ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gokalp674
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2014 23:17
Son Ziyaret:
22 Haziran 2016 21:47
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf GÖKALP
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1991
Yaş:
33
İl:
Sivas
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


26x26x26 Betta Tank

SON 10 MESAJI

220*70*70 Kurulum.
O akvaryum da hala Midas mı var  Cenk Bildir2015-05-24 21:04:44
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=matasoy]Merhaba, cevapsız çok beklememen adına kendi fikrimi ileteyim;

3x9W lie low tech bir akvaryumu rahatca kurabilir olursunuz. Bununla birlikte yanındaki şerit led size sadece görsellik açısından bir katkı sağlayabilir diyeceğim ama ondan da şüpheliyim, çünkü 1w powerledler şeritledlerden daha fazla aydınlatma sağladıkları için şerit ledin aydınlatması farkedilemeyebilirde. 

Mustafa Bey'in belirttiği renklerdeki ledleri homojen olarak kullandığınız taktirde herhangi bir sorun ile karşılaşacağınızı sanmıyorum. sadece nacizane önerim, bu konuştuğumuz ürünlere hepimiz para verip alıyoruz ve uzun ömürlü olmasını istiyoruz. suya ve oksitlenmeye karşı önlemlerinizi iyi alın derım ki zaten buhar camı üzerine koyacaksınız. bence güzel olur.
[/QUOTE]
Cevabınız için teşekkür ederim Mehmet Bey. Zaten yapacağım bu aydınlatmayı bitkilerin genel ihtiyaçlarını karşılamak için belirli saatlerde kullanacağım. Onun haricinde şerit ledi gelen misafirlerimin akvaryumun güzelliğini görebilmeleri için kullanacağım. Aklıma takılan diğer bir soru da yapacağım bu aydınlatmanın akvaryum içindeki canlılara (balıklarıma) nasıl bir etkisi olacağı? 
Bettamın Sorunu
Teşekkür ederim abilerim 
Bettamın Sorunu
Balığı kaybettik arkadaşlar gokalp6742015-01-13 23:41:52
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhaba Mustafa Bey
Öncelikle bitkili akvaryumları led ile aydınlatma konusundaki bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Benimde öğrenci evimde 100x55x65h bir akvaryumum ve içinde 55h su var. Nacizane birkaç çeşit bitki. Şu anda sadece aydınlatma amacıyla şerit led kullanıyorum. Bitkilerim ne ölüyor ne de çok canlı duruyor. Konuyu baştan sona okudum ve alacağım ledler konusunda az da olsa fikir sahibiyim. Akvaryumuma 3x9W=27W dizilim düşünüyorum. Seri olarak bağlayacağım için 350mA driver alacağım. Ledlerin önlerine lens koymasam zararı (yosun vs.) olur mu? Bu ledleri yaptığım zaman buhar camı üzerine koyacağım. Şuan da akvaryumumun üzerinde bulunan şerit ledlerle bu sistemi kullansam akvaryumuma artısı veya eksisi neler olabilir?
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla...
bitkili akvaryumum (güncel hali eklendi)
Merhaba harika bir akvaryum olmuş. Benimde bitkili bir akvaryumum var. Ancak öğrenci olmam sebebiyle basit ve bitkiler için pekte elverişli olmayan bir aydınlatma sistemim var. Aydınlatma sisteminizden bahsetmişsiniz ama ben daha farklı bir şey soracağım. Akvaryumunuzun tabanına nasıl bir kum serdiniz? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Saygılarımla... 
220*70*70 Kurulum.
MAŞALLAH çok güzel oldu.  
Betta İçin Saklama Kabı
Merhaba arkadaşlar öğrenci olduğumdan dolayı üniversiteden evime bettalarımı pet şişelerde taşıyorum. Bettalarım için her birisini ayrı ayrı ikişer litrelik saklama kaplarına koysam; balıklarımda sağlık problemi olur mu?

Şimdiden Teşekkürler...
Bitkilim (60 günlük Discuslandık)
[QUOTE=MSA]

[/QUOTE]
Ahmet abicim bitkili tankın çok güzel olmuş maşallah. bir sorum olacaktı size. orta arka tarafta bulunan bitkinin adı nedir acaba?
Yeni bettalar
Bettalarınız çok güzel ama ilk fotoğraftaki (yanlış bilmiyorsam) Crown Tail Bettanıza (Maşallah) hayran kaldım. Verdiği poz ile alev gibi görünüyor. İkinci fotoğraftaki Veil tail Bettanızında Maşallahı var doğrusu.  Son iki fotoğraf aynı balığa mı ait bilemedim  ama son fotoğrafta gördüğüm kadarıyla biraz hırpalanmış ama iyi bir bakımla çok güzel bir dişi olacağına eminim. Keyifle izlemeniz dileklerimle...
Keyifli Hobiler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.