ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nightmann
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Haziran 2012 11:26
Son Ziyaret:
19 Aralık 2015 22:37
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Recep TEMEL
Doğum Tarihi:
08 Eylül 1978
Yaş:
45
İl:
Antalya
Meslek:
Turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Recep T. Antalya
85*40*45
Canlı doğuran Bitkili
https://www.akvaryum.com/Forum/80x40x45_canli_doguran_bitkili_tankim_k764650.asp

SON 10 MESAJI

Dış filtre yetmeyince basit bir üst sump :)
Merhaba arkadaşlar dış filtrem yetersiz gelince yaptığım üst sumpu paylaşmak istedim belkide sizinde işinize yarar sumpun temizliğini hiçbirşey vermiyor. Yapılış aşaması yok ama sanırsam resimler herşeyi acıklıyordur.


Resimlerde dikkatinizi belki cekmiştir su cıkışı bazı fotolarda 1 tane son haline 2 tane. Sebebi içindeki elyaftan dolayı su dolduğu kadar hızlı boşalmıyordu bir kere neredeyse talıyordu üstteki 2 emniyet cıkışı su taşacak duruma gelirse diye :)

Herkeze İyi Hobiler dilerim

nightmann2015-05-28 18:42:26
Antalya'Daki akvaryumcular.
Selam arkadaşlar benim en büyük problemim Antalya'da doğru dürüst bitki satan yok.Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı.Ben Havalimanı tarafında oturuyorum. Genelde Dönerciler çarşısınız oradaki pasajdan alışveriş yapıyorum ama bitki konusunda gercekten 1 numara diyebileceğim bir yer bulamadım.nightmann2015-05-28 18:40:15
85*40*45 Canlı Doğuran Bitkili sil Baştan nasıl
Merhaba Arkadaşlar,

85*40*45 Canlı Doğuran grubu Bitkili bir akvaryum kuracağım. Daha doğrusu kurdum bitkilerde genelde hüsrana uğradım yada istediğim gibi olmadı. Şimdi hepsini cıkarıp yeniden kuracağım.

Tabana 
Hindiztan cevizi torfu ve Kömür tozunu karıştırıp sereceğim (kömür tozunu nette araştırdım bitkileri için iyi olduğu söyleniyor)
Onun üstüne 10 Kg Lav kırığı aldım ve en üst tabakayada akvaryumumda olan Nehir kumu yaklaşık 15-20 kg kadar var.

Normalde 3 tane bitki floresanım var 25 Wattlık ama kullanmayı düşünmüyorum Power Led le devam edeceğim. Yani High tech değilde Low Tech :(

Üç tane delikli kayam var Akvaryumda onların üstüne Moss bulursam Flame Moss yada Chrismass moss ortada olacak bunlar arka tarafa sesiflora gibi kolay yetişen bir kaç bitki onede taban bitkilerinden daha karar veremedim birşeyler ekmeyi düşünüyorum. Hatta eve yakın bir yerde akarsu var gidip oradan şansıma nasıl bitkiler cıkarsa deneyeceğim.

Umarım kafanızda canlandırabilmişsinizdir. Bu son kurulumum olacak tekrar tekrar bozup yapmaktan sıkıldım.

Kuruluma gecmeden eklememi istediğiniz tavsiye ettiğiniz bu böyle olmaz böyle yap diyeceğiniz her konuya acığım .

Fikirlerini bildiren herkeze teşekkürler
80*40*45 Canlı Doğuran Bitkili Tankım
Arkadaki fon beyaz Duvar kağıdı. Fazla olan bitkilerin hepsini çöpe attım sakal yosunuyla baş edemedim en güzel sade az bitkili
80*40*45 Canlı Doğuran Bitkili Tankım


Buda Midyenin hareket videosu
[VID]http://youtu.be/hrxlSMdeTb4[/VID]
nightmann2014-03-23 18:42:53
üst sump hakkında 1-2 sorum olacak resimdeki proje
evet haklısın daha önceki akvaryumda öyle yapmıştım ama bu sefer ki bitkili akvaryum kapak yaptım üstüne ışıklandırma sistemi için motoru aşağıda bırakırsam hortumu dışarıya cıkarabileceğim sadece bir yemleme boşluğu var onuda oradan cıkarıp sumpa takmak büyük işkence olur önceki akvaryumumdan biliyorum o yüzden seyar sump olsa daha iyi kapağı cıkardığımda kapakla beraber oda gelecek :) Ayrıca akvaryumun içinde motorun oluşturduğu kirlilikte kalkmış olacak
üst sump hakkında 1-2 sorum olacak resimdeki proje
ok sağol bir deneyelim başka fikri eklemek istiği önerisi olan varsa sevinirim teşekkürler

üst sump hakkında 1-2 sorum olacak resimdeki proje
peki bu dış motor su dışında kalırsa yanmaz değil mi bir de ilk çalıştırmada içinde hava olacak borunun sıkıntı yaratır mı o ?
üst sump hakkında 1-2 sorum olacak resimdeki proje
Merhaba arkadaşlar 85*40*45 akvaryumum var Dış motor var ve içindede iç Motor var canlıdoğuran bitkili bir akvaryum. Akvaryum cok cabuk pisleniyor.Daha önce küçük bir akvaryumum vardı onda ic filtreden cıkan suyu hortum yoluyla saklama kabına oradanda yercekimi sayesinde tekrar akvaryuma katmıştım. Akvaryum suyum cok berrraktı.

Şimdi Akvaryumun boyu büyüdü kendim üstüne suntadan kapak yaptım onun üstüneden saklama kabından bir sump yapmayı düşünüyorum altta ki resmi işteyken cizdim kaba taslak düşüncem bu.


Sorum şu iç filtrenin alttaki kapağını söksem süngerin olduğu bölüme oraya plastık bir boru takıp ic motoru sumpun içine koysam olur mu suyu cekermi ? 

Kaba taslak ne demek istediğimi cizdim açaba olur mu? Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

İç motoru akvaryumun içinde bırakamıyor sebep yaptığım kapak sabıt sadece yemleme boşluğu var amac borular oradan girip cıkacak istediğim zaman sump ayrılabilecek Filtre icerideyken hortumu o kapaktan cıkarıp sumpa girmem zor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.