ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aminoasid
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2013 10:36
Son Ziyaret:
24 Mart 2024 20:54
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erhan doğan
Doğum Tarihi:
20 Ağustos 1978
Yaş:
45
İl:
Kocaeli
Meslek:
üretim sorumlusu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/152049.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Ic Flitre Tavsiyesi
Arkadaslar 100lt JAPON akvaryumum var. Hafta sonu ic flitre bozuldu yenisini alacagim.
Suan bozulan sobo wf 1200f 880lt/h aynisini alsam yeterlimi. Bunu neden niye aldigimi hatirlamiyorum. Sanirim akvaryumcu yeter diye vermis olabilir. Tavsiyeniz nedir.
Deniz Tasi Akvaryuma Konurmu.
Merhaba arkadaslar deniz kumu akvaryumda salinim yapar diye formda okudum. Denizden el kadar renkli taslar topladim bunlarin akvaryuma konmasi sorun olur mu. Ayni kumda ki sorunu yarsamiyiz. Tecrubesi olanlardan yorum yapmasini rica ederim.
Ctp Kompozit Akvaryum
Erhan bey resimdekı akvaryumda yapılır daha buyugude. Tabı ben sımdı profesyonel veya usta bır akvaryumcu olmadıgımdan bu buyuklukte bir havuz ınsa etsem ona uygun o balık kulturunu sağlıklı yasatamam. Ufak birşey yapsam e zaten ozaman git akvaryumcudan al diyeceksınız haklı olarak. Budurumda geriye sadece dekoratif bir şey yapmak kalıyor. ıste bende orada takılıyorum acaba ne yapabiliriz.

Kınayu, erhan bey internette baktım 8mm 1m2 cam 20kg cıvarıyken, 8mm 1m2 mdf plakanın ağırlı 6,5kg. yanı camdan bir akvaryum yapmaktansa dıs cephesi mdf ve üzeri ctp kaplanmıs bir akvaryum hafa hafif ve dayanıklı olacak. öndeki bir yuzeyı halıyle cam yapmak lazım. Yoksa balıkları nasıl göreceğiz...[:lol:]
Ctp Kompozit Akvaryum
Hocam bız endustriyel ürünler yapıyoruz. su kaydırağı yat ama ctp ile aklınıza gelebilecek herşeyi yapabiliriz, yapabilirsiniz. misal bugun yuzme havuzu yaptıranlar artık ctp havuz yaptırıyor betondan daha ıyı oldugu ıcın. çatı yalıtımı v.s aklınıza ne gelirse.
Ctp Kompozit Akvaryum
[QUOTE=Sheyda27]Bir bildigim var heralde demeden bunlari paylassaydiniz daha şık bi hareket olurdu.azarlamaniza gerek yoktu.


[/QUOTE]

Ne munasebet azarlamak arkadaşım. Sız konuya yanlıs cepheden baktınız. Ben konu açılısında ctp'den balık akvaryumu olurmu dıye sormadım. Ne yapabiliriz diye sordum. Yanı boyle bır grupta sızlerın ctp kompozite uzak olabileceğiniz hiç aklıma gelmedi. Zira bu ctpye aslında uzak değilsiniz. Bu akvaryum içlerinde kurladıgınız urunlerınde bir kısmı ctp urundur. Ayrıca d-smarta yayınlanmakta olan tanked isimli akvaryum ımalatı programında bolca ctpden uygulama yaptıklarını gördüm. izleyen varsa hatırlar.

Ayrıca bahsettiğin gibi ben ilk mesajda bilgilendirmek için link verdim ama kırık çıktı tıklanmıyor ona baksaydınız zaten bu işin olabileceğini görecektiniz. Yanı atar tutar yaptıgım felan yok sen yanlış anladın. yınede kusura bakma problem bızden yanaysa...[:iyi:]
Ctp Kompozit Akvaryum
[QUOTE=Sheyda27]Bize zarar vermeyen seyler baliklara sa zarar vermez diye birsey yok bence.ona kaldiysa klorun da bi zarari yok bize ama baliklar icin öldürücü [/QUOTE]

Google da bı arattırmada yapabilirsınız fıkır sahıbı olmak ıcın. Size yapılmıs orneklerınden göstereyım.

Balık Havuzu Ctp Kaplama İzolasyonu
[url=http://hizliresim.com/bJJaVj][img]http://i.hizliresim.com/bJJaVj.jpg[/img][/url]


Balık havuz izolasyon’ unun ana unsurları doğru detay, Ctp nitelikli malzeme, kaliteli ve sağlıklı uygulamadır. Klorlu suya ve negatif ve pozitif su basıncına dayanıklı fırça ile sürülerek uygulanan ctp polyester izolasyonlarda, izolasyonun sağlıklı olması için birden fazla kat ctp izolasyonu uygulanmaktadır. Bu noktada özellikle kaplama ve izolasyon alanında Polyester kaplama eksiz bir ortam oluşturarak havuzların sağlamlığını arttırarak su ve erozyon problemlerine kesin çözüm olarak ctp kaplama karşımıza çıkmaktadır.

