ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barisbaris11
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2014 22:10
Son Ziyaret:
02 Ocak 2016 17:27
Toplam Mesaj:
677 [0.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Ürkmez
Doğum Tarihi:
03 Eylül 1997
Yaş:
26
İl:
Tekirdag
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/156082.jpg[/img] BARIŞ ÜRKMEZ

SON 10 MESAJI

Sahalara Geri Dönüyoruz :)
[QUOTE=darkaura]Cok akilica bir hamle olmaz. en azindan hepsini ayni anda yapmak. kumda, filtrede ve suda cogalip yerlesmeleri aylar suren pek cok faydali bakteriler varki, filtre calistirmakdaki amacimizda bu. filtrenin amaci bu bakterilere ev sahipligi yaparak, sudaki biolojik donusumun saglanmasi, zehirli amonyak ve nitritin hizli bertaraf edilmesi. filtredeki substrain gozenekleri zamanla tikanip eski kapasitesini kaybedebilir. icindeki tum malzemeyi degistirmek yerine bir kismini kaliteli yuksek performansli substrat ile degistirirseniz filtrasyon zafiyeti yasamadan filtre kapasitesini artirabilirsiniz. bir kac litre eheim substrat pro yada sera siporax eklemek cok buyuk fark yaratir. ama sakin filtre icindeki malzemenin tamamini cikarmayin. filtrenin eski gucune ulasmasi aylar surebilir.

kum icinde gene ayni. oturmus bakteriler var. cikarma taraftari degilim. eger cikarcaksanizda tankinizdaki suyun en az yarisini bidonlara doldurup, baliklari disari alin. keza kumun altinda biriken organik artiklar, kumu kaldirdiginiz anda suyu zehirleyecektir. bu sirada tankda balik olmamasi gerek. ayrica en az suyun yarisini saklayin diyorum, cunku suyun yarisindan fazlasini degistirdiginizde yararli bakterilere zarar verirsiniz. ozellikle tankda nufus yuksekse amonyak zehirlenmesinden balik kayiblarina neden olacaktir. ayrica kum degisimini filtreye mudahale ettiginiz sirada yapmamakda buyuk fayda var. ayri ayri yapin. [/QUOTE]


Evet abi haklısınız dış filtre içindeki malzemelerinin hepsini değiştirmicem.Kumu tamamen yenilicem ama akvaryum suyunu bidonlara koydum.


Evet abilerim bugün petshobuma gidip bütün malzemelerimi aldım silis kum 0mm ,substrat ve zeolit karışık,seramik ve aktif karbon(kömür) son olarakda elyaf aldım.18waatlık t8 denilen hafif pembemsi ışık veren floresan aldım sadece geriye arkafon almak kaldı bir tek onu bulamadım.Yarın başlıyorum yenilemeye hayırlısıyla sizin desteğiniz ve fikirlenize açığım :)
Sahalara Geri Dönüyoruz :)
Selamün aleyküm öncelikle herkesin Kurban Bayramı Mübarek Olsun[:)] Uzun süredir forumda bulunmuyordum.Benim akvaryumum malawi akvaryumu kuralı 1 sene oldu artık komple değişim zamanı geldi suyunu komple değiştiricem kumu yenilicem arkafonu zaten değiştircem dış filtre içindeki malzemeleri değiştiricem içinde ürünlerin ömürü bitmiş sanırsam ilk aldığım gibi randıman alamıyorum artık.Bende bir karar verdim hepsini komple değiştirme kararı peder beylede konuştum bu konuyu tamam yapalım dedi.Bendede hazır para var harçlıklarla ve babamın desteği ile bişeyler yapmaya başlıyoruz hayırlısıyla gelişmeleri takip bu konu altında takip edebilirsiniz. Mesutok abi tavsiyelerini bekliyorum sen japonlara bayılıyorsun ama tavsiyelerine açığım :)
140 L
1e3d iceman ben şuan 140 lt 2 tür bakıyorum yok olmuyor tek tür bak sen bende çeviricem canlı doğurana
Dış filtre suyu temizlemiyor
Karbonu en alttan bi üste koymalısın.
Dış filtre suyu temizlemiyor
Şuan bulanıksa suyun %20 sini değiştir oda sıcaklığında dinlenmis su koyabilirsin sonra bu dediklerimi yaptıktan sonra dış filtreni takabilirsin.
Dış filtre suyu temizlemiyor
Seramiği en alta koyun sermağin üstüne elyaf yerleştirin sende yoksa alabilirsin petsoptan onun üstüne aktif karbon onun üstünede elyaf ve onun üstünede sünger ve 3 katlı elyaf yerşetirdiğinde değişikliği anlarsın birde saatte kaç lt/h çeviriyor sorabilir miyim ?
Işık Sorunu..
İçinizin rahat olması için buhar camı kestirin buhar bu genede etki eder.Buhar camı yaz ayında çok önemli bir faktördür alınması lazımdır.
Dış filtre suyu temizlemiyor
Aldığınız dış filtre kaç sepetli sorabilir miyim birde sadece kömür ile süngermi çıktı içinden ?
bu akvaryuma hangi balık gider?
Amerikan akvaryumu iyi gider bu akvaryuma :) 
70lt de beslenebilecek balıklar
Güzel bir seçim olmuş :) Görsel olarak sizi çok tatmin edecektir :) Bitkiyide koyarsanız tam olur :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.