ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nanoksan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2014 13:13
Son Ziyaret:
26 Şubat 2014 08:57
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
semih aydın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

JEBO 825 filtre ile akvaryum temizlenmiyor
Arkadaşlar sorunu sanırım çözdüm.Deep fix diye bir ilaç aldım onu kullandım.Yaklaşık 2 gündür falan sorun kalmadı.Benim tahminim akvaryumda istenmeyen bakteri üremesi oldu.Bu bakteriler kararma yapıyordu.Şu an sorun yok gibi. Bi değişiklik olursa buradan paylaşmaya devam edeceğim.
JEBO 825 filtre ile akvaryum temizlenmiyor
[QUOTE=Ümit kaptan]Bir tane güçlü iç filtre takviyesi yapın havalandirmayi artirin benim başima geldi 300 lt akvaryum sararma arttı bende havalandirmayı artırdim ic filtre koydum düzeldi yetersiz oksijen denge oturmasini zorlaştırıyor...[/QUOTE]

Denemekte fayda var bakalım ne olucak
JEBO 825 filtre ile akvaryum temizlenmiyor
[QUOTE=Gecko]Merhaba. Devamli filtreyi yikamak akvaryumu yikamak cok yanlis bence. Ben 2-3 aydan once limi bile surmuyorum. İlk temizligi kabaca yapip kapatiyorum bir 2-3 ay daha sonra ise detayli temizlik yapiyorum.

 Birakin sisteminiz kendini yavas yavas toparlasin. Oncelikle su degerlerini sık sık olcun. Bir anormallik yoksa bir sure kendi haline birakin. Ayrica sararma eger balik yukunden degilse sebebini bulmaya calisin. Herhangi bir kaya, dekor vs salinim yapiyor olabilir. 
[/QUOTE]

Dış filtreyi değiştirmeden bende öyle yapıyordum.Ama şimdi ayarı kaçtı..Kumu yıkadım ve dekorları komple çıkardım ama yine 1 hafta içinde suyu sarardı bir anlam veremiyorum..motorla ilgili bir sorun diye düşünüyorum ama bulamadım.Galiba motoru değiştiricem..

Teşekkürler
JEBO 825 filtre ile akvaryum temizlenmiyor
Balıkların 3 tanesi yetişkin diğerleri 6 aylık kadar. Yetişkinlerin yavruları. Ayrıca ben 3 senedir aynı akvaryumda balık bakıyorum ne zaman eski motor arıza yaptı yenisini taktım bu sorun başladı. Akvaryum suyunu normalde aylık 3/1 deiştiriyordum ama şimdi hafta bir komple yıkamak zorunda kalıyorum.Çünkü akvaryum o kadar sararıyor ki nerdeyse balıklar gözükmüyor. Aklıma gelen acaba akvaryum ekosisteminde bir sorun mu oluştu, ya da akvaryumun içindeki dekorlar eski olduğu (3 yıl) için renk sararması yaparlar mı?Her ihtimali düşünüyorum ama çözüm bulamadım.Belki bu sorunla karşılaşan başka arkadaşlar vardır diye buraya yazdım.Belki bir ilaç tavsiyesi olabilir...

Hepinize teşekkürler
JEBO 825 filtre ile akvaryum temizlenmiyor
Arkadaşlar Selamlar
Forumda yeniyim bir sorum olacak
Jebo 825 model dış filitrem var. Akvaryum 120 litre içinde 25 sarı prenses var.
Sorun şu filtreyi yeni aldım 2 ay sorunsuz çalıştı sonra akvaryum sararmaya başladı temizledim, fakat 1 hafta olmadan akvaryum yine sarardı.Bu sorun yaklaşık iki aydır devam ediyor.Filtreyi ve akvaryumu temizliyorum ve 1 hafta içinde suyu yine sapsarı oluyor.bana yardımcı olursanız sevinirim.

Filtre dizilimi:altta=seramik+elyaf
    orta=elyaf+kömür
    üstte=elyaf+sünger

Bağlantılarda bir sorun yok,debisi güzel çalışıyor,tıkalı değil,günde 2 kere yemleme yapıyorum

Teşekkürler      

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.