Ctp Polyester'in genel özellikleri; mükemmel su geçirimsizlik sağlaması, su basıncına dayanıklı olması, zeminin içine çok iyi işlemesi, zamanla kalkma, kabarma yapmaması, havuz kimyasallarından etkilenmemesi, su sızıntısı ve kaçağı olan bütün satıhlarda yüksek performans göstermesidir.


BALIK HAVUZLARINA KAPLATILAN POLYESTER'İN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ

* Ek yeri olmadan kaplamaktadır. (Yekpare uygulama )
* Zemine doğruca nüfuz etmektedir. (Uzun hizmet ömrü )
* Su Ve Neme dayanımlı-dır. (Maksimum su geçirimsizlik)
* İklimsel şartlara dayanımlı dır. (Üzerinde bitki barındırmaz)
* Yatay ve düşey yüzeylere katlanılabilmektedirler. (Girintili çıkıntılı ve keskin yerler)
* Krozyon Dayanımlı-dır. (Yaşam alanı olarak kullanılabilmektedir)
* Seramik veya Fayans döşenebilir.
* Diktirilmektedir. (Elektrik geçirmez, termoplast tir.)
* Genleşerek deforme olmaz. (Güneş ışınları, soğuk hava akımlarından etkilenmez)
* İstenilen renkte kapanmaktadır. (Dinlenilen ral renginde estetik uygulama olanağı)
* Çürüme paslanma yaşanmamaktadır. (Cam - elyaf ve polyester muhtevi yatıdır)
* Ateş riskli bölgelerde izolasyon. (Alev İlerletmeyen Reçine özelliği neticesinde kaplana bilmektedir)
* Asbest salgısı yapmaz. (1 Defa reaksiyona geçtikten sonra, geri dönüşümü yoktur)
* Asit ve türevli sıvılardan etkilenmemektedir.
[EDIT]MaviYesil,2016-01-06 20:20:59[/EDIT]
Ctp Kompozit Akvaryum
[QUOTE=KadiR]Kompozitin suya teması olursa kimyasal salınım yapabilir.[/QUOTE]

Hocam konu altındakı lınk kırık cıktı ama ıncelememişsin. kompozitin suda salınımı olmuyor. eskı su depolarını hatırlayın evlerın tepesindekı onlar ctp den yapılıyor. ondan gelen suyu içebiliyorsak [:iyi:]

Ayrıca suya teması olursa demıssınya , zaten su bu kompozitin içinde duracak.[EDIT]aminoasid,2016-01-05 13:08:26[/EDIT]
Ctp Kompozit Akvaryum
Arkadaşlar ben ctp kompozit ürün imalatı yapan bir firmada çalışıyorum. Su kaydıraklarından tutunda lüx yatlara, anımasyon fügürlere kadar herşeyin imalatını yapabiliyoruz. düşünüyorum hanı bu işten sebep kendıme akvaryum tarzı birşey ne yapabilirim dıye kararsız kalıyorum. Sizlerin bu konuda onerılerı olur mu. Örneğin mdf den kabın yapıp içini elyaf kaplar ve onune bir cam ekleyebilir. daha dayanıklı bir akvaryum yapabilirim gibi. Bu işi nasıl averaja dönüştürebilirim. Ctp nedir ne yapılabilir bilmeyen arkadaşlar aşağıdaki linkten uygulamaya bakabılırler.

http://www.kompozitpolyester.com/tr/akvaryum-ici-ctp-polyester-kaplama-ve-izolasyon-calismalarimiz
Çekvalf hava motorunu su basmaması için kullanılır
[QUOTE=Kınayu]
Selamlar Adaşım yapıştırma bu işin dogasında yok ama genede sen bilirsin.Ama hava motorunun akvaryum seviyesinden yukarda olmasını bir şekilde sağlaman lazım her zaman için Kolay gelsin Saygılar .

[/QUOTE]
Yapıştırma işi günümüz sartlarında belkı ılkel bır çözüm olacak ama motoru yukarı alabilirsem sorun cözülecek. Yoksada valf dibine ufakbır sılıkon damlası sızdırmazlıgı sağlar.
Çekvalf hava motorunu su basmaması için kullanılır
Şimdi işteyım resım cekemeyeceğim. Motordan yaklasık 20cm boru cıkıyor ve ucunda cekvalf takılı. Sonra yaklasık 1,2 mt hortum çekvalften akvaryumun içine gidiyor. Bende ortumun iç çapının çekvalfi tam kavramadığı kanısındayım. hortum ve mekanızma 1 günlük hepsi sıfır alındı. Ancak avaryumdan gelen ve çekvalfe dayalı kalan su sızma yaptı. Aksam eve gidince bı kısımları yapıştırmayı düşünüyorum sızdırmazlık için yada bir abarat ile hava motorunu akvaryum üst sınırının uzerınde kalacak şekilde sabitlemeyi düşünüyorum en garantisi bu olacak.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.