ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
melankoliq01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2014 05:01
Son Ziyaret:
04 Haziran 2014 02:31
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet refik çay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ahmet refik çay

SON 10 MESAJI

Zebra cichlid ve yavrularim
teşekkürler emrah bey, suan için yavrulari ayiracagim ayri bir tankım yok :/ , anne babayla ayni tankta olsalar bakabilirmiyim.Diger baliklarimi petshop a geri sattin yari fiyatina bu yüzden.Peki içerdeki kirleri temizlerken yavrulari cekmemen için önericeginiz birşey var mi, veya kalsin mi pislikler içerde öneriniz nedir?
yunus balığının kavga sırasındaki yaraları
Evet erkek sayiniz fazlaymiş , belki sorun bundan kaynaklanmiştir. Vieja2014-04-18 00:05:01
yunus balığının kavga sırasındaki yaraları
 Bence baliginizi tuzlu suya felan atmayin daha kötü olabilir. Yapacaginiz en iyi şey kavganin sebebini bulmak, hacim yetersiz ise ya akvaryumu buyutmek yada baliklari ayirmak olacaktir. Hacim yeterli ise de erkek dişi dengesini uygun sagladiginizdan emin olmalisiniz(1erkek-6dişi gibi). Kavga sorunu devam etmezse ve suyunuzda temiz oldugu surece baliginiz kendiliginden iyileşir inşallah diye düşünüyorum. Benden daha tecrübeli arkadaslarin yorumlarini bekleyin genede bende yeniyim. Ve benim görüşüm emin olmadan bişey yapmayin. İyi hobiler :)
balığım yaklaşık olarak 1 aydır bu şekilde
 Yanliş bilmiyorsam erkek cichled baliklari genelde üreme zamanlarinda bu sekilde bogazlarinin altini ve bazi yerlerini karartiyor veya renk degiştiriyor diye biliyorum.Sanırım baliginiz üreme dönemine girdi ve kızıştı :) , daha tecbrübeli arkadaslarin yorumlariyla daha da netleşir umarim birşey yoktur ve yavru alirsiniz. İyi hobiler :)
Zebra cichlid ve yavrularim
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yem yememe.

Akvaryum Kapasitesi (litre):100lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1d1e zebra cichled ve 100 civarinda yavrusu.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklik 27-26C 

Filitrasyon: pipo filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: ilaç kullanilmadi, sadece yeme sera multivitamin takviyesi yapildi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Su degişimi 10 günde 1.

Sevgili akvaryum com üyleri;
Yeni başladigim hobimde 10 gün önce edindigim 1e1d zebra cichled baliklarim yavru verdiler :) yavrularim keselerinden kurtulup akvaryum içine yuvalarindan cıkıp dagilmaya baslar baslamaz akvaryumumdaki diger baliklarin hepsini cıkardim ve sadece iceride suanda anne ve baba bulunmakta. Hersey yolunda anne balik ve babasi yavrulari gezdiriyor koruyor hatta anne kumu karistirip yem bile cıkartiyor , agzina alip yavrularini alip toparliyor guzel yani :) 

Gelelim kafama takilan soruna, yavrular yumurtadan cıktıgından beri baba balik yem yemeyi kesti , yem hiç yemiyor... Anne balik ise çok çok az yem yiyor. Yemleri bir tane bir tane atiyorum hatta anne 1-2 tane yiyor baba hiç yemiyor yaninlarindan yem dusuyor asagiya.

Belirteyim anne balikta babada hareketli ve canlilar gozlemlerimde bir tuhaflik göremedim... Hatta baba balik akvaryum içine pipo filtre kurarken elimi isirdi diş izleri bile cıktı .

İkinci sorum, iç filtreyi yavrulari çeker korkusu ile cıkarip yeni pipo filtre aldim ve onu kurdum.Fakat iç filtre kadar etkili temizlemiyor ve oksijen vermiyor sanki anlamadim.

Soru üç, Ayni zamanda yavrularin beslenmesi için artemia seti ve kültürü satin aldım . Seti kurdum , kulturu ekledim 24 saat gecti ancak yumurtalar çatlamadi. Akvaryum işigini 24 saat acik mi tutmam lazim, 24 saat acik tutarsam baliklar için sorun olmaz mi? ne yapmam gerekli. ( Paketin içinde gerekli olan hersey var tuz eklemene gerek yok dendigi için tuz eklemedim setin içine, akvaryum suyunu kullandım artemia setinde neden cıkmamiş olabilir.)

