzında çevirip duruyordu. Akvaryumların hırçın balığı olarak bilinen üstelik baskın bir erkek neon un ağzına yumurta alması normal midir ben şaştım kaldım doğrusu ?
alpino242014-06-28 01:55:28
Hobi ve Deprem Gerçeği.
Böyl konuları okudukça gülesim geliyor arkadaşlar tonlarca ağırlıktaki tablaları kirişleri ayakta tutan kolonlardan bahsediyoruz. 1 tonluk bir akvaryum nasıl binanın dengesini bozabilir ki ? Rezonans denen bir olay var sallanan bir cisme ayak uydurmak kısacası bu durumda sadece tankınız rezonansa girerse büyük zararlar açabilir oda sadece patlamak yada devrilmek sureti ile olur. Binaların dengesini 1 tonuluk 500 kiloluk akvaryumlarla bozamazsınız.
Neon Spot erkeği ile Demasoni dişisi ?
Selam dostlar,

Bu gece evde ışıkları kapadım akvaryumu izliyordum uzaktan stress atmak için birebir.
Ancak akvaryumdaki anormal hareketlilik hemen dikkatimi çekti biraz yakınlaştım ürkütmeden ve damızlık neon spot erkeğim demasonilerin baskın erkeğini sindirmiş demasoni dişilerini kovalıyor. Sabırla izledim ve sonunda demasoni dişisi ile neon spot erkeği çiftleşti. Demasoni ağzına yumurta aldı inanılmaz geliyor halen şimdi merak ettiğim konu eğer ki bu yumurtalar sağlıklı bir şekilde gelişirse ortaya nasıl bişey çıkacak.

Baskın demasoni erkeği suyun yüzeyinden 10cm bile aşağı inemiyor tırsmış anlaşılan.
Sorun çözüldü teşekkürler
Bundan 1 y kadar önce sahibinden.com üzerinden akvaryum ilanlarına bakarken bi ilan dikkatimi çekti hemen aradım konuştuk. Bahsi geçen Muhammed Çil miş tabi neyse 2 gün sonra akşam evine gidip akvaryuma baktım hoşuma gitti dolaplı dış filtreli falan güzel bir akvaryumdu ilanda çiziksiz temiz falan yazdığından birde akşam vakti olduğundan dikkat etmemişim. Pazarlık ettik ayak üstü anlaştık. 4 gün sonra izinli günümde akşam evine akvaryumu almaya gittim.

Zaten akvaryumu boşaltmıştı ve bende araç olmadığından dolabını ve akvaryumunu evime kendi arabasıyla getirip yukarı çıkarmama hatta yerine bile koymama yardım etti. Parasını verdim gitti.

2 gün sonra akvaryumu kurunca yan camın çizikler içinde olduğunu gördüm ve hemen aradım. İstersen geri alabilirim kardeş sıkıntı değil dedi bende o kadar emek verdik getirdik diye pek bişey demedim.
rachadell2014-06-02 20:00:05
Karpuzun balıklar üzerindeki etkisi !
Merhaba arkadaşlar 385 lt de 2E 12D demasoni ve 1E 3D neon spot besliyorum. Balıklarım oldukça aç günde 4 öğün 4 farklı çeşit yem ile besliyorum. Ancak 10 gün kadar önce balıklarıma karpuz evet karpuz verdim. Küçük bir parçayı ezip attım 2 dk içinde bitirdiler. 10 gün boyunca 3 öğün normal yem sadece tek öğünde karpuz ile besledim ve özellikle demasonilerde gözle görülür bir renk canlılığı elde ettim. Neon spot erkeğinin sırtındaki ayrıntılarda çok daha belirgin hale dönüştü. Acaba bu karpuzun etkisimidir merak ettim doğrusu kullandığım yemler yaklaşık 5 aydır aynı tek değişen şey akşam öğününde karpuz vermek oldu.

Karpuzun yapısı itibari ile yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenlediğini biliyoruz. Ayrıca beta karoten ve potasyum içermesi sebebiyle kan basıncını da düzenleyen karpuz içerdiği likopen nedeni ile büyük bir antioksidan kaynağı olup, zarar görmüş hücreleri onarmaktadır.

Bir kaynakta; "Likopenin çeşitli kanserleri önleyebileceği görülmektedir. Gerginlik, parlaklık ve canlılık sağlayan likopenin güzelliğe katkısı yeni değil aslında, yıllar öncesine kadar dayanmaktadır." denilmiş. Buradan yola çıkarsak insanlar üzerindeki etkilerini balıklardada gözlemlemek uzak değil diye düşünüyorum.
Değerli yorumlarınızı belirtirseniz çok sevinirim dostlar.
rachadell2014-05-22 00:54:46
Tarçının Afrodizyak Etkisi
Az önce 380 lt tankımdaki 1e 2d afra hara - 1e 3d afra cobue ve 1e 2d neon spotlarımın olduğu tanka belirtilen miktarda süzülmüş tarçın solüsyonunu ekledim ve 1 saat içindeki gözlemlerim şöyle;

tankın baskın erkeği olan afra erkeği taşların arasına gizlenir oldu neon spot erkeği aşırı saldırganlaştı ve kendi dişileri dışındaki diğer türlerin dişilerine bile titrer oldu.

Diğer tüm balıklar su yüzeyine çıkıp bekliyorlar. Afra cobue erkeği zaten çok pasifti onda yine bir hareketlilik görülmedi. İlerleyen zamanlarda neler olacak bakalım.
yunusum can çekişiyor
bundan daha büyük bir ngara white tail icemen baskın erkeğim ölmüştü aynı durum gece su sesine uyandım ve baskın erkek pert halde dipte uzanıyordu. Ayrı akvaryuma alsamda 2 gün sonra ölmüştü. Bencede yunuslar çok hacim isteyen balıklardır ve bu boyda bir yunus 90cm de yaşayamaz. Bence o hacimde demasoni yada iceman besleyin

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.