ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KaF_KeF
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Eylül 2013 22:39
Son Ziyaret:
16 Ocak 2016 23:41
Toplam Mesaj:
279 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Bilgiçoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yavru Tankı
Balıklar şuan nerede bilmiyorum ama siz yavru tankı alana kadar 5 veya 10 litrelik su şişelerinin alt kısımlarını kesip, ısıtılmış iğne ile her tarafına küçük delikler açarak vantuz ile akvaryumunuza sabitleyebilirsiniz. Yeni doğacak yavrular için 5 litrelik şişe yeterli gelecektir. Dikkat etmeniz gereken husus şu ki eğer akvaryumun su seviyesi şişenin üstüne yakınsa yetişkin balıklar üstten atlayıp şişenin içine girebilir. Bu sebeple şişeyi vantuzladıktan sonra üstünü bir şey ile örtmekte fayda var.
160lt akvaryum kurulum için yrdım
[QUOTE=barisbaris11]İceman oneririm ama beğenmiyorsanız 1e4d s.p 1e4d demosoni tercih ederim daha güzeldir.Dış filtre olarak jebo 829 öneririm.[/QUOTE]
Demasonı ile sarıprenses bakanlar var ama ben kesinlikle tavsiye etmem. Beslenme rejimleri farklı balıklardır. Sadece bitkisel beslemek sarıprensesleri formdan düşürür. Hayvansal yem kullanımı ise demasonilerin hastalanmasına, nihayetinde ölümüne sebebiyet verebilir. Ayrıca demasoni de, sarıprenses te saklanmayı seven, ürkek türlerdir. Demasonin yanına saulosi, sarıprensesin yanına ıceman önerirler. 
Not: Iceman da bitkisel beslenen bir türdür ancak demasoniye oranla çok daha dayanıklıdır.
Malawi Ciklet için nasıl bi zemin hazırlanmalı
Midye kırığı koyun, bolca kayalık alan oluşturun. Bitki düşünürseniz anubias ve java fern koyabilirsiniz. Arada ufak ufak tırtıklıyorlar ama fazla zarar veremiyorlar:)
160lt akvaryum kurulum için yrdım
O hacimde en iyisi ıceman eklemek olur. Sarıprenseslerin ürkekliğini alırlar güzel bir ikili olurlar. Canlı sayınızı fazla tutmamanızda fayda var. Dış filtre olarak tetra ex700 öneririm. 
japonlardan cikletlere geçmek istiyorum
Benimde canlıdoğuranlar hakkında pek bilgim yok. Tecrübeli arkadaşlar size daha iyi yardımcı olacaktır.
140x60x60 Akvaryumda Aydınlatma Ne Olmalı?
Bencede led kullanın. Uzun ömürlü ve ekonomik. Ayrıca performansı çok iyi. 
japonlardan cikletlere geçmek istiyorum
Akvaryum hacminiz 72 litre. O hacim malesef ciklet beslemek için uygun değil. Ayrıca 15 cm lik bir vatozunda o büyüklükte bir akvaryumda rahat edebileceniği zannetmiyorum. 
Size tavsiyem akvaryumunuzu büyütme imkanınız varsa 150-200 litrelik bir akvaryum alıp cikletlere yönelmeniz. (Sarıprenses için 120, Yunus için min. 300 litre önerilmekte)
Eğer akvaryumu büyütme imkanınız yoksa elinizdekini çok güzel bitkili bir canlı doğuran akvaryumuna çevirebilirsiniz. Tabi biraz araştırma yapmanız gerek. Ama o hacim malesef cikletler için uygun değil.
Mpanga ve Sari Prenses
Hiç bir şey olmaz. Hatta ikisini aynı anda kusturup yavruluğa koyabilirsiniz. Sonra yavru alanlar keseli çıkabilir bu yüzden yavrulukta hava taşı olsa iyi olur. 1-2 gün içinde keseleri tamamen kaybolur hangilerinin büyük olduğunu bile anlamazsınız. Benim saulosiler 3 gün arayla yavru aldılar. Aynı gün kusturdum ikisini bir sorun yaşamadım. Siz yavru aldıktan sonra anaçlardan mümkün mertebe uzak tutmaya bakın onlar tehlikeli olabilir yavrular için.
Deniz kabukları
Uygundur. Güzelce sıcak suyla yıkayıp ardından 1-2 saat sirkeli veya kaya tuzlu suda bekletip; duruladıktan sonra kullanabilirsiniz. Dilerseniz yalnızca sıcak suyla yıkayıp da koyabilirsiniz. Kaynatıp kaynatmamak size kalmış. Üşenmezseniz kaynatın işiniz daha garanti, içiniz daha rahat olsun.
3+1 Evde 3+1 Hobi (Fotoroman Tadında..)
Öncelikle her şey için tebrik ederim. Kendi emeğinizle bir şeyler yapmanız takdire şayan. 
1. akvaryumdaki canlı yükü bence de fazla. 
Yunuslar için o hacim pek yeterli olmasa gerek. Bence yunusları çıkarın. Fitrenizin akvaryumu temizlemesi normal çünkü hacme göre çok iyi bir filte kullanıyosunuz. 
Yavru akvaryumu çok güzel ayrıca betayı da bardaktan kurtarmanız çok iyi olmuş. Lakin ben ikisinde de ısıtıcı göremedim. Işığın verdiği ısı yeterli geliyor mu, yoksa başka bir formülü mü var? 
Bu arada mavişte çok sevimli bakıyor maşallah. Erkek anladığım kadarıyla?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.