Dördüncü  sorum , baliklarimi beslemek için elimde bulunan tetra discuss ve seragranulu green markya yem ile birlikte new life spectrum for cichled isimli yemimi un gibi ezdim cay bardagi ve alti kullanarak. Ancak yemler cok ufak oldugu için su yuzeyindeler ve yavrular yiyemiyor. Sonradan çöküyorlarsa göremiyorum. içlerinde kalan az daha iri olan parçalar çöksede yavrular besleniyorlar mi emin olamadim.

Beşinci sorum, akvaryumun camlarinda yosunlanma basladi, daha oncede yavrular cıkmadan su degişimi yapmiştim 6 da 1 oraninda cok az , elektirikli dib çekim makinasiyla kumu temizledim, o sirada dinlendiridigim suyu ekledim yerine yaklaşik 10 gün dinlenmişti damacananin içinde. Su ekledikten sonra farkettim sanirim içinde beyaz pamuk gibi şeyler oluşmuştu cok az... Su degişimlerinide artik yavrulari cekerim öldürürüm korkusuyla nasil yapacam bilmiyorum ne sıklıkla yapacam ne oranda hiç bir fikrim yok.Suyun fazla dinlenmiş olmasi problem mi?

Altinci ve son soru :), bu yavrular çok küçük ve içerde kalan 2-3 yem parcasini veyahut kirleri kumdan nasil temizleyecem meraklilar , cam bile silemiyorum mıknatisli silecegimle.



melankoliq012014-04-17 22:55:47
Elma salyangozu parazit taşir mi*
 elma salyongozlari bana 3-4 liradan verdiler , katil salyangoz için 50 lira demişlerdi 
Elma salyangozu parazit taşir mi*
 Mesut bey teşekkür ederim sizden ögrenecegim daha çok şey var galiba :) :) 
Elma salyangozu parazit taşir mi*
iyi günler sevgili akvaryum.com üyeleri,
Dunku actigim konuda iç parazitten dolayi bütün baliklarimi kaybettigimi söylemiştim.Akvaryumumda sadece 5 adet elma salyangozu kaldi. Akvaryumu yikayip temizleyip yeniden kurduktan sonra bu elma salyangozlarini yeniden eklemek dogrumu? Hastalik elma salyangozlarina da bulaşmiş olabilir mi veya pasif şekilde hastaligi taşiyor olabilirler mi? Bugunku sorum bu, adminler cok soru soruyorum konu aciyorum diye beni banlamaz insallah :) Herkeze iyi hobiler :)
lütfen :(ölümler devam ediyor :( :(
 Tamam aynen bu şekilde uygulama yapacagim , hepinize teşekkür ederim...Suan suda olan salyangozlar parazit taşir mi?
lütfen :(ölümler devam ediyor :( :(
 suanda son 2 balik , bunlarinda karni içine çökük yem yemiyor ölücekler... baliklar öldükten sonra suyu bosaltip akvaryumu kumuyla filtreleriyle yıkayip komple tekrar kurmayi dusunuyorum.

kurulum sirasinda ilk basta tuz ekleyip, ardindan bir gün sonra 10ml sera nitrivec eklesem, bir hafta hiçbir şekilde mudahale etmeden beklesem sorun olurmu ?
Elimde canli olarak 3-4 tane elma salyangozu kaldı suan. bunlari içine ekleyip oturmasi için 3-4 parca bitkisel yem (seragranulu green ) ufalayip , 1 hafta sonra yavru 1e 2 d sari prenses eklemelimiyim veya bulursam uygun fiyata brichardi 1e1d ? brichardi fiyatlari ne kadar bana 3 cm bile gelmeyecek brichardi için 75 sayarim demişti gittigim petshop?

Veya bu salyangozlar parazit taşiyici olabilir diye onlarida bir şekilde elden cıkarmalimiyim?

elimdeki ilaçlar;
 -sera mutlivitamin
-sera bio nitrivec
-deep cözelti dezenfektani ( mavi mürekkep- metilen blue)
-tuz tabletleri
-deep su duzenleyici

Elimdeki yemler;
-seragranulugreen
-seragranulumeat 
-new life spectura chichled formula 
-tetra discus

4-5 adet elma salyangoz
2 tane minare salyangoz

Herseye dogru bir baslangiç için yeni bir yol cizmem lazim. Elimdeki bu mazemeler ve bu akvaryumla ne yapmaliyim?
melankoliq012014-04-01 00:48:51

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.