ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
diseka
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2014 13:42
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2014 15:25
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir SAVAK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

İç Temizlik Fikirleri?
Arkadaşlar dünden beri ben derdimi anlatamıyorum. Ben diyorum ki ;
Dip temizliği yapmak istemiyorum, bundan kurtulmanın yollarını arıyorum diyorum. Bunun için değişik ekipman arayışları içerisindeyim diyorum. Sizler bana balık öneriyorsunuz, dip temizliği yapmam gerektiğini belirtiyorsunuz yada konuyla alakasız kelimeler sarf ediyorsunuz. Bu dipteki pislikleri yok edecek ekipmanı bir şekilde icadını yapmam lazım. Bunun için sizlerden öneri almak istiyorum. Aklıma yatan fikirleri denemek istiyorum.
İç Temizlik Fikirleri?
Arkadaslar benim yazdiklarim size farklimi geliyor?  Vallahi anlamadim sizi. Allah aşkına yardim edecek başka kimse yokmu ? Cagdas OZDOGAN2014-08-04 10:43:50
İç Temizlik Fikirleri?
Kardeşim akvaryum 220 litreye yakin.Ancak eni 70cm.Boyu 90cm.Yukseklik 35 cm.Eni fazla oldugu icin iç filtre heryere hava ufleyemiyor. İşin açığı ic filtre takmak istemiyorum. Dış filtrede istedigim randimani vermiyor.Kafamda bir ışık yansa hemen yapmaya calisicam.Hala onerilerinizi bekliyorum arkadaslar
İç Temizlik Fikirleri?
Arkadaşlar akvaryumda kum üzerinde biriken pisliklerden bıktım. Buna çözüm bulmam gerekli. Belki çoğumuzun derdi de bu olsa gerek. Hele de çiklet akvaryumlarında başlı başına bir sorun teşkil ediyor.Dip temizliği yapmadan bu pislikleri nasıl def etmem lazım. Öncelikle aklıma şu dalga motorları geldi. Dalga motoru yanılmıyorsam sabit bir şey. Yani kafa kısmı manuel ayarlanıyor. Bunu bildiğimiz vantilatör gibi sağa sola, yukarı aşağı hareket edecek şekilde bir dalga motoru var mıdır sizce. Yada dış filtre çıkış hortumuna yapabileceğim. Suyun gücüyle sağa sola dönebilecek, bahçelerdeki fıskiye mantığıyla böyle bir aparat var mıdır. Varsa link verirseniz çok sevinirim. Yada bunu yapabileceğimiz fikirleri olan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.
Tropheus Bemba
Arkadaslar 5 adet bemba aldim akvaryuma koydum.Kayalarin arkasinda öylece duruyolar.Fakat hareket halindeler.Cok sevimliler ya..Muhtemelen damizlik alti dedikleri bunlar olsa gerek.6-7cm gibi.Ancak 3 gün olmasina rağmen hala yem yemeye gelmiyolar.Gerci yem olarak şu cikletlere verilen kirmizi yemlerden atiyorum yemiyolar.Birde bu yem olarak ne tavsiye edersiniz.5 adet az gibi geldi bana.Yanlarina 5 tane de diger tropheus türlerinden koysam olurmu? Akvaryumum 200 litre gibi birsey.90*70*35
Tropheus Bemba
Arkadaslar 5 adet bemba aldim akvaryuma koydum.Kayalarin arkasinda öylece duruyolar.Fakat hareket halindeler.Cok sevimliler ya..Muhtemelen Damizlik alti dedikleri bunlar olsa gerek.6-7cm gibi.Ancak 3 gün olmasina rağmen hala yem yemeye gelmiyolar.Gerci yem olarak şu cikletlere verilen kirmizi yemlerden atiyorum yemiyolar.Birde bu yem olarak ne tavsiye edersiniz.5 adet az gibi geldi bana.Yanlarina 5 tane de diger tropheus türlerinden koysam olurmu? Akvaryumum 200 litre gibi birsey.90*70*35diseka2014-08-02 00:14:18
Akvaryum yapıyorum
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Ben camcıya ölçüleri vermiştim. Bugün iftardan sonra getireceğini söyledi. Bu silikon 1 günde hemen donuyor mu? Camcıya seni aradıktan sonra yaparsın demiştim. Malesef camı kesmiş. Ölçüler 90*70*35 oldu :) İnşallah istediğim gibi bir şey olur. Akşam geldiğinde resimleri yüklerim.

Arkadaşlar akvaryumun sehpası konusunda öyle yüksek bir şey istemiyorum. Genelde yerde otururken izlemek daha güzel olur diye düşünüyorum. Akvaryumu kuracağım köşede yerde oturdum. Elime metreyi aldım, tam göz hizasında sehpanın yerden yüksekliği 45cm yapmayı planlıyorum.45cm sehpası olacak.35 cm de akvaryum yüksekliğini düşündüm. Sanki akvaryumun içindeymiş gibi bir his oluşacak. Galiba biraz detaylı düşünüyorum :)
Ayrıca 10mm cam yapmış suyu koyduğumda inşallah suyun kırılma indeksi fazla olmaz. Bu akvaryuma derinlik algısı çok olsun diye yaptırıyorum. İnşallah hüsran olmaz..
Akvaryum yapıyorum
Arkadaşlar 90cm uzunluk, 70cm genişlik, 35-40cm yüksekliği olan bir akvaryum planlıyorum.70cm genişlik vermemin sebebi derinlik algısının fazla olmasını istiyorum. Bence akvaryumda derinlik çok önemli. Camcı ile görüştüm 90TL ye yapacak. 10mm cam atarız,denemesini de beraber yaparız abi dedi.. Sizce 70cm lik bir genişliğe sahip bir akvaryumda artı ve eksiler ne olabilir ? 70cm den bile fazla düşünüyorum işin açığı.. Yükseklik az olsun diyorum cam patlaması gibi üzücü sorunlarla karşılaşmak istemiyorum.. Akvaryum bittikten sonra dekorasyon olarak zemin beyaz kum, dip köşelere ise elma, ceviz büyüklüğünde koyu renkte kayalıklar bırakıcam. Ayrıca Mbuna cinsinden balık atmayı düşünüyorum. Orta kısım boş kalıcak..Doğadaki yaşantısına uydurmak istiyorum açıkçası. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.